Customer Success Manager - Rijswijk (ZH)

Rijswijk (ZH)

Onventis Benelux
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Stel je voor: Door jouw sterke analytische vaardigheden help je de bedrijfsprocessen te optimaliseren, waarmee jouw klanten efficiënter kunnen werken én groeien!

Als Customer Success Manager ben je verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze klanten nadat het implementatietraject is afgerond. Je combineert inhoudelijke software kennis, met een gezonde dosis commercieel inzicht. Je vraagt onze klanten naar hun tevredenheid en zorgt ervoor dat jaren na de implementatie de software nog steeds goed aansluit bij de dagelijkse praktijk van de klant. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies aan onze klanten, hoe nog meer waarde uit onze software te halen. Met alle klanten onder jouw beheer heb je in elk geval ieder kwartaal een customer success meeting. Waarin je de Service Level performance van Onventis bespreekt, maar vooral ingaat op de wensen van de klant voor de toekomst. Je maakt hier samen met de klant een plan voor en bent tegelijkertijd verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Dit betekent niet dat je alles zelf hoeft te doen, maar je bent er wel verantwoordelijk voor dat het gebeurt. Je weet hiermee klanten om te toveren tot ambassadeurs.

Jouw agenda op een willekeurige werkdag:
Na de daily stand-up met je team check je het customer success dashboard. Twee klanten maken nog geen gebruik van de nieuwste functionaliteiten, maar jij denkt dat ze daar wel profijt van kunnen hebben. Je besluit contact te zoeken om de klanten te informeren over deze mooie nieuwe mogelijkheden. Heb je ze overtuigd? Je werkt het plan van aanpak en oplevering uit en stuurt ze hierover een voorstel.

In de middag heb je nog twee meetings staan. Eentje is de periodieke succes meeting waarin je de KPI's en road-map met een klant bespreekt. Daarna heb je een meeting met een collega consultant om een klantwens te bespreken en technisch uit te werken.
Vandaag lever je ook input voor de interne development road-map, omdat jij het dichtst bij de klant staat en als geen ander weet waar zij behoefte aan hebben. Over de gehele dag door controleer je ook je persoonlijke ticket werklijst voor individuele klantverzoeken.

lees meer

Functie-eisen In deze functie heb je dagelijks contact met onze klanten. Goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift zijn daarom zeer belangrijk. Door de vele klantcontacten heb je een veel verschillende taken en contactmomenten die je moet opvolgen. Jij kunt dit veelzijdige werk uitstekend organiseren en komt afspraken altijd na. Je combineert inhoudelijke software kennis met commerciële vaardigheden en vindt het leuk om klanten zelfstandig een voorstel te doen voor werkzaamheden die voortvloeien uit jouw gesprekken. Door jouw inzet worden steeds meer klanten ambassadeurs vanOnventis e en daar haal jij voldoening uit. Je enthousiasme, pro-activiteit en professionele houding zijn van toegevoegde waarde binnen het Customer Success team. Communicatief, analytisch, punctueel en creatief zijn de belangrijkste vaardigheden voor deze functie.

In het Customer Success team spelen klantgerichtheid en ondernemersgeest een belangrijke rol.

Dit staat op je cv:
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring in de IT-sector, idealiter op een Customer Support afdeling of als consultant;
 • Daarnaast bezit je een gezonde dosis commercieel gevoel en heb je commerciële vaardigheden om klanten enthousiast te maken over nieuwe mogelijkheden van de software. Je spot kansen en bent zelfstandig in staat om consultancy en abonnement vaardigheden te verkopen;  
 • Kennis van technische talen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen lezen van SQL en scripting talen. Er is bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te blijven leren, maar de basis dient aanwezig te zijn;
 • Je bent empathisch en kunt goed vragen stellen, jij bent in staat om de klantwens zelfstandig te doorgronden en in te vullen;
 • Je werkt punctueel, hebt uitstekende timemanagement skills en bent in staat om een hoop verschillende taken tegelijkertijd uit te voeren en te managen zonder dat je daar stress van krijgt;
 • Je hebt een representatieve uitstraling en bent sociaal vaardig in een B2B omgeving;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en (zakelijk) Engels.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Afhankelijk van je ervaring
Overige info Wij bieden jou
 • Een proactieve rol binnen ons customer success team, bestaande uit zes personen;
 • Werken in een bedrijf met een informele, maar ambitieuze werksfeer;
 • Voldoende ruimte om jezelf, door middel van opleidingen en cursussen, verder te ontwikkelen;
 • Een startsalaris variërend van €2500 - €3500, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 26 vakantiedagen, onkostenvergoeding, en bij een vast dienstverband een 13e maand.
Doe ons mee!
Het is tijd om je te leren kennen!

Stuur ons uw sollicitatie met gegevens over uw salarisverwachtingen en de vroegst mogelijke startdatum via het sollicitatieportaal of naar het volgende e-mailadres: [email protected]
Solliciteer op deze vacature
Over ons
Al sinds 2000 is Onventis een cloud pionier voor de digitale transformatie van inkoopprocessen en financiële processen. De cloud-gebaseerde software Onventis Buyer is een alles-in-een procurement systeem dat bedrijven helpt bij het beheren van hun bedrijfsuitgaven met als doel financiële controle, efficiëntie, naleving en kostenbesparingen te realiseren. Het stroomlijnt en automatiseert alle processen van source-to-pay, waaronder ook netwerksamenwerking met leveranciers. Het Onventis Netwerk verbindt bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers, eenvoudig en veilig. Wereldwijd genereren meer dan 1.000 bedrijven met zo'n 450.000 gebruikers in het Onventis netwerk een jaarlijks bedrijfsvolume van ruim 10 miljard euro met meer dan 50.000 leveranciers.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Al sinds 2000 is Onventis een cloud pionier voor de digitale transformatie van inkoopprocessen en financiële processen. De cloud-gebaseerde software Onventis Buyer is een alles-in-een procurement systeem dat bedrijven helpt bij het beheren van hun bedrijfsuitgaven met als doel financiële controle, efficiëntie, naleving en kostenbesparingen te realiseren. Het stroomlijnt en automatiseert alle processen van source-to-pay, waaronder ook netwerksamenwerking met leveranciers. Het Onventis Netwerk verbindt bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers, eenvoudig en veilig. Wereldwijd genereren meer dan 1.000 bedrijven met zo'n 450.000 gebruikers in het Onventis netwerk een jaarlijks bedrijfsvolume van ruim 10 miljard euro met meer dan 50.000 leveranciers.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatie Consultant in Rijswijk (ZH) Bekijk alle soortgelijke vacatures