+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.
24 dagen geleden geplaatst | 22x bekeken

Site Reliability Engineer Zoetermeer AIVD

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

AIVD

AIVD
51 - 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.503 - € 6.045 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Site Reliability Engineer
AIVD

Functieomschrijving
Pas jij jouw ervaring als software engineer graag toe op infrastructuur en operationele problemen? Is automatiseren jouw tweede natuur en ben jij goed in het creëren van een schaalbaar en betrouwbaar dataplatform? Lees dan verder en reageer op deze vacature!

Wat ga je doen?
Als site reliability engineer bij het team Data Operations werk je binnen de afdeling Data Engineering samen met andere data engineers aan de grote gedistribueerde systemen van de AIVD. Wij werken in verschillende teams aan ons big dataplatform en wij maken gebruik van onder andere Hadoop en Kafka voor de verwerking van onze datastromen. Jouw taak als Reliability Engineer is dat deze systemen en onze maatwerkprocessen zo stabiel mogelijk draaien met zo min mogelijk beheerinspanning. Je speelt een belangrijke rol in het automatiseren van traditionele beheertaken, wat zorgt voor minder kans op menselijke fouten, meer tijd vrij maakt voor innovatie en resulteert in een hoger efficiency niveau.
Je werkt vanuit het Data Operations team nauw samen met de data engineers om ervoor te zorgen dat de ontworpen oplossing voldoet aan niet-functionele eisen zoals beschikbaarheid, prestaties, schaalbaarheid, veiligheid en onderhoudbaarheid. Ook werk je samen met andere teams die zorg dragen voor de fysieke servers en infrastructuur, om er gezamenlijk voor te zorgen dat de data pipeline zo stabiel en efficiënt mogelijk is.

Wat krijg je er voor terug?
Je komt terecht in een dynamische omgeving, in een enthousiast team dat met gedrevenheid op een professionele wijze werkt aan onze uitdagende big data omgeving. Een team dat jouw versterking nodig heeft, aangezien de big data omgeving steeds groter en complexer wordt. Je kunt jezelf op technisch vlak continu ontwikkelen en je komt te werken in een omgeving vol innovatie. De data die wij verwerken is van enorm belang voor onze onderzoeken en daardoor lever jij als engineer een cruciale bijdrage aan het werk van de AIVD en een veiliger Nederland.


Functie-eisen

Je bent een ervaren engineer en hebt dan ook uitstekende programmeer- en operations vaardigheden. Van nature heb je de neiging om menselijke arbeid zoveel mogelijk te elimineren door het ’weg‘ te automatiseren. Je drukt je in willekeurig welke hogere taal makkelijk uit en hebt in ieder geval affiniteit met big data technieken en gedistribueerde systemen. Je houdt de technologische ontwikkelingen op je vakgebied bij en je bent bereid om continu bij te blijven leren.

Daarnaast heb je:
 • Kennis van en ervaring met Linux.en scripting- en programmeertalen zoals Bash, Java en Python;
 • Ervaring met automation frameworks, bij voorkeur Ansible;
 • Ervaring met CI/CD tooling en netwerkinfrastructuren;
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met Hadoop, Kafka, Elasticsearch en Spring Boot;
 • Bij voorkeur ervaring met metrics-platformen zoals Grafana.
Deze functie is ingedeeld in schaal 11 of 12, afhankelijk van eventuele tech lead / team lead kwaliteiten.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.


Aanbod

Salarisniveau; schaal 11, schaal 12
Salarisomschrijving Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 231,- en loopt op tot maximaal € 702,- bruto per maand bij een volledige werkweek.

Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 236,- en loopt op tot maximaal € 740,- bruto per maand bij een volledige werkweek.

Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, een technische test en het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in