+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
10 dagen geleden geplaatst | 55x bekeken

Adviseur Informatiemanagement bij de snelst groeiende gemeente van Nederland Waddinxveen Gemeente Waddinxveen

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Gemeente Waddinxveen

51 - 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.719 - € 5.366 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior
 • Opleidingsbudget
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Adviseur Informatiemanagement / hbo / 32-36 uur / € 3.719,- – € 5.366,-

Voordat je verder leest…
Bekijk ons filmpje om jouw toekomstige collega's te ontmoeten! Ga naar de website van gemeente Waddinxveen > Politiek & Organisatie > Werken bij de Gemeente.

Waddinxveen groeit. En dat brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiemanagement. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de gemeente beschikt over de juiste data? En nu we al die data hebben… Hoe kunnen we dan meer datagedreven gaan werken? Lijkt het jou gaaf om aan de slag te gaan met datamanagement én andere vraagstukken op het gebied van informatiemanagement? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wij zijn op zoek naar een:

Adviseur Informatiemanagement
(32-36 uur)

Jouw missie
Jouw eerste uitdaging is ervoor zorgen dat onze collega's 24/7 over de juiste data beschikken én dat deze data slim worden gebruikt. Het leuke is dat je daarvoor niet alleen het beleid op datamanagement en applicatiebeheer mag bedenken, maar ook mag gaan implementeren. Dit doe je natuurlijk niet alleen; je werkt hiervoor samen met collega's en partners.

Je inventariseert welke data er zijn binnen onze gemeente en dat leg je vast in een architectuur. Om jouw plannen soepel te laten landen in de organisatie, maak je afspraken over bijvoorbeeld veiligheid, distributie en optimaal beheer van data. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van data. Dat doe je door fouten in de uitwisseling van data en onderlinge afwijkingen op te sporen.

Naast deze gave klus ga je aan de slag met andere interessante vraagstukken op het gebied van informatiemanagement. Denk hierbij aan het invoeren van Microsoft 365 als onderdeel van de moderne desktop. We zoeken dan ook een breed georiënteerde adviseur die zich graag in nieuwe uitdagingen vastbijt.

Wat ga je verder doen?
 • je brengt gevraagd en ongevraagd adviezen uit op het gebied van informatiemanagement in het algemeen en datamanagement in het bijzonder;
 • je levert een belangrijke bijdrage aan het opstellen van het informatiebeleidsplan;
 • vervolgens zorg je samen met het team voor het uitvoeren van het informatiebeleidsplan, door het leiden van of deelnemen aan projecten, bijvoorbeeld het inkopen en implementeren van applicaties;
 • je ondersteunt applicatie- en gegevensbeheerders bij het uitvoeren van hun taken op het gebied van datamanagement;
 • je volgt technologische ontwikkelingen zoals API's, Linked Data, Common Ground en het Federatief Datastelsel.
Met wie ga je werken?
Je komt te werken in het team Informatiemanagement dat bestaat uit 12 collega's. Het team is een bont gezelschap van adviseurs en applicatie- en gegevensbeheerders van informatiebeheer, informatieveiligheid, geo-informatie, processen en business intelligence. We zijn een gezellig en ambitieus team en staan voor elkaar klaar.

Functie-eisen

Wie ben je?
Je hebt een brede interesse in alle aspecten van informatiemanagement en jouw hart gaat sneller kloppen van datamanagement in het bijzonder. Je vindt het leuk om ergens helemaal in te duiken, maar je kunt tegelijkertijd goed uitzoomen om zo de vertaalslag te maken naar adviezen en beleid. Je hebt oog voor de wensen van collega's en komt waar nodig met oplossingen. Ook herken je knelpunten in processen en je doorziet snel hoe deze opgelost kunnen worden. Je komt met vernieuwende ideeën en weet deze op een overtuigende en begrijpelijke manier over te brengen. Zo draag jij bij aan de ontwikkeling van de informatievoorziening.

Verder beschik je over:
 • minimaal hbo werk- en denkniveau en het liefst een afgeronde opleiding bedrijfskundige of technische informatica;
 • ervaring met of een voorliefde voor informatiemanagement;
 • bij voorkeur ervaring met architecturen, basisregistraties, BISL, ETL en SQL.


Aanbod

Wat krijg je terug?
Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we het volgende:
 • een salaris van maximaal € 5.366,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10A). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn;
 • een ABP-keuzepensioen (waar wij een deel van betalen);
 • een arbeidscontract voor 12 maanden, die we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken. Daarvoor bieden wij thuiswerkvoorzieningen, een telefoon in bruikleen en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • goede mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.
Meer weten?
Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? John Pape (Informatiemanager) beantwoordt ze graag. Je kunt hem bellen of WhatsAppen op telefoonnummer 06-44697838 of je kunt mailen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Reageren en solliciteren
Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan nu via werken in het westen. Springt jouw cv er voor ons uit? Dan reageren wij meteen!

Dit is Waddinxveen
De gemeente Waddinxveen (Provincie Zuid-Holland) heeft ruim 30.000 inwoners en is de snelst groeiende gemeente van Nederland! Ongeveer 220 medewerkers spannen zich dagelijks in om Waddinxveen te behouden als en verder te ontwikkelen tot aantrekkelijke woon- en werkgemeente. Dit doen we niet alleen; in Waddinxveen streven we naar zoveel mogelijk betrokken inwoners en andere stakeholders. De gemeente Waddinxveen maakt deel uit van de Regio Midden Holland, een netwerk van de samenwerkende gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, en Zuidplas.

Bij ons zijn de lijnen kort. Heb je een vraag aan de Concernmanager? Dan bel je hem of haar zelf even op. Of je loopt even langs. Andersom doen zij dat ook. We werken klantgericht en er is veel ruimte voor initiatief. Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar onze website, gemeente Waddinxveen, werkenbijwaddinxveen.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in