+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Consultant Digitale Business Strategie Zoetermeer

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

DeRecruiter.nl

 • Werving en selectie

Gevraagd

 • Fulltime
 • Universiteit of hoger
 • Medior/Senior

Aanbod

 • Vast contract

Vacatureomschrijving

Functie omschrijving Consultant Digitale Business Strategie

ICT is dé enabler voor de realisatie van strategische doelen. Digitale transformatie, digitalisering en ‘het huis op orde’ zijn bij uitstek gebieden waarop ICT het verschil maakt. Onze opdrachtgevers zijn volop bezig met dit soort thema’s of verkennen de volgende generatie toepassingen zoals connected devices, AI-toepassingen en robotisering. Uiteraard ondersteunt door moderne technologie voor IOT, 5G, data, moderne cloud technologie en -ontwikkelplatformen.

Als expert op het gebied van digitale business strategie adviseer jij onze klanten over de manier waarop ICT een rol kan spelen bij hun uitdagingen en bedrijfsdoelstellingen. Als ervaren consultant ben je gesprekspartner voor directies, CIO’s en andere bestuurders van toonaangevende bedrijven zoals Sanquin, Alliander of Schiphol en neem je hen mee in jouw inspirerende visie op de huidige technologieën en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Dit vraagt om een brede blik en een stevige visie op tal van ICT-thema’s waaronder: cloud, data, AI, besturing van ICT en architectuur. Je weet de aansluiting te vinden bij de uitdagingen en bedrijfsdoelen van onze klanten en helpt hen tot een digitale strategie te komen waarin de mogelijkheden en kansen van ICT worden beschreven om tot realisatie van deze bedrijfsdoelen te komen. Hiervoor stel je business cases en roadmaps op, maak je gebruik van innovatiekalenders en weet je de vertaling naar de benodigde ICT architectuur voor de organisatie van onze klanten te maken. Over het algemeen gaat het hierbij om vraagstukken rondom informatiemanagement en administratieve processen. Kennis en ervaring met dit soort vraagstukken, maar ook met de organisatiestructuur en -context waar (semi-)publieke organisaties mee te maken hebben, is daarom een must.

In onze optiek bekleedt de Consultant Digitale Business Strategie een belangrijke spilfunctie in het ontwerp van een digitale strategie voor onze klanten. Je wordt door onze klanten en onze eigen collega`s aangezien als een ‘thought leader’ op het gebied van digitale transformaties en de toepassing van ICT. Je beschikt over een sterke realisatiekracht ten aanzien van de executie van een digitale transformatie en de vertaling hiervan richting de ICT-architectuur. Je adviseert onze klanten dus niet alleen over wat zij het beste kunnen doen op ICT-gebied, je helpt hen dit ook te realiseren. Dit betekent dat jij – op basis van jouw persoonlijkheid en vaardigheden – anderen weet te inspireren, draagvlak weet te creëren, (multidisciplinaire) teams kunt laten samenwerken en in staat bent om veranderingen te realiseren. Je weet hierbij verbinding te leggen tussen strategisch niveau, management en de ‘werkvloer’.


Functie eisen Consultant Digitale Business Strategie

Voor deze functie zoekt VKA iemand die ervaring heeft in het geven van adviezen aan bestuurders en directies over uiteenlopende vraagstukken, waarbij IV/ICT een belangrijke rol speelt. Daarnaast beschik jij over actuele kennis en een visie op de toepassing van moderne technologieën en weet jij dit naar een concrete strategie of business case te vertalen. Verder heb jij ook voor de betrokken stakeholders en weet jij hen als geen ander te betrekken in de adviestrajecten. Daarnaast beschik jij over:

 • Een afgeronde WO-opleiding in Bedrijfskunde, Bedrijfskundige Informatica of een soortgelijke opleiding;
 • Kennis van en ervaring met het opstellen van business strategieën en, in het verlengde daarvan, IV- en IT-strategieën, bij voorkeur binnen de (semi-)publieke sector;
 • Ervaring als senior adviseur, gewend om op strategisch niveau te adviseren en te acquireren;
 • Een goed, commercieel inzetbaar netwerk op bestuursniveau in de publieke sector, zorg of onderwijs.

Bedrijfsprofiel
Verdonck, Klooster & Associates is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in strategische projecten met ICT, in de publieke en private sector. Ze geven advies over alles op het gebied van business en ICT. Dit doen ze aan de hand van een aantal expertises. VKA brengt een probleem terug tot de essentie. Ze houden focus op het einddoel, onderbouwen alle opties en laten de consequenties zien. VKA maakt in gewone mensentaal duidelijk hoe ICT daaraan kan bijdragen. Dat maakt het nemen van de juiste beslissingen bij lastige keuzes mogelijk en makkelijker.

Een voorbeeld van een opdracht waarmee jij aan de slag zou kunnen gaan!
Samen met directie en key stakeholders van Van ’t Hek heeft VKA een digitale business strategie opgezet die de digitale transformatie beschrijft die het bedrijf gaat doormaken in de komende 3 jaar. In de opdracht zijn leidende principes voor de inrichting van informatievoorziening, een roadmap van digitaliseringsprojecten en een (vernieuwde) visie, beleid en architectuur als deelproduct opgeleverd. Daarnaast is de benodigde ICT-organisatie beschreven die de transformatie zal begeleiden.

Arbeidsvoorwaarden
 • Een breed arbeidsvoorwaardenpakket met variabele beloningsregeling en goede mobiliteitsmix;
 • Grote vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past;
 • Werken in een kennis gedreven en op leren gerichte omgeving waarbij je wordt omringd door zeer ervaren strategieadviseurs en architecten;
 • Een werkomgeving gericht op ondernemen, waarin je alle ruimte en vrijheid krijgt om te bouwen aan een kwalitatief hoogwaardige Digitale Business Strategie-practice.


Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in