+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.
30+ dagen geleden geplaatst | 17x bekeken

IT-auditor Zoetermeer DeRecruiter.nl

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Vacaturedetails

 • Fulltime
 • Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Wat houdt de functie in?

Als IT-auditor oordeel en adviseer je over de inrichting en besturing van IT bij VKA's klanten. Je bent dé deskundige als het gaat om het uitvoeren van onafhankelijke beoordelingen van IT-voorzieningen en -processen waarbij informatiebeveiliging en privacy vaak belangrijke invalshoeken zijn. Je werkt daarbij dan ook nauw samen met collega’s vanuit verschillende vakgebieden (o.a. security, architectuur, privacy en data) bij de uitvoering van onderzoeks- en adviesopdrachten bij klanten.

Als IT-auditor bij VKA kunnen opdrachten zowel audits als onafhankelijke onderzoeken zijn, maar ook adviesvragen. Je voert bijvoorbeeld ENSIA en DigiD audits uit voor o.a. gemeenten of doet onafhankelijk onderzoek naar de implementatie van informatiebeveiligingsbeleid bij verschillende organisaties. Typische klanten zijn bijvoorbeeld gemeenten, waterschappen, ministeries of uitvoeringsorganisaties, waarmee VKA mantelovereenkomsten voor auditdiensten heeft. Daarnaast kun je als adviseur gevraagd worden advies te geven over implementatieprocessen van nieuwe IT-voorzieningen of de inrichting van de governance en control van informatievoorziening binnen een organisatie en de rol van technologie daarbij. Aanspreekpunten bij klanten kunnen medewerkers, management en directie, maar ook de Raad van Toezicht of het College van Bestuur zijn. Dat betekent dat je op verschillende niveaus weet te communiceren en de juiste snaar weet te raken in de advies- en onderzoeksrapporten die je opstelt.


Functie eisen

VKA is voor deze rol op zoek naar een adviseur die normenkaders weet te doorgronden en deze weet te vertalen naar gebruik in de praktijk. Daarnaast is het belangrijk dat je - ongeacht eventuele druk - altijd de onafhankelijkheid bewaart. Ook ben je in staat om op verschillende niveaus te communiceren en te adviseren. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde RE-opleiding
 • Minimaal 3 jaar ervaring met IT-audit werkzaamheden en/of het uitvoeren van onafhankelijke onderzoeken
 • Kennis van gangbare normenkaders, standaarden en stelsels, zoals BIO, BIG, NOREA, ENSIA, etc.
 • Kennis van IT-voorzieningen (infrastructuur, applicaties, cloud), IT-governance en ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy

Over VKA
Verdonck, Klooster & Associates is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in strategische projecten met ICT, in de publieke en private sector. Ze geven advies over alles op het gebied van business en ICT. Dit doen ze aan de hand van een aantal expertises. VKA brengt een probleem terug tot de essentie. Ze houden focus op het einddoel, onderbouwen alle opties en laten de consequenties zien. VKA maakt in gewone mensentaal duidelijk hoe ICT daaraan kan bijdragen. Dat maakt het nemen van de juiste beslissingen bij lastige keuzes mogelijk en makkelijker.

Een voorbeeld van het soort opdracht waar jij mee aan de slag zou kunnen gaan?
VKA heeft alle Nederlandse Waterschappen en het Waterschapshuis geholpen door een audit uit te voeren om inzicht te krijgen in de beveiligingsmaatregelen afkomstig uit de Baseline Informatiebeveiliging Waterschappen (BIWA). Om vervolgens met het management tot een groeipad te komen om het beveiligingsniveau op het gewenste niveau te brengen.

Wat kun je verwachten?
 • Diverse opdrachten bij zeer uiteenlopende en gerenommeerde opdrachtgevers binnen de (semi) publieke sector en het bedrijfsleven
 • Werken in een kennisgedreven en op leren gericht omgeving, samen met ervaren collega's
 • Grote vrijheid om je tijd en werk zelf in te delen, maar ook in de manier waarop je jouw opdrachten uitvoert
 • Een breed arbeidsvoorwaardenpakket met variabele beloningsregeling en goede mobiliteitsmix


Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in