+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Information Security Officer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

CJG Rijnmond

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
CJG Rijnmond

Gevraagd

 • 24 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.739 p/m
 • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

Wij zijn per direct op zoek naar een information security officer in de preventieve zorg voor 24 tot 36 uur per week.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond werken zo’n 700 professionals op 49 locaties en in opdracht van 12 gemeenten aan eigenlijk maar één doel: het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van de ruim 250.000 kinderen in onze regio. Is er iets mooiers om je voor in te zetten? Je kent ons misschien van onze consultatiebureaus waar we ons letterlijk over baby’s en peuters buigen en een vertrouwenspersoon zijn voor hun ouders, met al hun vragen. Maar ook daarna volgen we de ontwikkeling van de kinderen en staan we voor hen en hun ouders klaar langs het soms slingerende pad naar volwassenheid. Ja, alles kan goed gaan tijdens het opvoeden en opgroeien, maar niet iedereen heeft dat geluk.

Jouw blik op de gehele organisatie

Als information security officer kom je te werken in de Concernstaf, bestaande uit 19 collega's verdeeld over 5 teams: Beleid & Onderzoek, Business Intelligence, Control, Bestuurlijke Ondersteuning en Kwaliteit & Security. Informatiebeveiliging is immers een concernbreed aandachtsveld. Samen met onze Functionaris Gegevensbescherming vorm je een hecht team en pak je de leiding op onze informatiebeveiliging. De NEN 7510 is ons kader voor informatiebeveiliging waarbij de focus ligt op het organiseren van processen rondom informatiebeveiliging. Een nauwe samenwerking met de afdeling ICT is hierin belangrijk.

Wat ga je doen?

Werken aan securityfunctie binnen en buiten de organisatie

Veel. De functie in de huidige vorm bestaat inmiddels 4 jaar, maar is nog steeds in ontwikkeling. Je krijgt ruimte voor verdere invulling van de functie binnen en buiten de organisatie, bijvoorbeeld door samenwerking met netwerkpartners uit de regio en/of in de sector. Je bent in staat om discussies te leiden op bestuurlijk niveau over het dreigingsbeeld en onze risicobereidheid, danwel het inbrengen van stukken rondom security in het management overleg en het bestuursoverleg. Je brengt kwetsbaarheden in kaart en beheert het risicoregister. Je voert risicoanalyses uit en managet de implementatie van maatregelen. Je werkt continu aan het vergroten van de security awareness van je collega’s. De allerbelangrijkste taak waar je aan zult werken is de implementatie van NEN7510 in onze organisatie.

Wil jij daarvoor zorgen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw toegevoegde waarde

Iedere dag de juiste informatie

Informatie over kinderen, ouders, collega’s en andere partijen in de jeugdgezondheidszorg is belangrijk voor CJG Rijnmond, simpelweg omdat we in de uitoefening van ons werk geen dag zonder de juiste informatie kunnen. Deze informatie moet ook altijd op verschillende plekken en tijden beschikbaar zijn, om onze klanten (toekomstig) 24 uur per dag te kunnen bedienen. Daarbij geldt een grote verantwoordelijkheid voor het gebruik en de beveiliging van al die informatie en de systemen en applicaties waarmee wij werken. Hoe zorg je ervoor dat onze dossiers in vertrouwde handen zijn zodat alleen diegene die daar echt iets van moeten weten erbij kunnen? Wij maken ons er sterk voor dat kinderen veilig kunnen opgroeien en daarom moeten we er ook zorgen dat we hun gegevens veilig verwerken.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau en je hebt 1 of meerdere opleidingen op het gebied van informatiebeveiliging gevolgd. Je bent bereid jezelf hierin verder te ontwikkelen.
 • Je hebt kennis van informatiebeveiligingsnormen, met name de NEN7510 en bent in staat deze praktisch toepasbaar te maken.
 • Je volgt en bent op de hoogte van ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar de praktijk, zoals de NIS2.
 • Ervaring met certificeren NEN of ISO is een pré. Je weet de weg in de ICT.
 • Een certificering CISM, CISSP, CCSP, C-CISO is een pré.
 • Je bent een professional waarmee collega’s graag sparren.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kunt opereren op tactisch en strategisch niveau. Mensen luisteren als jij het woord neemt.
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid. Tegelijk ben je een teamspeler die graag het beste uit zijn collega’s en zichzelf haalt.
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van CJG Rijnmond en je werkveld.
 • Je bent in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ons aanbod

 • Je krijgt veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief in een uitdagende werkomgeving en een breed werkveld.
 • We bieden je volop ontwikkelingskansen en scholingen: vakinhoudelijk en persoonlijk.
 • Behalve midden in de samenleving werk je ook midden in Rotterdam, op de Westblaak. Maar ook thuiswerken is mogelijk. We maken afspraken over de afwisseling tussen thuis- en op locatie werken en jouw werkdagen en -tijden.
 • Onze cao kent onder andere een vaste eindejaarsuitkering en uitstekende parttime werkmogelijkheden. Deze functie is ingeschaald in schaal G (minimaal € 3.739, maximaal € 5.340, afhankelijk van kennis en ervaring), conform de cao CJG Rijnmond.
 • Vanzelfsprekend voorzien we je, inclusief smartphone en laptop.

Jouw reactie

Ben jij onze Information Security Officer? We zien je cv graag tegemoet en zijn benieuwd naar wat je motiveert om in deze functie aan de slag te gaan. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met Natasja Boshoven (Hoofd Concernstaf), via telefoonnummer 06-42197788. Stuur jouw sollicitatie uiterlijk dinsdag 20 februari  2024 naar ons toe via onderstaande knop solliciteer direct.

Een referentieonderzoek kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in