Vacature Testautomatiseerder - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Testautomatiseerder

Functieomschrijving
“Loonheffingen zijn cruciaal voor de Nederlandse schatkist. Als testautomatiseerder zorg ik voor een additief en robuust geautomatiseerd testproces zodat functionele en technische aanpassingen in applicaties rond loonheffingen snel en met bewezen kwaliteit opgeleverd worden.” Andries, tester Integratie Business Services Loonheffingen (IBS LH) bij de Belastingdienst.

Als testautomatiseerder kom je te werken bij de afdeling IBS-LH. Je collega’s en jij ontwikkelen IT-oplossingen voor de Belastingdienst, in het bijzonder de keten loonheffing. Een omvangrijke keten. Om je een idee te geven: jaarlijks komt er meer dan € 150 miljard binnen en keren we meer dan € 800 miljoen aan tegemoetkomingen uit. Ook omvangrijk zijn het IT-landschap én de uitdagingen die hier spelen. Zo is het applicatielandschap toe aan modernisering. Om aan de veranderende eisen van de business en nieuwe wet- en regelgeving te blijven voldoen, zijn state-of-the-art-architectuurprincipes en –technologieën nodig.

Binnen IBS-LH ga jij aan de slag voor het scrumteam dat de huidige Lotus Notes PGA-applicatie vervangt. Deze applicatie is technisch verouderd en gaan we herbouwen met Java/Angular. Het leuke: jij bent direct vanaf de start van het project betrokken. Jouw uitgebreide expertise op het gebied testautomatisering is ook in een vroeg stadium al meer dan welkom. Zo lever je een grote bijdrage aan de realisatie van een robuust en wendbaar applicatielandschap.

Wat je precies gaat doen? Jij richt de testautomatisering in Robot Framework zó in, dat de kwaliteit van de gebouwde software snel en eenduidig aangetoond wordt. Je streeft daarbij naar een zo hoog mogelijke testdekking over alle mogelijke testen heen. Met je collega’s van het scrumteam bepaal je hoe deze testen aansluiten op de applicatieontwikkeling en unittesten. En er is meer. Zo neem jij ook het voortouw in het inrichten van de totale testaanpak van de nieuwe PGA-service. Dit doe je met hulp van je teamgenoten, de architect en testmanager. Op een planmatige manier deel je jouw kennis van testautomatisering met andere testers in het PGA-team en andere teams van IBS-LH.

Word jij de nieuwe collega van Andries? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op Erik Hamelers.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal hbo-niveau, wat bijvoorbeeld blijkt uit jouw diploma.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je hebt ervaring opgedaan met het succesvol automatiseren van testen in Robot Framework.
 • Je hebt ervaring met het werken in een complexe IT-omgeving.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken binnen een agile-/scrumteam.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het opzetten van een testaanpak.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het (planmatig) delen van je kennis en het begeleiden van collega’s.
Jouw competenties?
 • klantgerichtheid,
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • voortgangscontrole
Herken jij jezelf ook hierin?
Met energie, enthousiasme, betrokkenheid en doorzettingsvermogen wil je het beste uit jezelf én anderen halen. Je bent het gewend om in een groot en complex applicatielandschap te werken en hebt een visie op hoe je testautomatisering optimaal implementeert. Ook maak je graag gebruik van de vele ontwikkelmogelijkheden die je krijgt aangeboden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris: Min €3.279,- - €5.039,- (bruto)
Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimum aantal uren per week: 32
Maximum aantal uren per week: 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

De afdeling - Directie Informatievoorziening/IBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie + selectie
2. Voorselectietest
3. Sollicitatiegesprek
4. Assessment
5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Ingrid van Kooten, adviseur Werving & Selectie
06 - 55 28 56 48

Meer over de vacature?
Erik Hamelers, teamleider
06 - 11 49 92 02

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Testanalist in Apeldoorn