+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
12 dagen geleden geplaatst • 57x bekeken

Lead engineer Applicatiebeheer Zwolle • Vitens

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Vitens

Vitens
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 4 - 40 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior
 • Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Functietitel: Lead engineer Applicatiebeheer
Recruiter: Melike Senturk
Vacature-ID: 2786

Wil jij je talent inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige drinkwatervoorziening?

Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij. Vitens heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2030 elke druppel duurzaam te maken. Een stevige ambitie die vraagt om een proactieve collega die verstand heeft van techniek en het leuk vindt om samen een team te bouwen.

Ben jij de Lead Engineer GIS die de uitdaging aangaat om vanuit zijn DataWareHouse rol deel te nemen aan projecten als Digital Twin en Z-coördinaten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doet eenLead Engineer GIS bij Vitens?

De lead engineer heeft als primaire verantwoordelijkheid de 24x7 technische en/of functionele continuïteit van het DataWareHouse en GIS systeem te bewaken. Dat doe je samen met je collega’s van het ArcGIS-en NRM team. Het GIS4ALL team is verantwoordelijk voor het functioneel- en technisch beheer van het ESRI Portaal. We verzorgen via een Datawarehouse de koppeling tussen diverse bron-en consumerende applicaties en onderhouden en ontwikkelen functionaliteit in het GIS-Portaal.

Als Lead engineer van het Spatial DWH beantwoord je vragen uit de business met behulp van data uit verschillende bronapplicaties. Smallworld NRM is de belangrijkste bronapplicatie voor de geografische data van Vitens. Het is een representatie van het hele distributie- en aansluitleidingennet van Vitens. Je onderzoekt welke data beschikbaar is en welke informatie nodig is in consumerende systemen. Dit zijn naast de ESRI-enterprise omgeving bijvoorbeeld de monteursapp en een Digital Twin-applicatie van het leidingnetwerk. Aan jou de taak om deze bronnen te ontsluiten en de informatie te transformeren met behulp van ETL.

Ook ben je verantwoordelijk voor het life cycle management van de applicatie. Je handelt proactief om het prestatieniveau van het systeem te behalen en behouden. Bijvoorbeeld door middel van monitoring en upgrades. Je stelt daarnaast functionele en technische ontwerpen op en besteedt aandacht aan data-architectuur en -kwaliteit. Je onderhoudt het contact met de leveranciers en neemt verder deel aan diverse projecten. Opkomende onderwerpen hierin zijn het toevoegen van een Z-coördinaat aan assets (t.b.v. 3D), verdere ontwikkeling van de Digital Twin en het opzetten van een meer CI/CD gerichte werkwijze. 

Je werkt hiervoor nauw samen in een enthousiast team van collega’s van het ArcGIS-en NRM team. Security binnen IT  is ontzettend belangrijk. Je hebt dan ook een actieve rol in het voldoen aan security eisen. Je vindt het leuk om je daarmee bezig te houden! Je bent bekend met datamodellering en hebt ervaring met ETL-tools en SQL-databases, bij voorkeur MS SQL Server. Kennis van de Spatial Datawarehouse software (Spatial Workshop i.c.m. XY-Server) van Spatial Eye is een pré, anders bereidheid dit te leren.

Over het team of afdeling

Je werkt samen met je collega’s van GISS4ALL en NRM. Het zijn ‘jonge’  teams die 1 a 2 jaar bestaan. Je kan samen bouwen aan het team en ervoor zorgen dat de klanten goed worden bediend. De teams werken agile. De komende periode willen we deze werkwijze uitbouwen.

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Als nieuwe Lead Engineer GIS bij Vitens is het belangrijk dat je zowel inhoudelijke kennis als uitstekende soft skills bezit voor de verbindende activiteiten. Je hebt;

 • Een HBO ICT diploma;
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol;
 • Ervaring met het werken met een DataWareHouse/ ETL tooling; 
 • Klant- en oplossingsgerichte instelling;
 • Een stressbestendige doorzetter die verder kijkt dan de eigen discipline.

Arbeidsvoorwaarden in het kort:

 • Maximum jaarsalaris van €71.484 incl. circa 23,13% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 31,5 vakantiedagen;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk employability budget van € 1.000;
 • Mogelijkheden om flexibel te werken, thuis en op Vitens-kantoren in de regio’s Zwolle, Utrecht, Arnhem en Leeuwarden;
 • Pensioenregeling van ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Mogelijkheid om je expertise in te zetten voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

Is dit een functie voor jou?

Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je sollicitatie via onderstaande sollicitatiebutton. Meer informatie over de functie? Dan kan je mailen naar Mireille Aaftink (via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Melike Senturk door te mailen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of te bellen op: 06-57469823.

Over Vitens

Iedere dag rekenen bijna zes miljoen mensen op betrouwbaar en lekker drinkwater van Vitens. Dit natuurproduct winnen we uit meer dan 100 verschillende grondwaterbronnen verspreid over Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Deze bronnen liggen in mooie waterwingebieden die we ecologisch beheren en openstellen voor wandelaars en fietsers. Per dag leveren we ruim 1 miljard liter vers opgepompt en gezuiverd drinkwater aan huishoudens en bedrijven via een omvangrijk leidingnetwerk dat we in eigen beheer hebben.

Vitens is een solide publieke organisatie die midden in de samenleving staat. We zoeken actief verbinding met onze klanten, overheden, organisaties, innovatieve partijen en vele anderen die net als wij de urgentie voelen om drinkwater voor de toekomst veilig te stellen. Dat vraagt om een maatschappelijke transitie die een grote uitdaging is voor 1.400 Vitensers. Samen hebben we een doel voor ogen dat net zo helder is als het product waar we zo trots op zijn; we willen dat in 2030 elke druppel duurzaam is.

Wil jij dat ook en kun je daaraan bijdragen? Dan komen we graag met je in contact.

Ons water. Jouw werk

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in