Technical Support Engineer| fulltime | Technisch handig | M/V | Nijmegen

Nijmegen

OPAL Associates BV
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving “ Opal BV heeft veel aandacht voor haar medewerkers en hecht hier ook veel waarde aan. Over het inwerktraject is goed nagedacht. Iedereen wordt gewaardeerd om zijn of haar kwaliteiten”
Bron: indeed reviews

Rol
Op onze afdeling Managed Services werken mensen met liefde voor techniek. De meeste van onze collega's bij Managed Services hebben we zelf opgeleid. Het opleiden gebeurt on the job door ervaren collega's met veel verstand van zaken. 
Met je collega's van Managed Services help jij de klanten van OPAL met hun IT. Onze klanten zijn vooral actief in Transport en logistiek – Industrie en Productie – Groothandel en Retail – Gezondheidszorg en Farmacie. De Managed Services  van OPAL beheert de IT systemen  voor klanten. Dit doen we voor hun hardware, software en infrastructuur. Alle 1e, 2e en lijns problemen van de klant worden door jou en je collega's opgelost. Dit gebeurt remote en onsite. In praktijk betekent het dat jouw weekplanning veel afwisseling biedt. Zo start je bijvoorbeeld je ochtend op kantoor en handel je reparaties af en werk je 's middags bij een klant op locatie. 

Taken en verantwoordelijkheden
•    Onsite support, 1e en 2e lijns
•    Inregelen van scanners, mobiele devices, tablets en voertuigcomputers
•    In werking stellen van apparatuur
•    Repareren van apparatuur 
•    Correct en tijdig afhandelen van cases
•    Remote support, 

Jij ?
Hebt probeert thuis alles te automatiseren. En voor familie en vrienden en ben jij dé man of vrouw om te bellen als er ook maar iets met IT is. Jij helpt anderen altijd geduldig en in begrijpelijk taal. De meeste van onze klanten goed op de hoogte hoe hun apparatuur werkt. Jij zal dan ook nooit doen alsof je iets weet. Als je iets niet weet, dan ga je dat uitzoeken of overlegt met een collega. 
 

lees meer

Functie-eisen Wat heb je nodig aan kennis en vaardigheden?
•    Afgeronde MBO-3 of 4 ICT
•    Goede stage ervaring of goed kunnen onderbouwen dat jij techniek “ademt”
•    Prettig en beleefd in de omgang
•    Servicegerichte instelling
•    Positieve instelling
•    Je helemaal herkennen in onze kernwaarden
•    Rijbewijs
•    Goed in Nederlands en Engels (woord en geschrift)
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info Wat krijg je ervoor terug?
·       Goed salaris
·       Bonusregeling
·       Training en opleidingsprogramma
·       Doorgroei mogelijkheden
·       26 vakantiedagen
·       Flexibele werktijden
·       Jaarcontract met optie op vast dienstverband

Over OPAL
OPAL Associates BV is een ambitieuze internationale onderneming met een team van jonge professionals.  OPAL heeft een breed assortiment  oplossingen voor het verbeteren van logistieke en operationele processen. OPAL Nederland is onderdeel van de OPAL groep met hoofdvestiging in Zwitserland (OPAL Holding AG). Wij streven naar wederzijds gunstige relaties voor de lange termijn. Dat is ons DNA en past bij onze kernwaarden:
Transparant en open in wat we doen en wat onze bedoelingen zijn
Sociaal en geïnteresseerd naar onze omgeving
Teamgeest, onze prestaties zetten we neer als team (zo ook ons falen)
Persoonlijk leiderschap, we geven als eerste sturing aan onszelf
Integer in ons handelen

Wij werken in een complexe omgeving logistiek en IT. En hebben dagelijks te maken met continu veranderende omstandigheden. Veeleisende klanten en project-requirements die vaak wijzigen. Hierdoor past een Agile werkwijze perfect bij onze bedrijfsvoering. Wij houden enorm van problemen oplossen. En werken volgens het Scrum framework. Daarom gebruiken we termen als: Backlog, Sprintplanning, Workitems, daily standup e.d.. We proberen onze werkzaamheden in iteraties te verdelen. En nemen de tijd om ons werk te evalueren. En hoe we dat werk de volgende keer beter en sneller kunnen doen.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over OPAL
OPAL levert merk-onafhankelijke oplossingen voor het optimaliseren van operationele en logistieke processen binnen organisaties. Dat doen wij door het inzetten van slimme software oplossingen, automatische identificatie (barcode & RFID systemen), tracking & tracing en mobiele datacollectie oplossingen. Onze klanten zijn vooral bedrijven in de groothandel, retail, industrie en logistieke dienstverlening.
Bij OPAL vinden we het belangrijk te begrijpen wat onze klanten willen bereiken, maar ook datgene wat hun belemmert dat te bereiken. Je kunt bij ons terecht voor het aanschaffen en/of vervangen van apparatuur van Zebra, Honeywell en andere merken. Maar OPAL verzorgt ook het implementeren en ontwikkelen van software oplossingen. Wij bouwen APPs en mobiele Android enterprise applicaties en integreren die met back-end systemen zoals SAP, Microsoft Dynamics, Exact, Unit4 etc. (ERP/WMS/TMS). De OPAL specialisten spreken jou taal en kennen de zakelijke uitdagingen die zich in operationele processen voordoen. Of je nu een gezondheidszorginstelling bent, logistiek dienstverlener, producent, groothandel of retailorganisatie, OPAL denkt met je mee over het inzetten van mobiele devices, RFID, cloud-computing, security, automatische identificatie, printing en enterprise mobility om specifieke processen te verbeteren. Dat is ons DNA en past bij onze kernwaarden:
• Integriteit – We zijn altijd eerlijk en transparant
• Teamwork – We werken altijd constructief samen
• Proactief – We zijn onderdeel van de oplossing
• Hulpvaardig – We leveren uitstekende diensten en ondersteuning
• Competent – We zijn specialisten en blijven ons ontwikkelen
OPAL is een moderne werkgever en is goed voor haar medewerkers. De business van OPAL is altijd relevant voor de maatschappij wat baanzekerheid biedt. Bij OPAL krijgen medewerkers een eerlijk salaris en profiteren alle medewerkers wanneer de ondernemingsdoelstelling worden behaald. Tevens is het bij OPAL vanzelfsprekend dat bedrijfssuccessen en uitstekende teamprestaties op gepaste wijze gevierd worden. Daardoor is er bij OPAL een laag personeelsverloop en ziekteverzuim. Een paar keer per jaar hebben we buiten werktijd een company-meeting die we altijd op een gezellige manier afsluiten. Daarnaast organiseren medewerkers vaak zelf: teamuitjes, sportieve activiteiten en game-nights in onze eigen kantine/gameroom waar OPAL medewerkers vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Uiteraard doen we alles veilig en nemen we altijd de nodige hygiënische voorzorgmaatregelen tijdens bijeenkomsten.
OPAL in Nederland is gehuisvest in Nijmegen op Kerkenbos, 10 minuten lopen vanaf station Nijmegen Dukenburg en vlakbij afrit 2 van de A73, We zitten sinds 1 januari 2019 in een gloednieuw, vrijstaand kantoorpand van 3 verdiepingen. Het gehele pand is duurzaam verbouwd, zo hebben we geen gasaansluiting meer en uitsluitend led verlichting. Het dak van ons pand hebben we vol gelegd met zonnepanelen en er zijn veel energie besparende maatregelen genomen omdat we graag willen bijdragen aan een goed milieu. Inmiddels is ons wagenpark grotendeels elektrisch en bespreken we altijd eerst met opdrachtgevers of de werkzaamheden op afstand (remote) uitgevoerd kunnen worden. OPAL steunt goede doelen, levert maatschappelijke bijdrage en werkt aan oplossingen die bijdrage aan een betere toekomst.
Pas jij in ons team? Stuur je cv en motivatie naar: [email protected]

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures ICT Support in Nijmegen