+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
21 dagen geleden geplaatst | 24x bekeken

Data-expert Douane Rotterdam Belastingdienst

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Belastingdienst

Belastingdienst
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 4.214 - € 6.227 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Data-expert Douane

Slim, veilig en verantwoord omgaan met data. Heel belangrijk, helemaal voor een overheidsorganisatie als de Douane. Als data-expert bij ons cluster Data-integratie in Rotterdam maak jij het verschil. En dat in een omgeving die bruist van ambitie en volop in beweging is. Klinkt dit goed? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren!

Dit doe je bij de Douane
Jij helpt de Douane met de ambitie om meer dat gedreven te gaan werken. Dat is onder andere nodig omdat we voor een grote opgave staan, door de enorme groei van goederenstromen. Hierop anticiperen we door de handhaving te sturen op basis van risico’s. En daarvoor is het cruciaal dat we beschikbare data optimaal gebruiken. Jij ondersteunt de Douane om data uit eigen en externe bronnen te combineren en analyseren, waardoor we onze kerntaken sneller, beter en efficiënter kunnen uitvoeren.

Dat doe je onder meer door het Informatiemodel Douane mee te modelleren. Dit is hét logische gegevensdefinitiemodel volgens de verticale datadefinitie-architectuur. Ook implementeer je datamanagement verder binnen de douaneprocessen en richt datamanagementprocessen verder in. Onze teams kunnen rekenen op jouw advies, hulp en voorlichting als het gaat om datamanagement, informatiebeveiliging en informatieanalyse. Tot slot neem je deel aan werkgroepen en vergaderingen bij de Europese Unie. Je ziet het: genoeg uitdagingen!

Een bijzondere baan, omdat...
 • je aan de slag gaat met een belangrijk onderwerp binnen de Douane.
 • je bijdraagt aan een financieel gezond en veilig Nederland.
 • je werkt op basis van de inzichten die in de uitwerking daarvan ontstaan.
 • je samen met collega’s onze data-architectuur verder uitwerkt. Daarmee lever je een grote bijdrage aan de verwezenlijking van onze business- en IT-architectuur.
Ik realiseer informatieproducten om de nationale en EU-processen van de Douane te ondersteunen. De diversiteit aan douaneprocessen maakt mijn werk bijzonder en uitdagend” René, data-expert.


Functie-eisen

 • Je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau in een relevant vakgebied, bijvoorbeeld informatica of bestuurlijke informatiekunde.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring op het gebied van bestuurlijke informatica.
 • Je hebt praktijkervaring met het zelfstandig ontwerpen van gegevensmodellen.
 • Je kent verschillende vormen en niveaus van gegevensmodelleren en hebt deze ook al toe gepast. Ook kun je deze gegevens naar hun context interpreteren.
 • Je bent bekend met procesarchitectuur en procesontwerp volgens ArchiMate en/of BPMN en je hebt met het gebruik daarvan informatieanalyses uitgevoerd.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
Jouw competenties
 • organisatiesensitiviteit
 • resultaatgerichtheid
 • creativiteit
 • netwerken
 • analyseren


Aanbod

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

De organisatie - Directoraat-generaal Douane
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • In week 22 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in