+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
30+ dagen geleden geplaatst | 13x bekeken

Senior Software Developer Spoorsimulator - Rail Infra Rotterdam CGI Nederland

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Vacaturedetails

  • Fulltime
  • Vast contract
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Senior Software Developer Spoorsimulator - Rail Infra

Functiebeschrijving
Meebouwen aan een simulator waarmee een machinist een trein kan laten rijden over een nog aan te leggen spoor? Nog niet bestaande situaties en scenario’s helpen onderzoeken en ontwerpen? En dit samen met een gemotiveerd zelf sturend team? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je!

Wat ga je doen?
De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. Onderdeel hiervan zijn toekomstige ontwikkelingen zoals het automatisch rijden van treinen en het ombouwen van alle infrastructuur naar het nieuwe Europese spoorbeveiliging systeem ERTMS. Wat is bijvoorbeeld de impact als alle lichtseinen op het spoor verdwijnen? Of als de treinen dichter op elkaar gaan rijden?

Eén van de manieren waarop innovaties en toekomstige oplossingen worden getoetst is via simulatie. Door de operationele dienstregeling te simuleren en hierbij de menselijke factor mee te nemen in het onderzoek, kan de impact van een wijziging worden ingeschat. De simulator die je helpt ontwikkelen heeft hier een belangrijke bijdrage in omdat hiermee met een fractie van de kosten de impact van een toekomstige situatie kan worden beoordeeld. De simulator draait op een 3D geprinte treincabine op werkelijke grootte, voorzien van motion platform. Tijdens een onderzoek maken machinisten tijd vrij om met de simulator een innovatie aan de tand te voelen.

Wat maakt het werk voor jou leuk?
• Je bent er trots op dat je testbare en beheerbare software oplevert
• Je realiseert oplossingen graag met Design Patterns en best practices zoals DDD, BDD of TDD en SOLID
• Je neemt graag verantwoordelijkheid over een deel van het systeem
• Je spart met je teamgenoten en de klant over architectuur en ontwerp
• Je coacht en helpt je collega’s tijdens pair-programming sessies en code reviews
• Vertrouwen hebben in de automatische testen zodat je met overtuiging de software kunt opleveren aan de klant
• Je vindt het leuk om je een nieuw domein eigen te maken

Jouw gemiddelde dag ziet er zo uit:
09:00 Reviewen van code van je teamgenoten
10:00 Refinement
10:30 Pair-programming met een teamlid
11:00 Schrijven van end-to-end en unit testen
13:00 Daily stand-up
13:30 Ontwerp bespreken met architect
14:30 Coderen

Wat breng je mee?
• Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als developer met C#
• Je hebt ervaring met software architectuur
• Je hebt ervaring met het realiseren van .NET (Framework of Core) applicaties
• Automatisch testen en test-first development vind je belangrijk
• Je hebt ervaring met CI/CD en git
• Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan
• Je bent communicatief vaardig en werkt goed samen met de rest van het ontwikkelteam en met de externe stakeholders
• Ervaring met Event Driven Architectures is een pré
• Ervaring met de Unity 3D engine is een pré
• Ervaring met simulatoren is een pré
• Als je stiekem een passie hebt voor 3D visualisaties van een gesimuleerde omgeving is dat zeker een pré

Waar kom je terecht?
Als software developer spoorsimulator ga je aan de slag binnen de sector Vital Civil Infrastructures. Je komt te werken in het team wat zich bezighoudt met het ontwikkelen en beheren van een spoorsimulator. Een dynamische omgeving waar veel innovatieve thema’s spelen op en rond het spoor. De spoorwegwereld staat voor de uitdaging om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. Onderdeel hiervan zijn toekomstige ontwikkelingen zoals het automatisch rijden van treinen en het ombouwen van alle infrastructuur naar het nieuwe Europese spoorbeveiliging systeem ERTMS. Wat is bijvoorbeeld de impact als alle lichtseinen op het spoor verdwijnen? Of als de treinen dichter op elkaar gaan rijden? De simulator die je helpt ontwikkelen heeft hier een belangrijke bijdrage in omdat hiermee met een fractie van de kosten de impact van een toekomstige situatie kan worden beoordeeld.

Ons aanbod
We bieden je een vast contract, zodat je meteen baanzekerheid hebt. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen bij ons zich eigenaar van zijn eigen werk voelt. Letterlijk eigenaar, want bij CGI krijg je de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en zo mee te delen in onze successen. Verder vinden wij het belangrijk dat jij geïnspireerd blijft, de dingen doet waar jij warm voor loopt en je kunt blijven ontwikkelen. Via onze CGI Academy kun je allerlei relevante trainingen volgen. Wat we nog meer te bieden hebben: een plek in een leuk en hecht team waar we samen met elkaar de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij onze klanten en medewerkers dragen. Een team waarmee we klantverwachtingen kunnen overtreffen en ons binnen en buiten CGI op de kaart kunnen zetten.

Are you ready to Be part of our story?

Samen werken we aan diversiteit
CGI is een bedrijf van en voor mensen. Wij hechten aan een veilige, diverse werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij streven naar inclusiviteit op de werkvloer, omdat wij ervan overtuigd zijn dat verschil in achtergrond – bijvoorbeeld in gender, etniciteit of leeftijd - meer en betere ideeën, perspectieven en ervaringen oplevert. Bij ons is iedereen van harte welkom.

Interesse?
Solliciteer dan nu! Wil je meer weten over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met Jeroen de Bekker (Director Consulting Services) via 06 19301145 of via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem voor meer info contact op met recruiter Lisa van der Kooij via +31657613848 of via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taken en verantwoordelijkheden

Criteria

Bouwen met en op elkaar

Technologie is het hart van de digitale transformatie van ons en onze klanten, maar onze mensen zijn het hart van zakelijk succes.

Als member van CGI ben je vanzelfsprekend een specialist in je vakgebied én een betrouwbare adviseur voor je klant. Je werkt samen met je collega’s aan concrete en duurzame resultaten die heel Nederland – en ver daarbuiten – draaiende houden. Elke dag heeft jouw werk impact.

Je bent een 'member' omdat je shareholder en eigenaar van CGI bent. Samen bouwen we aan een bedrijf waar we trots op kunnen zijn. Al sinds 1976 is dit onze droom en die heeft ons gebracht waar we nu zijn: een van 's werelds grootste onafhankelijke leveranciers van IT-diensten en bedrijfsadvies.

Bij CGI weten we dat diversiteit onmisbaar is. Daarom streven we op de werkvloer naar een inclusieve cultuur waarin er plek is voor iedereen. Zowel bij ons als bij onze klanten. We strijden voor gelijke kansen en willen dat al onze werknemers kunnen slagen en groeien. Daar helpen we graag bij.

Klaar om deel uit te maken van ons succesverhaal? Word member van CGI! Hier maken jouw ideeën en acties het verschil.

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in