Vacature Pentester SOC Level 3 - Apeldoorn

Apeldoorn

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“In de wereld van cybersecurity liggen continu veel en steeds andere dreigingen op de loer. Wij hebben ons eigen lab om alle aspecten van ontwerpen, testen en implementeren te kunnen toepassen, om de Belastingdienst ‘veilig’ te maken en te houden.” aldus één van de security analisten van het Security Operations Center (SOC) bij de Belastingdienst. 

Het security operations center (SOC) is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van belangrijke, veelal privacygevoelige gegevens waarmee de Belastingdienst werkt. Om die veiligheid te kunnen garanderen in deze tijd van cybercrime, open digitale communicatie en online informatie-uitwisseling zet het SOC zich dagelijks in voor het opsporen, analyseren en afhandelen van securitymeldingen.

In jouw rol van pentester SOC Level-3 ben je hét aanspreekpunt voor je collega’s binnen het RED-team. Pentesten voer je zowel zelfstandig als in teamverband uit. Tijdens deze testen gebruik je geautomatiseerde en door jou ontwikkelde tools. Je bevindingen leg je nauwkeurig vast in rapportages die je vervolgens met de opdrachtgever, het management en je teamleden bespreekt. Ook begeleid je pentesten uitgevoerd door externe partijen. Zijn er mogelijke dreigingen voor onze organisatie? Dan signaleer jij die als eerste. Je geeft vervolgens gevraagd en ongevraagd advies met betrekking tot mogelijke risico’s en de aanpak daarvan.

Als pentester SOC Level-3 vervul je een brugfunctie tussen het RED-team en het BLUE-team. Zo vorm je als het ware een PURPLE-team. Ook heb je een regiefunctie binnen de Coordinated Vulnerability Disclosure-praktijk, waarvoor je afstemming zoekt binnen de IV-organisatie t.a.v. oplossen van kwetsbaarheden. Daarnaast stuur jij het RED-team aan tijdens de DDoS-test die de Belastingdienst onder de vlag van de Nederlandse antiDDoS-coalitie twee keer per jaar organiseert. We doen dat samen met publieke en private organisaties zoals RWS e.a. Steeds weer is jouw credo: samen bereik je meer. Je zoekt dan ook proactief de samenwerking met andere overheden en het bedrijfsleven op. Bijvoorbeeld door het geven en bijwonen van presentaties en via informatiedeling. Daarnaast coach je de junior pentesters. Zo zie je erop toe dat het RED-team als geheel zich verder ontwikkelt en professionaliseert.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van dit team? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Harald Langereis, teamleider van het security competence center, via 06 - 21 19 97 54

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma informatiebeveiliging.
 • Je bent in het bezit van de certificaten GIAC GSEC, GIAC GCIH, GIAC GPEN, GIAC en GXPN, en je bent bij voorkeur ook CISSP-gecertificeerd.
 • Je hebt de Offensive Security OCSP- en OCSE-certificering.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke werkomgeving en met het uitvoeren van pentesten van complexe omgevingen.
 • Je hebt ervaring met het coachen van junior pentesters.

Jouw competenties:

 • analyseren
 • zelfontwikkeling
 • samenwerken
 • resultaatgericht
 • creativiteit.

Herken jij jezelf ook hierin?

De mindset van een hacker: die heb jij. Opereren doe je graag zelfstandig, tegelijkertijd vind je samenwerken ook fijn en belangrijk. Je stuurt je team goed aan, werkt gestructureerd en hebt oog voor zowel de relatie als het resultaat. Met je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands en Engels kom je overal goed voor de dag. Flexibel als je bent, ben je bereid om buiten kantooruren en op andere locaties werkzaam te zijn. Tot slot is integriteit voor jou een vanzelfsprekende waarde.

Wat is nog meer belangrijk?

Medewerkers van het SOC verrichten werkzaamheden in consignatie (stand-by) diensten. Daarnaast is het SOC deelnemer in het Nationaal Response Netwerk van het NCSC en de Joint Security Operations Center samenwerking binnen de Rijksoverheid. Als medewerker kun je derhalve opgeroepen worden bij calamiteiten om werkzaamheden te verrichten, anders dan in de standplaats.

Nota bene!

Deze functie bij het Security Operations Center is aangemerkt als een “vertrouwensfunctie”. Een ‘Verklaring van geen Bezwaar’ op basis van een Veiligheidsonderzoek Niveau B van de AIVD is vereist en je bent dan ook bereid jouw medewerking hieraan te verlenen. Eerlijkheid, onafhankelijkheid, loyaliteit, integriteit. Dat zijn de vier belangrijkste criteria die in het veiligheidsonderzoek worden onderzocht.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.842 - € 5.710 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 12
 • Salaris­omschrijving

  In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Apeldoorn