+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.
14 dagen geleden geplaatst | 32x bekeken

Software Developer Operationele Teams Zoetermeer Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.608 - € 5.503 p/m
 • 32 - 36 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Collega’s met bijzondere operationele functies worden uitgerust met betrouwbare systemen en oplossingen. Die software is door jou ontwikkeld en in beheer genomen. Ben jij een R&D’er in hart en nieren met een dosis lef en creativiteit? Solliciteer bij de AIVD!

Wat ga je doen?
Je ontwerpt, ontwikkelt en beheert, software die van betekenis is voor de operationele slagkracht van de AIVD. Je werkt voornamelijk in teamverband en projectmatig. Ook prototyping en soms onder hoge druk oplossingen realiseren behoort tot de werkzaamheden.
Je onderhoudt nauw contact met de eindgebruikers (de collega’s in de operationele teams), om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de behoeften. Je staat open voor feedback en advies van collega’s en voelt je vrij om zelf advies en feedback te geven. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan de professionalisering van de afdeling.

Als software developer maak je gebruik van technologieën die het beste passen bij de situatie. De eisen van de eindgebruikers zijn daarin leidend, maar het is ook van belang dat je jouw technisch inzicht gebruikt om verbeteringen aan te dragen waar de eindgebruiker niet aan gedacht heeft. Je bent flexibel in het gebruik van verschillende programmeertalen, ontwikkelings-, en deploymentplatforms die je ook echt als gereedschap ziet en niet een doel op zich. Samen met je collega’s onderzoek je de (on)mogelijkheden van nieuwe technologieën. Altijd op basis van de vraag: wat is de meerwaarde voor de eindgebruikers? Resultaat bereiken en het hebben van plezier in het werk zijn even belangrijke doelen.

Wat krijg je terug?
Werken bij de AIVD in een ontwikkelteam betekent werken met de nieuwste technologieën. Je krijgt de ruimte om te experimenteren en je ideeën zelf te implementeren. Je gaat werken met systemen en datasets die uniek zijn voor onze organisatie. Dat doe je binnen de kaders van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017). We geven ruim baan aan innovatie en testen nieuwe ideeën in proof of concepts.

Je komt te werken in een team met echte specialisten, die gepassioneerd zijn over hun werk. De gesprekken bij de koffieautomaat gaan over technologische ontwikkelingen, geo-politiek en de laatste updates uit eigen onderzoek naar nieuwe middelen. Research & development is een kerntaak van het team en dat straalt uit in de werksfeer. En niet onbelangrijk, met je werk-privébalans zit het wel goed. Als software developer bij de AIVD kun je niet thuiswerken en werk je (veilig) op kantoor waar je real life samenwerkt met je collega’s.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Solliciteer dan op de functie van software developer. Dan vertellen we je in een gesprek nog veel meer.

Functie-eisen

Jij wilt vooral oplossingen bedenken en daarvoor zet je je kennis, innovatiekracht, flexibiliteit en vermogen tot samenwerken graag in. Samen met je collega’s én je klanten streef je naar hoge kwaliteit en grote betrouwbaarheid. Security is daarbij nooit uit jouw gedachten. Gezien het operationele karakter van het werk, kan het voorkomen dat er inzet van je wordt verwacht buiten normale kantoortijden. Daarnaast:
 • heb je minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de Informatica;
 • heb je ervaring met objectgeorienteerde programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Java, C# of Python;
 • heb je ervaring met tenminste één front-end framework;
 • heb je ervaring met databases.
Afhankelijk van je kennis en ervaring wordt je ingeschaald in schaal 11 of schaal 10. Voor schaal 11 zoeken we mensen die zelfstandig kunnen werken aan architectuur en complexe ontwikkelvraagstukken.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 238,19 en loopt op tot maximaal € 723,45 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in