Adviseur Informatiebeheer - Marknesse

Marknesse

Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)
 • Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Heb jij passie voor techniek, en dan vooral in de richting van lucht- en ruimtevaart? Blijf jij graag op de hoogte van alle technische ontwikkelingen in de sector en zou je van deze interesse je werk willen maken? Lees dan verder!

Senior Informatiespecialist

Marknesse, fulltime (40 uur)

Wat ga je doen?

Als informatiespecialist zorg je dat relevante informatie altijd actueel en toegankelijk is voor je collega’s. Daarvoor ben je altijd goed op de hoogte van relevante (inter)nationale ontwikkelingen en trends op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Je filtert het wereldwijde aanbod van informatie op basis van inhoudelijke selecties, zodat het leidt tot hoog relevante informatiestromen voor je collega’s. Of het nu gaat om rapporten, nieuwsberichten, artikelen of papers, jij kent de juiste bronnen om deze informatiestromen te genereren. Je zorgt dat ze via de juiste kanalen bij specifieke doelgroepen terecht komen en weet als geen ander wie specifieke kennis of informatie, op veelal cruciale momenten, nodig heeft. Om deze informatiebehoefte op te halen en daarin te voorzien functioneer je over grenzen van afdelingen, groepen, functies en projecten heen. Hiernaast zal je vanuit jouw visie op informatiemanagement, met je collega’s van zowel het Informatiecentrum als ICT, het werkgebied ‘Publishing support’ binnen het NLR verder professionaliseren. Denk hierbij aan Open Access, Open Data, Open Science en Research Impact.  

Wat breng je mee?

 • Een Lucht- en Ruimtevaart gerelateerde HBO opleiding
 • Affiniteit met Informatiemanagement en literatuuronderzoek
 • Kwaliteiten van een goede netwerker die over de grenzen van de eigen afdeling, organisatie en omgeving kan kijken
 • Teamgeest met een scherp oog voor nieuwe kansen
 • Klantgerichtheid
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in de Nederlandse en Engelse taal
 • Een goed inlevingsvermogen in professionals en begrip onder welke omstandigheden zij moeten acteren

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan in een high tech werkomgeving, nationaal en internationaal
 • Ruimte om je te ontwikkelen in een richting die bij jou past
 • Een organisatie die samenwerken, resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijk vindt
 • Mooie arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit voor jouw werk privé balans

Jouw nieuwe werkomgeving?

Koninklijke NLR is al meer dan 100 jaar de ambitieuze kennisorganisatie met de wil om te blijven vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van transport veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever. We staan op de drempel van baanbrekende innovaties. Plannen en ideeën komen in beweging wanneer deze goed gevoed worden met de juiste energie. Ruim 600 gedreven professionals werken aan onderzoek en innovatie. Van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. Onze vestiging in Amsterdam is recent gerenoveerd en in Marknesse is een prachtig nieuw gebouw gerealiseerd.

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij NLR te werken.

Het team Documentatie & Informatie, onderdeel van de afdeling ICT en Informatie voorziening, draagt zorg voor het uitvoeren van processen die gericht zijn op o.a. het vastleggen en beschikbaar stellen van in- en externe informatie voor de wetenschappelijke medewerkers en voor externe doelgroepen en stakeholders. Met ons team van 6 collega’s werken wij vanuit onze locatie in Marknesse.

Wil jij meer weten?

Bel of mail met Laurens van Rijn (manager Ondersteunende Diensten) via 088- 511 4459 of [email protected] We nodigen je van harte uit om onze website en ons NLRmedia kanaal op YouTube te bezoeken.

Solliciteren?

Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button. Een integriteitstest en het verkrijgen van een VOG zijn voorwaarden voor indiensttreding.

Acquisitie? Daar worden we minder enthousiast van.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!