Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
30+ dagen geleden geplaatst • 6x bekeken

Incident Responder Cybersecurity

Rotterdam • StackOps
Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Vacaturedetails

  • € 5.000 p/m
  • Fulltime
  • Vast contract
  • Junior/Medior/Senior
  • Auto v/d zaak

Vacatureomschrijving

Ben je iemand die de oorzaak van een cyber dreiging snel kan achterhalen? Wil je met jouw werkwijze en ervaring een afdeling helpen opbouwen? Kom dan werken als Incident Responder.


Wat ga je doen?

Als Incident Responder ben jij de eerste die reageert op een cyberincident en ben je de eerste die aanwezig is op plaats delict. Je gaat samen met een middle man een intake doen op de plaats delict om te kijken wat er is gebeurd. Daarna ga je samen met het interne team, denk aan systeem en netwerkbeheerder, kijken naar wat er precies mis is en wat er moet gebeuren om de dreiging zo snel mogelijk in kaart te brengen. Als het incident niet gelijk onder controle is, zal je moeten opschalen en zo de organisatie door de crisissituatie te loodsen. Je brengt dus eerst de situatie (administratief) in kaart om het vervolgens te elimineren.

Er zijn verschillende klanten waar incidenten plaatsvinden, denk hierbij aan managed service partijen en IT dienstverleners. Als er geen incidenten plaatsvinden dan kun je ingezet worden als Digitaal Forensisch Onderzoeker. Dus naast incident responder kan je jezelf ook ontwikkelen richting een forensisch onderzoeker.


Wie ben je?

Je hebt ervaring binnen de cyberkant, zo kan je bijvoorbeeld van de Ethical Hacking kant komen. Je hebt ervaring met het binnendringen van systemen, denk hierbij aan Microsoft, Linux of Virtualisatie. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook kennis van Forensisch onderzoek of bijvoorbeeld een opleiding richting Forensic Computing / Cyber Crime Investigation.

Daarnaast zijn de volgende zaken belangrijk:

- Het hebben van certificaten als SANS, GCFA, GCFE, GNFA is een grote pre;
- Je neemt een eigen werkwijze en ervaring mee, om zo te helpen het team op de bouwen;
- Kennis van tools als EnCase en FTK.


Wat mag je verwachten?

Als Incident Responder ga je af op meldingen die van groot belang zijn om snel opgelost te worden. je moet dus rekening houden met onregelmatige werktijden en incidenten die allemaal plaatsvinden op locatie, je zult dus ook moeten reizen. Daarnaast vind je het leuk om het team op te gaan bouwen en je kennis mee te nemen om mensen op te leiden.

Qua arbeidsvoorwaarden mag je denken aan:

- Een salaris dat loopt tot €5.000,- o.b.v. 40 uur en waar je wordt ingeschaald op basis van kennis en kunde;
- Telefoon, laptop;
- Leaseauto;
- Doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan Forensisch Onderzoek.


Waar ga je werken?

Deze organisatie is een bedrijf dat zich, met hun in-house kennis en geschikte software oplossingen, verschillende organisaties ondersteunt omtrent bestrijding van criminaliteit en beveiliging van gevoelige data. Als security consultant binnen dit bedrijf houdt je je vanaf de start voornamelijk bezig met het leren kennen van de producten en software in het portfolio. Nadat je deze onder de knie hebt, zal je de klanten gaan voorzien van advies, implementeer je de oplossingen en bouw je rapportages met als doel de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met: Joost van Huizen | tel: 070 - 2 197 197 / |

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in