+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leiden.
8 dagen geleden geplaatst • 64x bekeken

SOC Security Specialist Leiden • Universiteit Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
 • 9 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • € 2.969 - € 5.439 p/m
 • 40 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Bonusregeling
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Ben jij technisch sterk in cybersecurity en wil je voorop lopen in de ontwikkelingen? Wil jij werken aan hoogstaande IT bij één van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa? Kom dan werken bij het ICT Shared Service Centre (ISSC) van de Universiteit Leiden als

SOC Security Specialist
Vacaturenummer: 22-364 11869


Wat ga je doen
Je bent in deze functie onderdeel van een gespecialiseerd team dat cyberdreigingen detecteert en voorkomt. Als first responder pak jij een diversiteit aan issues en dreigingen vanuit de logs op en voert scans uit. Je achterhaalt wat er speelt, bepaalt de urgentie en escaleert wanneer nodig. Je zorgt voor inzicht in de security-data door het maken van rapportages over de kwetsbaarheden en cyberdreigingen die op ons afkomen. Vanuit jouw expertise adviseer je collega's en lever je input voor verbeteringen. Security is een dynamisch werkveld en jij volgt de ontwikkelingen op de voet. Een functie waar geen dag hetzelfde is, met veel ruimte voor eigen invulling en specialisatie.

Waar ga je werken
Het ICT Shared Service Center (ISSC) is het IT innovatie-, kennis- en supportcentrum van de Universiteit Leiden, een van de oudste universiteiten van Europa. Dagelijks maken tienduizenden studenten, medewerkers en alumni gebruik van de zeer uiteenlopende IT voorzieningen. Ervaren professionals en jonge talenten leren hier met plezier van elkaar.

Je bent in deze functie onderdeel van de afdeling Strategy & Facilities. Het team Security Operations Center zorgt voor een veilige private en public cloud ICT-omgeving. Dit doen we door pro-actief en reactief bescherming te bieden tegen cyberdreigingen en hackpogingen. Zo regelen wij bestaande en nieuwe use-cases af in de security-tooling en selecteren & implementeren next generation SOC-tooling. Samen met je collega's vorm je een hecht team met een informele werksfeer waar je veel vrijheid krijgt.
We streven ernaar om met elkaar een fijne inclusieve werkomgeving te creëren, waarin jij je welkom en gewaardeerd voelt. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. Samen met je collega's zet je jouw expertise in. Kortom een bruisende, ontwikkelingsgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen.

Jouw werkzaamheden
 • Je werkt met gebruiksvriendelijke SIEM-technologie, intrusion detection, logsystemen, vulnerability scanning en troubleshooting tools om het netwerk, datacenter, servers, cloud, virtualisatie en software te beschermen.
 • Je levert input voor security-rapportages en verbeteringen op basis van analyses en dashboards met data, zoals Splunk en Elastic.
 • Je werkt samen met collega's vanuit de IT-operatie zoals beheerders en developers, en coördineert de opvolging van incidenten.
 • Je volgt de ontwikkelingen, bent technisch adviseur van de Information Security Officers en vraagbaak voor collega's binnen de universiteit.
 • Je neemt de leiding in het CERT-team bij grote incidenten tijdens de 24/7 dienst en draait mee in de bereikbaarheidsdienst.


Functie-eisen

Wie ben jij
 • Je werkt gestructureerd, houdt het overzicht en stelt goed prioriteiten, waarbij je hands-on zaken oppakt en je verantwoordelijk voelt om ze goed af te ronden.
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
 • Je hebt werkervaring met beveiliging van ICT-infrastructuren en cybersecurity-dreigingen, eventueel vanuit een functie als DevOps, beheerder of developer; pré is ervaring met Splunk of Elastic, vulnerability scanners, detection engineering, threat hunting, SIEM-technologie, tooling en datalekken.
 • Je bent in het bezit van tenminste één van de certificeringen ISC2 (CISSP), CySa+, GIAC (SANS) of gelijkwaardig en bereid om meer certificeringen te behalen.
 • Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde HBO-opleiding, of een MBO niveau 4 diploma aangevuld met cursussen op HBO-niveau en werkervaring.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.


Aanbod

Wat kun je van ons verwachten
 • Een goed salaris van tussen € 2969,- en € 5439,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, schaal 10 of 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, de werkduur en -tijden zijn flexibel (in principe binnen kantooruren), er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek.
 • Je ontvangt jaarlijks 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en je maakt gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling.
 • Ruime keuze in je secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden; je krijgt bovendien een laptop en mobiel tot je beschikking.
Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: .

Over het ISSC
Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa's meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega's produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het
ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je hier.

Meer informatie
Vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek én succesvol onderwijs is zonder hoogstaande IT ondenkbaar. Jij kunt er mee aan de slag als SOC Security Specialist. Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met Marga Overdevest, Afdelingshoofd Strategy & Facilities bij het ISSC via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.denuniv.

Is dit de baan voor jou?
Solliciteer dan direct via de button op deze pagina. Sollicitaties nemen wij direct in behandeling en we doen ons best dezelfde dag nog contact met je op te nemen. Reageren kan tot en met 24 april, mits de vacature niet eerder is vervuld of gesloten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch CV's toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.

Salaris

€ 2.969 - € 5.439 p/m
Schaal 10 - 11
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in