Engineer netautomatisering (servicedesk) - Weert

Weert

Enexis
 • Enexis
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast/tijdelijk contract
 • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Aan de slag met unieke systemen die bij Enexis de bedrijfsvoering van vandaag én de toekomst ondersteunen. Bijdragen aan elektriciteitsnetwerken die vloeiend aansluiten op de bronnen voor de energietransitie. Of zorgen dat de software- en netwerkbeveiliging aan de hoogste eisen voldoen. Als Protection Automation & Control Engineer (PAC Engineer) bij de afdeling Netautomatisering in Weert krijg je alle kansen om te leren en door te groeien in een uitdagende omgeving!

Jij zorgt samen met je collega's voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de operationele techniek. Die techniek is onmisbaar voor je collega's van de afdeling Bedrijfsvoering die de middenspanningsnetten van Enexis 24/7 besturen en bewaken. En superwaardevol voor alle afdelingen die onze stroomnetten futureproof maken. De operationele techniek bestaat uit zes aandachtsgebieden:

 • SCADA – systeem dat realtime informatie geeft over alle aspecten van onze middenspanningsnetten, van schema's tot (in)actieve schakelaars.
 • DALI – systeem in ontwikkeling waarmee we op basis van sensoren met remote firmware in het veld data verzamelen over storingen en voor analyses en onderzoek.
 • Toonfrequent – systeem waarop we een toonfrequent signalen sturen voor de aansturing van de openbareverlichtingsnetwerken.
 • Netwerken – het gaat om alle netwerken waar onze verschillende systemen gebruik van maken.
 • Security – we willen koste wat kost op de veiligste en juiste manier data binnenhalen en beschikbaar stellen buiten ons netwerk.
 • Servicedesk – hét steunpunt voor onze collega's van de afdeling Bedrijfsvoering die vertrouwen op onze goedwerkende systemen.

Op dit moment zoeken we in Weert een PAC-engineer voor het aandachtsgebied Servicedesk. Je hebt in het team zowel collega's in Zwolle als Weert. Samen met hen ben je het centrale aanspreekpunt voor Bedrijfsvoering en EBS. Je doet de intake en de eerste analyse van de storingen en problemen om deze zelf te kunnen oplossen. Lukt dat niet dan kunnen direct doorverwijzen naar collega van één van de vijf verschillende aandachtgebieden. Met als doel de storingen of problemen snel op te lossen en daardoor de continuïteit en betrouwbaarheid te borgen. Wij geven je een goede start met een interne basisopleiding en gerichte trainingen.

lees meer

Functie-eisen

Eigenaarschap nemen voor jouw aandachtsgebied én de operationele techniek, daar draait het om bij de afdeling Netwerkautomatisering. Daarom zoek jij makkelijk de samenwerking met je collega's. Je neemt graag het initiatief en komt met oplossingen voor vraagstukken of verbetervoorstellen voor processen. En omdat je al je collega's van de afdeling wilt kunnen ondersteunen, kijk je verder dan je eigen aandachtsgebied. Bij al je werkzaamheden heb je oog voor de wensen en behoeften van onze interne klanten.

Dit breng je ook mee:

 • Een hbo-diploma in een elektrotechnische richting of ICT / in informatica of ICT.
 • Affiniteit met het aandachtsgebied.
 • Goede beheersing van het Nederlands.
Aanbod

Enexis zorgt goed voor jou! Als betrokken werkgever bieden wij je een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Hou jij bijvoorbeeld van veel vrije tijd? Bij ons krijg je standaard 24,5 vakantiedagen, maar kun je in totaal nog 35,5 dagen bijkopen vanuit jouw persoonlijk budget! Vind je sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een brutobudget van € 500,- per jaar voor je sportabonnement en je kunt op onze kosten trainingen en opleidingen volgen.

En hiervan profiteer je nog meer:

 • Uitgebreid inwerkprogramma met goede begeleiding. Salaris tussen € 2754,- en € 3934,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. Echter, hier bovenop ontvang je nog een extra budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit onder andere je vakantiegeld, adv en dertiende maand. Je kunt dit budget flexibel inzetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling.
 • Goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen.
 •  Laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken.
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-kaart, inclusief gebruik van een ov-fiets.

Vragen? Stel ze gerust. Bel/mail/ app recruiter Erik van't Wout, [email protected], 0625030893.

Een screening maakt onderdeel uit van de selectie procedure. Onze installaties kunnen van invloed zijn op de werking van pacemakers.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.754 - € 3.934 p/m
Bedrijfsomschrijving

Met ruim 50 collega's verdeeld over de regio's Noord en Zuid vorm je de afdeling Netautomatisering. Een divers team van beginnende en senior PAC-engineers met een groot wij-gevoel. Allemaal staan we voor elkaar klaar. De jongeren helpen de oudere garde met de snelle veranderingen, en de senior collega's helpen de beginners met hun opleiding. Samen nemen we de verantwoording voor de hele operationele techniek. Regelmatig heb je overleg met je kennisteam en elke week met je collega's op de locatie. Omdat de beveiliging van onze netten en informatie superbelangrijk is, werken we voornamelijk op kantoor.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
ICT vacatures Weert
Vergelijkbare ICT vacatures in Weert Bekijk alle soortgelijke vacatures