+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.
3 dagen geleden geplaatst • 76x bekeken

Test Engineer Zoetermeer • Rijksoverheid

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.503 - € 6.045 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Test Engineer
AIVD

Functieomschrijving
Vind jij het een mooie uitdaging de kwaliteit te behouden onder de meest onvoorspelbare omstandigheden in een gevarieerd data landschap? En zorg jij dat de data keten blijft voldoen aan de laatste informatiebeveiligingsnormen? Check dan deze vacature bij de AIVD!

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv2017) maakt het mogelijk om - binnen de kaders van deze wet - gegevens te halen uit internet- en telecomnetwerken. Voor kabel- en satellietinterceptie werken wij met verschillende systemen die belangrijke data verwerken voor de inlichtingenonderzoeken van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). Het werken met dermate gevoelige gegevens stelt uiteraard hoge eisen aan jouw integriteit en zorgvuldigheid.

Wat ga je doen?
Als QA / Test Engineer zorg jij ervoor dat wij, met de gevarieerde data die onze keten voedt, onder de meest onvoorspelbare omstandigheden een constante kwaliteit behouden. Je zorgt dat de keten up-to-date blijft en voldoet aan de laatste informatiebeveiligings normen en draagt op deze manier bij aan een veiliger Nederland. Jij bent onderdeel van een multifunctioneel devops team en vervult een proactieve rol op het gebied van kwaliteitsbewaking. Je werkt daarbij intensief samen met meerdere applicatiebeheerders en software-ontwikkelaars. Als tester initieer jij tijdig de afstemming over de details, zowel met ontwikkelaars als de product owner en je hebt hierin een verbindende rol. Je maakt ‘de cirkel rond’ en zorgt dat de testbasis op orde is. Je bent verantwoordelijk voor het testen van operationele applicaties/systemen voor data interceptie, waaraan hoge Wiv 2017 compliance eisen worden gesteld. Je bouwt herbruikbare testscripts en voert deze uit. Ook draag je bij aan het onderhoud en de monitoring van de systemen en loopt het niet zoals het zou moeten? Dan onderneem jij tijdig actie om een stabiele infrastructuur te waarborgen.

Wat krijg je ervoor terug?
Je komt terecht in een jong, energiek en uniek samenwerkingsverband van de AIVD en MIVD. In deze hoog-technologische omgeving werk je samen met jouw collega’s aan de verwerving van gegevens via de kabel en satelliet (binnen de kaders van de wet) om bekende en onbekende dreigingen tijdig te onderkennen: dat is de kern van ons werk. Om dit voor elkaar te krijgen werk je met unieke netwerken, applicaties en datastructuren. Dit zorgt ervoor dat je uitdaging in je werk hebt, waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
Omdat je bij de JSCU werkt en met gevoelige informatie te maken krijgt, kun je de inhoud van je werk niet met je vrienden en familie bespreken. Maar wel met je collega’s. Daarom bouw je een bijzondere band met hen op. Er heerst een sterke onderlinge verbondenheid die er mede voor zorgt dat de meeste mensen lang bij de organisatie blijven werken. Met de sfeer zit het wel goed: regelmatig gaan we samen sporten, houden we een filmavond of is er een barbecue.


Functie-eisen

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en je hebt ervaring als zelfstandig tester in een ontwikkelteam. Verder heb je ervaring met het opstellen van unit tests en met gestructureerd en exploratory testen. Je weet wat Agile (Scrum, Kanban) werken inhoudt en hebt ervaring met geautomatiseerd testen in een CD/CI omgeving. Je werkt graag samen met ontwikkelaars aan creatieve en realistische oplossingen.
Verder heb je:
 • Brede kennis van en ervaring met software ontwikkeling op Linux systemen, in het bijzonder Debian/Ubuntu;
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van integratie testen en een goede beheersing van moderne scripting talen zoals Python.
En bij voorkeur ook:
 • kennis van informatiebeveiliging normering en ervaring met compliance van wet- en regelgeving bij de Rijksoverheid of Defensie;
 • certificering TMap NEXT Advanced, ISTQB Advanced;
 • LPIC/RHCE/LFCS certificering of vergelijkbaar;
 • ervaring met SQL en/of elastic search;
 • ervaring met versiebeheer systemen zoals Git en Atlassian tooling.
De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.


Aanbod

Salarisniveau: schaal 11, schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. De toeslag voor schaal 11 bedraagt bij indiensttreding € 231,25 en loopt op tot maximaal € 702,38 bruto per maand bij een volledige werkweek. Voor schaal 12 bedraagt bij indiensttreding € 236,11 en loopt op tot maximaal € 740,56 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in