Vacature Senior functioneel beheerder - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Het leuke aan mijn werk is de complexiteit en diversiteit. Het toeslagensysteem is een realtime, online systeem met meer dan 800 gebruikers. Per dag loggen duizenden burgers in op het toeslagenportaal. In mijn werk als senior functioneel beheerder behandel ik complexe serviceaanvragen van gebruikers zodat zij optimaal hun werk kunnen uitvoeren en coordineer ik de ontwikkeling van nieuwe ICT functionaliteiten.” Roel, senior functioneel beheerder toeslagen.

Wij zijn de directie Centrale Administratieve Processen (CAP) en iedereen in Nederland heeft met ons te maken. CAP is verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens aan en van alle burgers en bedrijven. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies en samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen, zijn of haar belasting kan betalen of een toeslag ontvangt.

Jaarlijks wordt door CAP meer dan 242 miljoen berichten (brieven, e-mails, aanslagen en toeslagen) verstuurd. Om alle gegevens op een verantwoorde en juiste wijze te kunnen verwerken
voert CAP vele miljoenen mutaties grotendeels geautomatiseerd door. Juist in al die massaliteit willen we oog houden voor het individu en wil CAP weten met wie zij te maken heeft. Wij willen massaal persoonlijk maken. Dit is onze ambitie. Hier kan jij als senior functioneel beheerder jouw steentje aan bijdragen!

Als senior functioneel beheerder toeslagen draag je hieraan bij door de gebruikers van het toeslagensysteem te ondersteunen. Dat doe je door complexe en vaak ketenoverstijgende vragen te beantwoorden over de functionaliteit en de gegevens van dat systeem. Je voert ingewikkelde analyses op data uit en lost zelfstandig functionele verstoringen op. Dit doe je niet alleen tijdens kantooruren, maar je draait ook samen met je collega’s standbydiensten buiten kantooruren. Hiervoor heb je intensief contact met de gebruikers en (interne) IT-afdelingen. Ook ben je dé schakel tussen de business en IT.

Je signaleert mogelijke verbeteringen in de processen en hebt een coördinerende rol bij de ontwikkeling van ICT-voorzieningen. Dit betekent dat je bijdraagt aan het specificeren, reviewen en testen van nieuwe systemen of releases van voornamelijk minder gangbare of niet eerder gebruikte oplossingen. Je bepaalt de impact op het werkproces van de gebruikers, informeert betrokkenen in de keten tijdig, escaleert indien nodig richting management en verzorgt een soepele controle en implementatietraject na releases.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Roel? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Suzanne Kerseboom!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-bachelordiploma, bij voorkeur informatiemanagement of kunde of in een andere voor de functie relevante ICT-richting.
 • Je hebt minimaal vier jaar ervaring als functioneel beheerder.
 • Het is een pre wanneer je kennis van en ervaring hebt met de primaire processen en systemen van een grote, complexe organisatie.
 • Het is een pre wanneer je beschikt over kennis en ervaring met het schrijven van SQL-queries en het werken met databases.
 • Het is een pre wanneer je beschikt over kennis van en ervaring met agile en SAFe.
 • Het is een pre wanneer je kennis hebt van SPLUNK.


Jouw competenties?

 • analyseren
 • initiatief
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken


Herken jij jezelf ook hierin?
Je neemt initiatief en pakt de regie om benodigde ketenpartijen bij elkaar te brengen. Je kunt jezelf communicatief uitstekend uitdrukken. Analytisch ben je sterk; je overziet het geheel en je hebt tegelijkertijd oog voor detail. Je hebt een flexibele werkhouding én je hebt overtuigingskracht. Ook ben je een sociale collega. Je hebt de drive om verbeteringen door te voeren en je collega's hier in mee te nemen. Je wilt jezelf voortdurend blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak en je hebt de ambitie én potentie om door te groeien in onze organisatie.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving *In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures