+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
1 dag geleden geplaatst | 137x bekeken

IT-specialist data-interceptie Zoetermeer Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.608 - € 6.227 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Met jouw IT-vaardigheden een belangrijke bijdrage leveren aan een veiliger Nederland? Jezelf verder ontwikkelen in een hechte omgeving met enthousiaste en bevlogen collega’s? In een complexe omgeving met de nieuwste technologieën? Kom werken bij de AIVD, waar je ontwikkeling nooit stil staat.

Wat ga je doen?
De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv2017) maakt het mogelijk om binnen de kaders van deze wet gegevens te halen uit internet- en telecomnetwerken. Voor kabel- en satellietinterceptie werken wij met verschillende systemen die belangrijke data verwerken voor de inlichtingenonderzoeken van de Algeme Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). Het werken met zulke gevoelige gegevens stelt uiteraard hoge eisen aan jouw integriteit en zorgvuldigheid.

Op dit moment zijn we bezig met het evalueren en herzien van onze keten (verschillende software die we ontwikkelen voor de verwerving en verwerking van data), waarbij we gebruik maken van de nieuwste inzichten en technieken. Jij draagt bij aan het implementeren van deze nieuwe architectuur. Je houdt van innoveren en werken in een omgeving die constant in beweging is. De laatste technologische ontwikkelingen volg je dan ook op de voet en je vindt het leuk om hiermee te experimenteren. Als IT specialist zijn je taken veelzijdig en afwisselend. Zo zul je regelmatig onderzoeken uitvoeren op de huidige keten om problemen weg te nemen of optimalisaties op de juiste manier te kunnen implementeren. Daarnaast werk je aan technische oplossingen in verschillende delen van de keten.
In welke mate je dus beheert en/of ontwikkelt, hangt af van de opdracht waaraan je werkt. Wat wel vaststaat: je komt in een team terecht met specialisten op het gebied van netwerkinfrastructuur, systeemarchitectuur en IP-dataverwerking. Jullie gezamenlijke doel? Een omgeving bouwen om gegevens uit de bulkdata, zoals kabel- en satellietdata te verwerven. Samen met je collega’s draag je bij aan de realisatie, het beheer en de ontwikkeling van de keten die dat mogelijk maakt.

Wat krijg je ervoor terug?
Je komt terecht in een jong, energiek en uniek samenwerkingsverband van de AIVD en MIVD. In deze hoog-technologische omgeving werk je samen met jouw collega’s aan de verwerving van gegevens via de kabel en satelliet op een zorgvuldige manier om bekende en onbekende dreigingen tijdig te onderkennen. Om dit voor elkaar te krijgen werk je met unieke netwerken, applicaties en datastructuren. Dit zorgt ervoor dat je uitdaging in je werk hebt, waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
Omdat je met gevoelige informatie te maken krijgt, kun je de inhoud van je werk niet met je vrienden en familie bespreken. Maar wel met je collega’s. Daarom bouw je een bijzondere band met hen op. Er heerst een sterke onderlinge verbondenheid die er mede voor zorgt dat de meeste mensen lang bij de organisatie blijven werken. Met de sfeer zit het wel goed: regelmatig gaan we samen sporten, houden we een filmavond of is er een barbecue.

Functie-eisen

het leuk vind om in een systeem, protocol of programmeertaal te duiken en te zorgen dat we er alles uit halen wat er in zit. Je houdt er niet alleen van om te programmeren, maar weet ook wat er nodig is om dat systeem in een ecosysteem te laten passen. Verder ben je initiatiefrijk en heb je de drive om je verder te ontwikkelen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, vind je het leuk om creatieve en realistische oplossingen te bedenken en ben je analytisch sterk.
Verder heb je:
 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met werken in een DevOps-team;
 • kennis van Linux, Docker, Kafka;
 • ervaring met werken met big data en/of kennis van het OSI-model en het beheren van netwerkinfrastructuur.
En bij voorkeur ook:
 • kennis van programmeren in C, DPDK, Rust of kernel development;
 • ervaring met SQL en/of elastic search;
 • ervaring met versiebeheer systemen zoals Git en Atlassian tooling.
Een technische test kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11, schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding bij schaal 11 € 238,19 en loopt op tot maximaal € 723,45 bruto per maand bij een volledige werkweek. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding bij schaal 12 € 243,19 en loopt op tot maximaal € 762,78 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in