Vacature Functioneel beheerder Cobol/CICS/DB2 - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

"Binnen ons ervaren team ben ik één van de specialisten die zorgt voor de stabiliteit van de Cobol-infrastructuur. Bij de modernisering naar DevOps staan we voor een interessante uitdaging om deze stabiliteit ook voor de toekomst te behouden. Bouwen voor de toekomst met steeds vernieuwende tools is voor mij de dagelijkse uitdaging die ik met plezier aanga!" Konrad Vasterman, senior ontwikkelaar Competence Center Cobol/CICS/DB2. 

Het Competence Center Cobol/CICS/DB2 ondersteunt de Cobol- en CA Gen-ontwikkelaars met producten zoals IBM Developer for z Systems, CA Endevor, het zelfbouwdeploymentsysteem GDI en herbruikbare algemene standaardroutines. Naast het ontwikkelen en beheren van de hulpmiddelen zijn we ook verantwoordelijk voor de ontwikkelkaders, -voorschriften en -standaarden van Cobol-applicaties. We werken volgens de scrum-methodiek met maandelijkse oplevermomenten.

Als functioneel applicatiebeheerder ben je de spin in het web van het Competence Center en voer je zowel functionele als applicatieve beheertaken uit. Je hebt daarmee een belangrijke en afwisselende taak. Cobol is één van de strategische ontwikkeltalen binnen de IV-organisatie. Jij speelt een belangrijke rol bij het actueel en beschikbaar houden van de ontwikkelstraat.

Wat je precies gaat doen? Denk aan het monitoren van de kwaliteit van onze hulpmiddelen, het schrijven van applicatieportfolioadviezen en de controle op de uitvoering van deze adviezen. Ook voer je operationele ICT-sturing uit in het kader van probleemmanagement. Dit doe je door periodiek trendanalyses uit te voeren. Je zorgt dat incidenten die betrekking hebben op de ontwikkelstraat zo snel mogelijk worden opgelost en hebt inzicht in de bugs en problemen. Samen met het team plan je het lifecyclemanagement van de producten die we beheren. Hierover adviseer je vervolgens de product-owner. Ook voorzie je de product-owner in advies over hoe technical debt het beste opgelost kan worden en over mogelijke verbeteringen op de ontwikkelstraat.

Verder bereid je implementaties voor, zorg je voor actuele gebruikersdocumentatie en houd je de ontwikkelvoorschriften actueel. Dit doe je samen met de specialisten uit je team. Je voert overleg met de gebruikers over de kwaliteit van de hulpmiddelen en de actualiteit van de gebruikersdocumentatie en ontwikkelvoorschriften. Op basis daarvan schrijf je wijzigingsvoorstellen voor de product-owner. Daarnaast voer je beheer uit op de gebruikers van de diverse hulpmiddelen, denk aan autorisaties, en ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie richting de gebruiker. Onder andere via een nieuwsbrief, ICT-berichten en de event-kalender. Tot slot ben je betrokken bij de community of interest mainframe-ontwikkeling.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Konrad? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Peter Bennink.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van BiSL, ASL of ITIL.
 • Je hebt kennis van agile-ontwikkelen.
 • Je hebt kennis van ontwikkel- en voortbrengingsprocessen.
 • Je beheerst het Nederlands uitstekend.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal zodat je userguides en manuals kunt doorgronden en contacten met de leverancier kunt onderhouden.

Jouw competenties?

 • samenwerken
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • klantgerichtheid
 • zelfontwikkeling

Herken je jezelf ook hierin?

Je handelt proactief en neemt initiatief voor verbeteringen. Dat je af en toe buiten kantoortijden werkt vind je niet erg. Je hebt namelijk een servicegerichte instelling richting gebruikers en het team. Ook als het al vijf uur is geweest. Verder kun je goed omgaan met stressvolle situaties, schakel je snel tussen verschillende opdrachten en werk je zeer zorgvuldig. Je ziet verbanden en overziet de consequenties van je handelen. Ook heb je goede communicatieve vaardigheden en stappen collega’s makkelijk op je af.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 4.430 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures