Product Owner Configurators - Raamsdonksveer

Raamsdonksveer

DeRecruiter.nl
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie omschrijving Product Owner Configurators

De Product Owner Configurators is onderdeel van de ICT & Platform organisatie. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het continu door ontwikkelen van het Online Platform om zo de omzet en conversie te verbeteren tegen zo laag mogelijke operationele kosten.

Met configurator applicaties online en in de winkel biedt Leen Bakker de mogelijkheid maatwerk artikelen te laten bestellen door en voor de klant. Hierbij kun je denken aan op maat gemaakte gordijnen, een bank of boxspring in jouw favoriete kleur en/of stof maar bijvoorbeeld ook kledingkasten. De maatwerk producten en het configureren ervan, online of samen met een medewerker in de winkel, is een strategisch zeer belangrijke activiteit voor Leen Bakker (en Kwantum) die in toenemende mate in combinatie met aanvullende dienstverlening wordt gekocht (b.v. het inmeten of ophangen van gordijnen).

Met de laatste digitale technieken kan de klant producten real-time aanpassen en worden de maatwerkproducten met de specifieke klantwensen natuurgetrouw visueel getoond op het scherm. Vorig jaar zijn we binnen Leen Bakker en Kwantum begonnen om alle configuratoren te vernieuwen en samen te brengen op een platform.

Als Product Owner Configurators ben je verantwoordelijk voor het initiëren, coördineren en implementeren van verbeteringen voor de online klant van Leen Bakker. In deze rol ben je onderdeel van een multidisciplinair team en de drijvende kracht achter het moderniseren en nog klantgerichter maken van de configuratoren.

Als Product Owner Configurators breng je wensen en ideeën samen vanuit verschillende onderdelen van de business en bewaak je de realisatie van nieuwe functionaliteiten. Je vertaalt de wensen van de stakeholders naar uitvoerbare user stories, die je prioriteert in de product backlog. Je levert een actieve bijdrage aan de doorvertaling van losse initiatieven naar concrete projecten als onderdeel van een samenhangende omnichannel roadmap.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het stakeholder management proces. Daarbinnen is het van belang de stakeholders te trainen en ‘opvoeden’ in hun rol. Als Product Owner Configurators inventariseer je wensen en behoeftes van nieuwe features of verbeteringen bij de stakeholders binnen Leen Bakker. De stakeholders dienen deze gewenste features en verbeteringen in detail te omschrijven en onderbouwen. Je houdt je bezig met het afstemmen van de online roadmap met de stakeholders. Het toelichten en optimaliseren van het keuzeproces en de prioriteitstelling die daar het resultaat van is binnen de backlog en de roadmap. Desgewenst kan je bepaalde business analyse vraagstukken oppakken al dan niet in samenwerking met stakeholders.

Je bent ook verantwoordelijk voor het prioriteren van wensen vanuit de organisatie gebaseerd op de klantbehoefte, business impact en technische complexiteit. Je levert een bijdrage aan het inschatten van de benodigde tijd, kosten en impact van het implementeren van de opgestelde backlog. Je houdt je bezig met de afstemming met de scrummaster over de backlog stories die opgepakt worden in een bepaalde sprint.

Daarnaast houd je je met het management van het development proces zoals het afstemmen van afspraken, requirements en benodigde wijzigingen met betrokken derde partijen en ontwikkelpartners. Je bent onderdeel van het development team (samen met de scrummaster, tester en ontwikkelaars) om gewenste verbeteringen toe te lichten en te helpen implementeren. Samen met de scrummaster maak je de kpi’s van het development team inzichtelijk deel je dit periodiek met de rest van de organisatie. (bijvoorbeeld: velocity, kosten, scope en kwaliteit van de ontwikkelingen), inclusief goedkeuring van de opgeleverde features. Je zorgt voor acceptatie van stories die getest zijn door stakeholders uit de business. En voor afstemming van de ‘hand over’ tussen de acceptatie- en productieomgeving en het delen van releases met de organisatie (d.m.v. releasenotes).


Functie eisen Product Owner Configurators

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

  • Hbo/wo niveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in commerciële richting;
  • Ervaring in e-commerce/online retail is een belangrijk voordeel voor deze functie;
  • Ervaring met Customer Journeys is een must;
  • Ervaring met business analyse en ervaring met Agile werken;
  • Ervaring met projectmanagement en het opzetten business cases;
  • Analyse van beschikbare databronnen (Bijvoorbeeld: GA, Hotjar, NPS, e.d.);
  • Je bent analytisch, een snelle, conceptuele denker en resultaatgericht;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Bedrijfsprofiel
Leen Bakker is dé woonwinkel voor iedereen. Dat zijn ze sinds 1918. Ze zijn trots op hun ondernemersgeest. Ze ontdekken nieuwe trends en maken die voor alle klanten beschikbaar. Dat is hun kracht. Bij alles wat ze doen vragen ze ons af: kan het goedkoper, kan het slimmer? Daar werken ze dagelijks aan. In 170 winkels in Nederland en België. In hun webshop, op hun servicekantoor en hun distributiecentra. En ze mogen dan 100 jaar oud zijn - ze bruisen van de energie. Ben jij die gedreven kandidaat die staat te trappelen om met ze mee te bouwen aan hun groeiambitie?


lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Bedrijfsomschrijving Het is 2012 als Ramon de Meijer en Sita Keilman besluiten dat het anders kan. Of beter gezegd: anders móét. Hun visie op recruitment is namelijk net even anders dan ze tot nu toe bij verschillende bureaus hebben gezien. Ramon en Sita zien een recruitmentbureau voor zich met consultants die niet slechts hun best doen, maar het ‘gewoon regelen'. Een recruitmentbureau dat klanten én kandidaten weet te verrassen en altijd een stapje extra zet. Het liefst rennend. Een recruitmentbureau waar commitment en persoonlijke aandacht kernwoorden zijn dus. En waar een ongekende drive voor het beste resultaat de rode draad is. Uit díe ambitie is de Recruiter ontstaan.
Het verschil maken

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van werving en selectie, met een kantoor in Utrecht en Amsterdam. Vanuit deze kantoren – of op locatie – werken we dagelijks om het verschil te kunnen maken voor onze opdrachtgevers en kandidaten. Dit doen we met trots en plezier, want dat vinden wij het allerbelangrijkste. Wij hebben de mooiste functies op het gebied van ICT, HR, sales & marketing, management én meer. Ons netwerk bestaat vooral uit hoogopgeleide kandidaten. Om welk vakgebied of contractvorm het ook gaat, onze consultants gaan alleen voor de beste match. En die beste match kun je met een gerust hart aan ons toevertrouwen, want met gespecialiseerde, betrokken en ervaren consultants gaan we alleen voor het beste resultaat. Zo maken wij het verschil.

lees meer

Contactpersoon Sita Keilman
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Product Owner in Raamsdonksveer Bekijk alle soortgelijke vacatures