Vacature Network & security engineer - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Nieuwe oplossingen bedenken en uitwerken. Onze DevOps-werkomgeving maakt dit mogelijk. En niet te vergeten: we werken met de nieuwste technologieën in een state-of-the-art en hoog beveiligde forensische ICT-omgeving. Dat maakt me elke dag enthousiast.” Network & security engineer, Belastingdienst.

De Belastingdienst is volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en we digitaliseren onze werkzaamheden in toenemende mate. Bij het team Infrastructuur Digitaal Rechercheren voorzien we rechercheurs van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en andere opsporingsdiensten van een optimaal IT-platform. Zodat zij hun doel het opsporen van belastingfraude kunnen bereiken. En het leuke is: jij krijgt de kans om ons hierbij te helpen, als specialist voor het forensisch domein.

Als Network & security engineer werk je in DevOps-team aan het realiseren van de deadlines en opvolging van de snelle ontwikkelingen. Jij bent dé expert op het gebied van netwerken en network & security. Zijn er ontwikkelwerkzaamheden, dan ben jij alert op wat de gevolgen zijn voor de security en netwerken en vice versa.

In deze veelzijdige functie denk je mee over de inrichting van het forensische IT-platform, ontwerp je oplossingen en je stemt deze af met projectarchitecten. Je lost complexe verstoringen op; je begeleidt deployment van uitgewerkte network & security oplossingen. Gevraagd en ongevraagd adviseer je adviseer je collega's proactief over network & security. Je houdt je vakkennis up-to-date en draagt deze actief uit binnen het team.

Word jij de nieuwe collega voor het team forensisch domein? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Joost Otten, teamleider forensisch domein via 06 - 18 60 87 98.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo niveau.
 • Je hebt bij voorkeur een hbo-diploma, liefst in de (technische) informatica of in een andere relevante ICT-richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in network en security.
 • Je hebt diepgaande kennis van en ervaring met netwerkconcepten, netwerkvirtualisatie, automation, loadbalancing, ssl en web application firewalls.

Jouw competenties

 • analyseren
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • conceptueel/ creativiteit

Herken jij je zelf hierin ook?
Jouw vakgebied raakt aan alles! Hierdoor zie je veel en neem je gevraagd en ongevraagd initiatief. Natuurlijk stem je hiervoor vaak af met je collega’s, deel je actief jouw kennis en werk je efficiënt en intensief samen aan opdrachten en projecten. Je werkt zelfstandig; bent assertief en je neemt de verantwoordelijkheid voor jouw taken. Als spil op de afdeling werk je intensief samen met alle IT-expertises aan een platform waarop staatsgeheime informatie verwerkt wordt. Het is dus belangrijk dat je goed kunt omgaan met dynamiek en dat je integer handelt.

Bijzonderheden

Voordat je als medewerker bij team Infrastructuur Digitaal Rechercheren aan de slag kunt, word je gescreend.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!