Vacature Functioneel beheerder Cobol/CICS/DB2 - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

"Binnen ons ervaren team ben ik één van de specialisten die zorgt voor de stabiliteit van de Cobol-infrastructuur. Bij de modernisering naar DevOps staan we voor een interessante uitdaging om deze stabiliteit ook voor de toekomst te behouden. Bouwen voor de toekomst met steeds vernieuwende tools is voor mij de dagelijkse uitdaging die ik met plezier aanga!" Konrad Vasterman, senior ontwikkelaar Competence Center Cobol/CICS/DB2. 

Het Competence Center Cobol/CICS/DB2 ondersteunt de Cobol- en CA Gen-ontwikkelaars met producten zoals IBM Developer for z Systems, CA Endevor, het zelfbouwdeploymentsysteem GDI en herbruikbare algemene standaardroutines. Naast het ontwikkelen en beheren van de hulpmiddelen zijn we ook verantwoordelijk voor de ontwikkelkaders, -voorschriften en -standaarden van Cobol-applicaties. We werken volgens de scrum-methodiek met maandelijkse oplevermomenten.

Als functioneel applicatiebeheerder ben je de spin in het web van het Competence Center en voer je zowel functionele als applicatieve beheertaken uit. Je hebt daarmee een belangrijke en afwisselende taak. Cobol is één van de strategische ontwikkeltalen binnen de IV-organisatie. Jij speelt een belangrijke rol bij het actueel en beschikbaar houden van de ontwikkelstraat.

Wat je precies gaat doen? Denk aan het monitoren van de kwaliteit van onze hulpmiddelen, het schrijven van applicatieportfolioadviezen en de controle op de uitvoering van deze adviezen. Ook voer je operationele ICT-sturing uit in het kader van probleemmanagement. Dit doe je door periodiek trendanalyses uit te voeren. Je zorgt dat incidenten die betrekking hebben op de ontwikkelstraat zo snel mogelijk worden opgelost en hebt inzicht in de bugs en problemen. Samen met het team plan je het lifecyclemanagement van de producten die we beheren. Hierover adviseer je vervolgens de product-owner. Ook voorzie je de product-owner in advies over hoe technical debt het beste opgelost kan worden en over mogelijke verbeteringen op de ontwikkelstraat.

Verder bereid je implementaties voor, zorg je voor actuele gebruikersdocumentatie en houd je de ontwikkelvoorschriften actueel. Dit doe je samen met de specialisten uit je team. Je voert overleg met de gebruikers over de kwaliteit van de hulpmiddelen en de actualiteit van de gebruikersdocumentatie en ontwikkelvoorschriften. Op basis daarvan schrijf je wijzigingsvoorstellen voor de product-owner. Daarnaast voer je beheer uit op de gebruikers van de diverse hulpmiddelen, denk aan autorisaties, en ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie richting de gebruiker. Onder andere via een nieuwsbrief, ICT-berichten en de event-kalender. Tot slot ben je betrokken bij de community of interest mainframe-ontwikkeling.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Konrad? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Peter Bennink.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van BiSL, ASL of ITIL.
 • Je hebt kennis van agile-ontwikkelen.
 • Je hebt kennis van ontwikkel- en voortbrengingsprocessen.
 • Je beheerst het Nederlands uitstekend.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal zodat je userguides en manuals kunt doorgronden en contacten met de leverancier kunt onderhouden.

Jouw competenties?

 • samenwerken
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • klantgerichtheid
 • zelfontwikkeling

Herken je jezelf ook hierin?

Je handelt proactief en neemt initiatief voor verbeteringen. Dat je af en toe buiten kantoortijden werkt vind je niet erg. Je hebt namelijk een servicegerichte instelling richting gebruikers en het team. Ook als het al vijf uur is geweest. Verder kun je goed omgaan met stressvolle situaties, schakel je snel tussen verschillende opdrachten en werk je zeer zorgvuldig. Je ziet verbanden en overziet de consequenties van je handelen. Ook heb je goede communicatieve vaardigheden en stappen collega’s makkelijk op je af.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Salarisinformatie Bruto € 2.756 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures