Vacature Functioneel beheerder Douane - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Ik ben de schakel tussen gebruikers van het douanesysteem en de ontwerpers van de techniek. Geen dag is hetzelfde en juist dat maakt mijn werk zo leuk. Ik haal er voldoening uit dat, mede door mijn bijdrage, de gebruikers, het systeem en het bedrijfsleven elke dag goed kunnen blijven functioneren.” Iwan, functioneel beheerder Douane.

Tal van douaneprocessen zijn centraal geautomatiseerd. Dit gebeurt op de afdeling Douane Centrale Processen (DCP), die verantwoordelijk is voor het beheer en de support van deze processen, maar ook voor het ondersteunen van bedrijven en gebruikers en de beheersing van de productie. Dit doet de afdeling door de productiekwaliteit, kwaliteit en integriteit van gegevens vast te stellen en door te zorgen voor foutherstel. Ook zorgt DCP voor financiële verantwoording van de douanemiddelen én voor tijdige, juiste en volledige afdrachten aan de Europese Commissie. Daarnaast voeren we diverse (landelijke) administraties en leveren we een actieve bijdrage aan het voortbrengingsproces op het gebied van informatievoorziening (op beheer- en gebruiksaspecten).

In jouw rol van functioneel beheerder ga je aan de slag binnen het team Douane Toezicht Achteraf Accijns en Klantmanagement. Samen met collega's ben je verantwoordelijk voor het beheer en de support van geautomatiseerde douanesystemen. Het gaat om tweedelijnsactiviteiten ter ondersteuning van de dagelijkse productieactiviteiten. Je voert de regie over het beantwoorden of oplossen van alle complexe vraagstukken die er zijn tussen de eindgebruiker en de automatiseerder. Bij de ontwikkeling van nieuwe functionele wensen ben je verantwoordelijk voor de inbreng van de beheereisen vanuit DCP.

Als functioneel beheerder test je ook nieuwe programmatuur. Bij de oplevering van nieuwe programmatuur zorg je voor het gebruiksbeheer, bereid je samen met de softwareontwikkelaars de implementatie voor en begeleid je de inproductiename. Daarnaast bewaak je dat de eindgebruiker tijdig en volledig geïnformeerd wordt over de ingebruikname van de nieuwe programmatuur. Naast het uitvoeren van beheerwerkzaamheden draag je bij aan de configuratie en het beheer van berichten voor de Validatie Test Service. Tot slot ben je verantwoordelijk voor alle kwaliteitsaspecten rond het beheer van de gegevens die in jouw informatiesystemen zijn betrokken.

Word jij de nieuwe collega van Iwan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-bachelordiploma of zit in de afrondende fase, bij voorkeur in de richting van ICT.
 • Je hebt relevante ervaring met en kennis van verschillende processtappen in automatisering en informatisering.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van programmeren.
 • Je hebt aantoonbaar goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?

 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • zelfontwikkeling
 • samenwerken
 • voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken. Je bent doortastend en zorgvuldig. Verder ben je bereid om bereik- en beschikbaarheidsdiensten te draaien als dat nodig is. Ook ben je een enthousiaste en prettige collega. Je stelt verbeterinitiatieven voor en onderhoudt contacten met alle nationale en internationale stakeholders. Dit laatste omdat douanewetgeving veelal in EU-verband is opgesteld.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.824 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 9
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €2.824 – Max. €3.990 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures