Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Valkenswaard.
18 dagen geleden geplaatst • 11x bekeken

Testanalist engineer Valkenswaard • VDL Enabling Transport Solutions

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

VDL Enabling Transport Solutions

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
 • 66 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • Fulltime
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Junior/Medior/Senior
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Een werkplaats vol bussen, een afdeling vol software engineers en jij als de spin in het web die zorgt dat wat we bedenken ook werkelijkheid kan worden! Heb jij ervaring als test engineer en spreekt automotive je aan? Dan zou dit wel eens de baan voor jou kunnen zijn!

Wat zijn jouw werkzaamheden als testanalistengineer:

VDL ETS heeft als doel om milieuvriendelijke, innovatieve hard- en software oplossingen te ontwikkelen bijvoorbeeld op het gebied van het elektrisch rijden van onze bussen. Je kunt je voorstellen dat onze bussen een hoop hard- en software bevatten en voordat deze functioneel de weg op kunnen worden deze toepassingen natuurlijk van a tot z getest.

Op de afdeling System Competence Centre werk je in een team met software engineers. In jouw rol als testanalist engineer ben je verantwoordelijk voor het bedenken, uitvoeren en analyseren van testen. Daarnaast coördineer je alles omtrent deze testen over de teams heen. Je bent dagelijks in contact met onze software engineers en onze beproevingsafdeling.

De afdeling is betrokken vanaf een vroege conceptfase tot en met inbedrijfstelling bij de klant, volgens een V-model en 'Agile' hybride manier van werken.

Jouw werkzaamheden zullen als volgt eruit komen te zien:

 • Het bedenken van test cases voor diverse testsoorten
 • Het uitvoeren van deze test cases
 • Het beheren en onderhouden van de regressie test set
 • Vastleggen en opvolgen van bevindingen
 • Het uitvoeren van regressie testen
 • Het analyseren van test resultaten en de documentatie hiervan

Wie ben jij?

Om deze functie goed uit te kunnen voeren heb jij ervaring opgedaan van minimaal 2 jaar in een soortgelijke functie. Het is leuk als je eerder in de automotive gewerkt hebt maar dit is niet perse noodzakelijk. Affiniteit met de automotive is natuurlijk wel een grote pré. Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld HAN automotive of mechatronics robotica and automation engineering. Daarnaast spreek jij zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Kort een aantal trefwoorden die jou wellicht bekend in de oren klinken:

 • ISTQB en/of TMAP gecertificeerd
 • Agile omgeving (SCRUM en/of KANBAN)
 • Kennis van en ervaring met JIRA, Confluence, Bitbucket, Xray, GIT, Jenkins, CANOE, Python en MBDS 

Maar wie ben jij als persoon?

We zijn op zoek naar een gedreven persoon die zijn mannetje weet te staan binnen onze organisatie. Je weet de verschillende belangen te behartigen tussen de verschillende afdelingen. Je bent communicatief vaardig en je weet van aanpakken. Maar boven alles zoeken we vooral een fijne en gezellige collega die past binnen onze snelle, internationale cultuur in een relatief jong bedrijf binnen de VDL groep!

Wat bieden we:

 • Een internationaal, industrieel familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat
 • Samenwerking op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert
 • Goede werkomgeving, waar ruimte is voor ondernemerschap
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden

Solliciteren?

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het bedrijf: VDL Enabling Transport Solutions

VDL ETS richt zich op het onderzoeken, ontwikkelen en testen van nieuwe mogelijkheden voor met name transport gerelateerde activiteiten van VDL-bedrijven. Het doel is om milieuvriendelijke, innovatieve hard- en software oplossingen te ontwikkelen onder andere op het gebied van elektrisch vervoer (E-mobiliteit), batterijtechnologie, laadinfra, energieopslag, automatisch geleide voertuigen (AGV’s), geleidings- en navigatietechnologie.

De afdeling:

Met de elektrificatie van aandrijflijnen en IoT-ontwikkelingen neemt het aantal controllers en de systeemcomplexiteit van voertuigen zoals bussen en vrachtwagens exponentieel toe. Als gevolg daarvan neemt ook de hoeveelheid software evenredig toe.

Het System Competence Centre integreert diverse controllers (ECU’s) waar aan gewerkt wordt door de afdeling in het voertuig. Van belangs is hierbij dat de samenwerking tussen deze controllers en anderen op het voertuig samen werken.

Deze controllers (ECU’s) worden doorgaans geprogrammeerd in PLC-talen zoals CoDeSys, MBDS,  LogiCad en Matlab/Simulink-ontwikkelingsomgevingen. Selecteert de controllers en definieert de architectuur hoe deze in een voertuig te interfacen en te integreren. Daarnaast ontwikkelt het de softwaretoepassingslaag die op deze controllers draait. Deze regelaars worden doorgaans geprogrammeerd in PLC-talen zoals CoDeSys, LogiCad en Matlab/Simulink-ontwikkelingsomgevingen.

De afdeling is betrokken vanaf een vroege conceptfase tot en met inbedrijfstelling bij de klant, volgens een V-model en 'Agile' hybride manier van werken.

#LI-JR1
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in