Vacature Senior system engineer BPM zLinux - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Het volledig geautomatiseerd uitrollen van zLinux-clusters met daarop business process manager is geen sinecure, maar het prikkelt mij om júist dan creatieve en slimme oplossingen te vinden. Want je weet dat er straks belangrijke services op draaien en dan moet het gewoon goed zijn.” - Art Laarman, systemengineer.

Je gaat aan de slag voor het team Enterprise Content Management (ECM)/Business Process Management (BPM) dat onderdeel is van de afdeling Hosting en Integratie Diensten van Datacenter Services. Naast de voortbrenging van de BPM-infrastructuur op zLinux ondersteunt dit team een aantal douaneapplicaties op AIX en ondersteunt het de migratie naar de logische opvolger op zLinux. Het team bestaat uit zes medewerkers. Als senior systemengineer BPM zLinux werk je in een DevOps-team.

Je schrijft scripts in Python en Bash waarmee de BPM-infrastructuur op zLinux geautomatiseerd wordt ingericht en uitgerold. Per kwartaal stel je een nieuwe LCM-release samen. Interactie met de leverancier van BPM en ODM is nodig in geval van issues.

Als senior neem jij je collega’s mee in de nieuwste technieken en coach je hen in hun ontwikkeling. Bij ons krijg je alle ruimte om je verder te verdiepen en een leidende rol te pakken bij de ontwikkeling van jouw team. Daarnaast los je voorkomende problemen in de BPM-omgeving op en ondersteun je daar waar nodig de andere ontwikkelaars en de collega’s die zich bezighouden met de dagelijkse beheertaken en implementaties. Dit kan zowel binnen als buiten kantooruren plaatsvinden en ook stand-bydiensten behoren tot het takenpakket.

Word jij de nieuwe collega van Art? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Hans Beumer, teamleider BPM via 06 - 18 60 12 43.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo niveau.
 • Je hebt bij voorkeur een hbo-diploma, liefst in de (technische) informatica of in een andere relevante ICT-richting.
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met scripting in Python en/of Bash.
 • Je hebt ervaring met het automatiseren van deployments.
 • Je hebt ervaring met RHEL.
 • Je bent bereid je te verdiepen op het gebied van IBM middleware producten zoals Websphere Applicatie Server versie 8.x/9.x. Het is een pre indien je hier ervaring mee hebt of met vergelijkbare producten als JBoss, WebLogic of Apache Tomcat.
 • Je bent bereid je te verdiepen in IBM Business Automation Workflow en IBM Operational Decision Manager.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
De verbinding zoeken en de samenwerking aangaan; dat is wat jij continu doet. Je staat dan ook bekend als een prettige collega die helder en efficiënt communiceert. Steeds weer weet je hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je komt snel tot een vakkundig oordeel en neemt vervolgens, op sympathieke wijze en op basis van inhoudelijke argumenten, anderen mee in jouw gedachtes en ideeën. Jouw uitgangspunt? Samen werkend leren. Natuurlijk wil je de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied kennen. Die instelling sluit naadloos aan op jouw intrinsieke ambitie om steeds weer nieuwe dingen leren én te groeien binnen de Belastingdienst.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 11
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures User Experience Designer in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures