30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.
9 dagen geleden geplaatst • 32x bekeken

Software developer Zoetermeer • Rijksoverheid

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.344 - € 5.139 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Software developer
AIVD

Functieomschrijving
Moderne technieken helpen onze inlichtingenteams bij hun onderzoek naar terrorisme, cyberdreiging of de verspreiding van massavernietigingswapens. Dat levert bijzondere mogelijkheden op voor een software developer met lef en verbeeldingskracht.

Wat ga je doen?
De serviceteams Inlichtingen en Operatiën zijn de rechterhand van de inlichtingenteams. En ook de linkerhand. ICT is onmisbaar om de grote hoeveelheden data die we verwerven op een goede en inzichtelijke manier ter beschikking te stellen aan de analisten en Inlichtingenofficieren. Als software developer gebruik je moderne technologieën als Docker, Kubernetes, GraphQL en/of ElasticSearch om applicaties te bouwen waarmee de groeiende hoeveelheden data uit zeer uiteenlopende bronnen – van documenten of telefoontaps tot sociale media – kan worden verzameld, geanalyseerd en gevisualiseerd. Samen met je collega’s onderzoek je de (on)mogelijkheden van nieuwe technologieën. Altijd op basis van de vraag: wat is de meerwaarde voor de eindgebruikers? Werk op de rand van de technische mogelijkheden, waarbij resultaat en plezier in het werk even belangrijke doelen zijn.

We werken in DevOps-teams waardoor we natuurlijk van het hele team verwachten dat ze meedenken over, en meewerken aan het beheerbaar houden van het landschap. Dit beheerwerk vind je geen probleem, want repetitief werk automatiseer je gewoon.

Wat krijg je terug?
Werken bij de AIVD in een ontwikkelteam betekent werken met de nieuwste technologieën. Je krijgt de ruimte om te experimenteren en je ideeën zelf te implementeren. We testen nieuwe ideeën in proof of concepts en dagen elkaar uit in hacketons. Je toekomstige collega’s zijn gepassioneerd, gedreven en vooral ook heel gezellig. Plezier in het werk staan bij ons hoog in het vaandel, waarbij er ook veel ruimte is voor groei en ontwikkeling van je talenten, in vorm van trainingen en opleidingen. En niet onbelangrijk, met je werk-privébalans zit het wel goed. Als software developer bij de AIVD kun je niet thuiswerken en werk je (veilig) op kantoor. Waar je real life samenwerkt met je collega’s. En als je thuis bent zit je werkdag er ook op.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Solliciteer dan op de functie van software developer. Dan vertellen we je in een gesprek nog veel meer.


Functie-eisen

Functie-eisen
Jij wilt vooral oplossingen bedenken en daarvoor zet je je kennis, innovatiekracht, flexibiliteit en vermogen tot samenwerken graag in. Samen met architecten, front-end developers én je klanten streef je naar hoge kwaliteit en grote betrouwbaarheid. Security is daarbij nooit uit jouw gedachten. Daarnaast:
 • heb je minimaal hbo-niveau;
 • beschik je over goede kennis van één of meerdere van de volgende talen: Java, Python, Go en weet je de weg in databases;
 • heb je gedegen kennis van en ervaring met Javascript, CSS en HTML;
 • beschik je over kennis van en ervaring met relevante front end frameworks/libraries (bij voorkeur ReactJS);
 • voel je je thuis in de terminal en bent bekwaam met Linux.
Afhankelijk van je kennis en ervaring wordt je ingeschaald in schaal 11 of schaal 10. Voor schaal 11 zoeken we mensen die meer verantwoordelijkheden op zich nemen, te denken aan complexe ontwikkelvraagstukken.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 225,- en loopt op tot maximaal € 685,- bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in