Vacature Applicatieontwikkelaar COBOL - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Puzzelen; dat maakt mijn werk uitdagend. Zo zoek ik uit hoe we nieuwe ontwikkelingen in de wetgeving kunnen inpassen in bestaande systemen. Bijvoorbeeld in het systeem voor de aanslagen van vennootschapsbelasting, waarin miljarden euro’s berekend en bewaakt worden. Dat doe ik met veel plezier.” Peter, systeemontwikkelaar bij de Belastingdienst. 

Applicaties van de Belastingdienst moeten continu blijven draaien. Daar zorgen de teams bij het IV-onderdeel integratie business services (IBS) vennootschapsbelasting dan ook voor. Zij zijn verantwoordelijk voor de continuïteit van de applicaties. Zo voeren we door de business gewenste functionele aanpassingen door. Ook voeren we vernieuwingen door zoals het hergebruik van ontwikkelde functionaliteit door een of meerdere ICT-services. Én het overnemen van de functionaliteit van andere applicaties. De teams ondersteunen de volgende ICT-services: vennootschapsbelasting, dividendbelasting, fiscale afspraken administratie, centrale verwerking uitstel, landinrichtingsrente en verontreinigingsheffingsrente.

Jij gaat als senior applicatieontwikkelaar Cobol aan de slag voor de keten IV-vennootschaps- en -dividendbelasting. Binnen de keten spelen veel zaken, zoals vernieuwing, verservicing (service oriented architecture) en het voldoen aan regelgeving. Al deze thema’s zorgen voor veel afwisseling in je werk. Jij gaat in gesprek met collega’s van andere applicaties en afnemende partners zoals het IV-datacenter (DCS) en gebruikers van de applicaties Zo laat je applicatie ontwikkeling en gebruik naadloos op elkaar aansluiten.

In jouw rol als applicatieontwikkelaar werk je conform SAFe. Samen met andere scrumteams pak je projecten op in een kadans van twee weken per sprint en vijf sprints per program increment. Aansluitend is er nog een IP-sprint. Wat je precies gaat doen? Je bouwt programmatuur conform de kwaliteitseisen en richtlijnen van de CCD-ontwikkelstraat (Cobol, CICS DB2) en realiseert ICT-services volgens service oriented architecture (SOA). Ook voer je bouwtesten uit, ondersteun je testers bij geautomatiseerd testen en het oplossen van bevindingen. Documentatie zoals het technisch ontwerp en de implementatiedraaiboeken stel je op en je begeleidt implementaties naar productie. Hierbij werk je samen met teamleden en collega’s van architectuur om tot de juiste oplossingen te komen. Tot slot analyseer je incidenten en workorders uit productie en los je ze op.

Zullen we zakendoen en word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Marieke Berends!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring als Cobol-ontwikkelaar.
 • Je hebt kennis van en ervaring met service oriented architecture.
 • Je hebt goede kennis van Cobol, cics, Db2, MQ, XML, JCL.
 • Je hebt goede kennis van tools als Harvest, Endevor, Jira en SONAR qube.
 • Je bent thuis in ontwikkelen op het mainframe.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • voortgangscontrole
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Ontwikkelen staat niet alleen centraal in je werk. Ook op persoonlijk vlak wil jij graag blijven groeien en je volgt nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied op de voet. Jij organiseert je eigen werk zodanig, dat dit ook eenvoudig door je teamgenoten kan worden opgepakt. Je kunt goed samenwerken met collega's, zowel binnen als buiten je team. Daarnaast denk je creatief, heb je een flexibele werkhouding en weet je collega’s te coachen en begeleiden. Verder kun je goed zelfstandig werken en neem je initiatief wanneer dat nodig is.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatie Ontwikkelaar in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures