Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
9 dagen geleden geplaatst • 44x bekeken

Teamleider Netwerkbeheer (1 FTE)

Rotterdam
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam
51 - 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever

Vacaturedetails

 • 40 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Senior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Erasmus Universiteit Rotterdam is op zoek naar een

Teamleider Netwerkbeheer (1 FTE)

Houd jij samen met je team ons campusnetwerk 24/7 in de lucht? Als jij enthousiast wordt van een complexe en dynamische werkomgeving en een baan met impact, dan is de rol van Teamleider Netwerkbeheer bij de Erasmus Universiteit Rotterdam wellicht iets voor jou.

Wat is de context
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact'. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Generic IT Services (circa 26 fte) is onderdeel van de dienst EDIS (Erasmus Digitalisation and Information Services, circa 160 fte) en beheert, onderhoudt en vernieuwt de omvangrijke ICT-infrastructuur van de EUR, waaronder de vaste en Wifi-netwerken, het serverpark, de storage omgeving en de telefonievoorzieningen. Daarnaast verzorgt de afdeling de inrichting van de standaard EUR-werkplek, het beschikbaar stellen van applicatiesoftware op de werkplek, het database beheer, de technische beveiliging van de ICT-infrastructuur en het beheer van de Cloud-omgeving (Microsoft Office365/Azure). Een hoge beschikbaarheid en de goede werking van de ICT-voorzieningen staan hierbij voorop, evenals een adequate beveiliging.

Wat ga je doen als Teamleider Netwerkbeheer
Als Teamleider Netwerkbeheer zorg je er samen met je team van 4 collega's voor dat alle medewerkers en studenten elke dag weer veilige en betrouwbare netwerkvoorzieningen tot hun beschikking hebben. Je bent verantwoordelijk voor het uitgebreide en complexe IP campusnetwerk - bedraad en draadloos - van de Erasmus Universiteit, een afwisselende omgeving met veelzijdig en technisch uitdagend werk waar geen dag hetzelfde is. Je functie is die van meewerkend voorman. Je besteedt ongeveer 25% van je tijd aan de aansturing van je team en 75% van je tijd aan de inhoud/techniek.

Je houdt je als Teamleider Netwerkbeheer bezig met onder meer de volgende taken:
 • De operationele en functionele aansturing van het team (werkverdeling, verlofplanning);
 • Het bewaken en borgen van de goede werking, de beveiliging en beschikbaarheid van de netwerkvoorzieningen, zowel voor het vaste netwerk (ca. 18.000 aansluitingen), de koppelingen naar buiten als de wifi-infrastructuur (ca. 1500 access points);
 • Bij complexe storingen verschaf je analyses en oplossingen, en in het algemeen ben je alert op verbetermogelijkheden en handel je hierop;
 • Je bent intern verantwoordelijk voor het adviseren het afdelingshoofd en voert de regie over de diensten van leveranciers (waaronder serviceproviders, zoals SURFnet);
 • Je onderhoudt het IP- en Vlan-nummerplan, zorgt dat documentatie actueel en op orde is en stelt technische ontwerpen op;
 • Het (laten) voorbereiden en uitvoeren van changes, software patches en updates en het Life Cycle Management plan.
Een bereikbaarheidsdienst is onderdeel van de functie.
 

Functie-eisen

Je bent een door de wol geverfde techneut met minimaal 8 jaar ervaring in het netwerk vakgebied. Je hebt ruime ervaring met en uitgebreide kennis van three-tier, gezoneerde campusnetwerken en twin datacenter concepten. Enterprise WiFi, Radius, OSPF, BGP en IP-management hebben voor jouw geen geheimen. Je kunt goed communiceren en samenwerken in het Nederlands en het Engels (CEFR B1) en werkt op analytische, accurate en zelfstandige wijze. Je hebt HBO- werk- en denkniveau en bij voorkeur ervaring met het operationeel en functioneel aansturen van een team.

Daarnaast breng jij het volgende mee:
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met de producten van Cisco (Catalyst9000, Nexus5000, vast & WiFi) en Fortinet (firewalls) en hun beheerplatforms;
 • Kennis van ITIL en relevante certificeringen; minimaal Cisco CCNP;
 • Grote affiniteit met security en aantoonbare kennis en ervaring met dit onderwerp;
 • Basiskennis Unix, ervaring met MS Visio.
Kennis van en ervaring met Infoblox, Aruba Clearpass, Microsoft M365 en Azure, en netwerkbeheerautomatisering (b.v. Cisco DNA) is een pré.

Je kunt desgewenst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Aanbod

Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Een dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en onveranderde organisatieomstandigheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.612,- en maximaal € 5.922,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12).
De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

De Erasmus Universiteit Rotterdam stimuleert blended working: werken op verschillende locaties en tijden. Denk aan thuiswerken, buiten de files rijden en werken op momenten waarop dat voor jou (en je team) goed past. E.e.a. in overleg met de leidinggevende.

Informatie en solliciteren op de functie van Teamleider Netwerkbeheer:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erik van Grinsven, manager Generic IT Services, via 06 40 58 85 64 of erik. vangrinsven @eur.nl. Verstuur je sollicitatie uiterlijk 16 januari 2022 met je CV en een korte motivatie bijgevoegd naar voornoemd erik. vangrinsven @eur.nl ovv “Vacature Teamleider Netwerkbeheer”.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Netwerkbeheer, Netwerkbeheerder, Teamlead, Teamleider, ICT beheer, IT
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in