Vacature Adviseur kwaliteitsmanagement functioneel beheer - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Functioneelbeheerteams adviseren bij vernieuwingstrajecten en de uitvoering van hun taak. Overkoepelende afspraken maken over functioneel beheer en met de raakvlakken, zoals applicatiebeheer en de servicedesk. Maar vooral werken aan een mooie toekomst voor de teams, daarvoor doe ik het.” Hendrie Druijff, kwaliteitsmedewerker functioneel beheer.

Burgers, bedrijven en de politiek stellen steeds hogere eisen aan de processen van de Belastingdienst. En terecht! Met een klein team beheren we de werkprocessen en bovenliggende architecturen voor de functioneelbeheertaak van het onderdeel Centrale Administratieve Processen, de Douane en de shared service organisatie Financieel en Managementinformatie. In BiSL-termen: de gebruiksbeheertaak. Dit betekent dat we afspraken maken en bewaken over het gebruik en de inrichting van bestaande beheertooling. Maar ook bouwen we aan de toekomst, door via de architectuurlijn de ondersteuning van de functioneelbeheerteams te verbeteren.

Als kwaliteitsmedewerker versterk jij dit team. Jouw focus ligt op het borgen van de afspraken bij de uitvoerende teams en bij onze raakvlakken. Een mooie kans om je kennis van de tool ICD (ITSM) toe te passen. Tegelijkertijd maak je nieuwe afspraken, werk je structurele verbeteringen uit en denk je mee over de toekomst.

Verbeteren, verbeteren, verbeteren. Daar draait het om in jouw functie. Je hebt je voelhorens altijd aan staan voor verbeterpotentieel. Je haalt achterliggende oorzaken boven en vertaalt dit naar oplossingsmogelijkheden. En dan? Een gedegen implementatie van de beoogde veranderingen. Zo zorg jij ervoor dat burgers, bedrijven en de politiek kunnen vertrouwen op de processen van de Belastingdienst.

Word jij de nieuwe collega van Hendrie Druijff? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Hendrie of René van Amsterdam via 06 - 18 60 32 11 / 06 - 18 60 12 02.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een wo-masterdiploma in een relevante richting, zoals bedrijfskunde.
 • Je hebt ervaring met het functioneel beheer of gebruiksbeheer van massale productieprocessen bij een grote en complexe organisatie.
 • Je hebt ervaring met verandermanagement en organisatie-, proces- en inrichtingsprincipes.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de agile- of scrum-methodiek.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ICD (ITSM).

Jouw competenties?

 • resultaatgericht
 • flexibiliteit
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • overtuigingskracht

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij neemt het initiatief om partijen bij elkaar te brengen wanneer dit nodig is. Daarbij behartig je de verschillende belangen en weet je prioriteiten te stellen. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. En complexe materie weet je door je goede analytische vaardigheden eenvoudig uit te leggen. Daarbij overzie je het geheel zonder details over het hoofd te zien. Bovendien heb je aanpassingsvermogen, overtuigingskracht én de drive om verbeteringen door te voeren. Je wil jezelf continu blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kun je tegen een beetje stress, schakel je snel en makkelijk en laat je jezelf niet uit het veld slaan. Creatief denken en handelen past ook goed bij jou. Jij hebt de ambitie en potentie om onze organisatie stappen te laten maken.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.842 - € 5.710 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 12
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel kan inschaling in de naast lagere salarisschaal plaatsvinden. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 6 mei 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures