Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
5 dagen geleden geplaatst • 40x bekeken

Procesmanager Incident en Gebruikersondersteuning

Leiden
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Servicepunt71

Servicepunt71
11 - 50 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • 16 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • Max. € 5.169 p/m
 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

PROCESMANAGER INCIDENT EN GEBRUIKERSONDERSTEUNING

Leiden | 36 uur | max. € 5.169,- (schaal 11)

WIJ bieden een baan waar afwisseling dagelijkse praktijk is en kwaliteit de norm. In deze functie houd jij je bezig met twee processen, namelijk Incident Management en Gebruikersondersteuning.

Je zorgt er als Incident manager voor dat verstoringen op applicaties en in de infrastructuur snel, goed en structureel opgelost worden met minimale impact voor de diensten in de Leidse regio. Je houdt je bezig met verstoringen in de dienstverlening op een tactisch niveau en je zorgt ervoor dat de afgesproken KPI's worden gehaald. Je wordt in de operatie ondersteunt door 2-3 tal Incident coördinatoren naast de diverse behandelaren binnen de teams. Maandelijkse rapportages opstellen en deze analyseren behoort tot jouw werkzaamheden. Je maakt inzichtelijk waar de knelpunten zitten, je adresseert ze en doet voostellen om deze weg te nemen. Samen met de Problem Manager zorg je ervoor dat de fouten en verstoringen in het hele landschap worden geëlimineerd of geminimaliseerd.

Voor het proces Gebruikersondersteuning is jouw primaire doel om (eind) gebruikers optimaal met de bestaande informatievoorziening te laten werken. Je houdt vinger aan de pols zodat alle informatievragen, verzoeken, opdrachten en wensen soepel worden gekanaliseerd en door de juiste behandelgroepen procesmatig worden afgehandeld. Je zorgt voor een proactieve communicatie naar eind gebruikers, je informeert ze op tijd over veranderingen van gegevens of de inzet van IT middelen. Je stelt communicatiekanalen op zoals nieuwsbrieven, intranet berichten e.d. en je zorgt er voor dat gebruikers overleggen georganiseerd worden. Ook hier behoort het opstellen van de maandelijkse rapportages tot jouw taken.

In deze functie, die jij mede kunt vormgeven, ben jij de drijvende kracht achter de verdere optimalisatie van beide processen, zowel qua mensen, processen als tooling. Hoewel de basis van de processen is ingericht, willen we nog verder professionaliseren. Als procesmanager leid jij samen met de andere procesmanagers het inrichten en optimaliseren van de processen, verbeter je (kwaliteit) van de dienstverlening richting de afnemers, met je kritische blik speel je een belangrijke rol in de (tactische) aansturing van de leveranciers en de dienstverlening die zij leveren. Het meedraaien in een consignatiedienst maakt onderdeel uit van deze functie.

Functie-eisen

JIJ bent in staat om zelfstandig en doortastend de twee processen, namelijk Incident Management en Gebruikersondersteuning binnen SP71 op de kaart te zetten en te blijven optimaliseren. Jij vind het fijn om te werken in een hectische en onvoorspelbare omgeving. Je kunt functie en proces overstijgend denken en hebt het totale plaatje scherp. Je bent daadkrachtig en bent niet alleen sterk op inhoud maar ook op de mens- en proceskant. Je bent oplossingsgericht, en handelt doortastend. Je bent een doorzetter en gaat door tot het resultaat behaald is. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet je standpunten duidelijk over te brengen naar de organisatie en sla je makkelijk bruggen naar andere teams. Je bent klantgericht en initiatiefrijk, hebt lef en bent goed in staat om prioriteiten te stellen.

Verder vragen wij van jou:
 • Een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van IT, je bent ITIL gecertificeerd het liefst V4, hebt ruime kennis van BISL en snapt de business behoefte als het gaat om de informatievoorzieningen;
 • Minimaal 3-5 jaar aantoonbare ervaring binnen het IT-servicemanagement, Incident/Problem management en op het gebied van gebruikersondersteuning en FB;
 • Ruime ervaring met de inrichting van processen;
 • Ruime ervaring met het functioneel aansturen van teams van diverse IT disciplines;
 • Aantoonbare ervaring in het sturen van veranderingen en werken aan standaardisatie van processen.

Aanbod

Aanbod
 • Een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal € 5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband;
 • Informele sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze partners;
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71';
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen;
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm;
 • De gelegenheid om aan het eind van je werkdag te ontspannen in één van onze vele parken en horeca (allemaal op loopafstand).
ONS TEAM ICT Regie en Processen is regievoerend omdat de gehele IT is uitbesteed aan meerdere externe leveranciers. Wij zijn verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van de ITIL en BiSL processen, de dienstverlening naar de partnerorganisaties en de regie op leveranciers.
Het team bestaat uit 6 Servicemanager en samen met jou 4 procesmanagers.
De Servicedesk ICT is ook onderdeel van ons team en opereert onder leiding van een senior medewerker. Je hebt regelmatig overleg met stakeholders buiten het team zoals andere coördinatoren, functioneel beheerders, projectleiders en leveranciers. Het team wordt geleid door een teammanager ICT Regie en Processen. De teammanager rapporteert aan de CIO van Servicepunt 71. Het team verleent diensten aan circa 2800 gebruikers. Binnen de afdeling ICT Regie en Processen van Servicepunt71 verzorgen wij, met de inzet van huidige en toekomstige IT middelen, de gehele ICT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat de gemeenten waar wij voor werken en Servicepunt71 zelf zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen. Uiteraard werk je hierin samen met collega's binnen je team en externe ICT-leveranciers.

Een teamlid stelt zich graag aan je voor: Wybren (Change Manager): “Ben jij die pragmatische proces-specialist met energie voor tien én voldoende doorzettingsvermogen? Sluit je aan bij ons team om de operationele IV-keten te blijven verbeteren”.

Enthousiast geworden?
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 2 januari 2022 tegemoet via onze sollicitatiepagina. Deze vacature staat langere tijd uit. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan nodigen we je zo spoedig mogelijk uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Rita Koshkerian, via 06 – 1032 1985. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-5275 7940.

SERVICEPUNT71 is een servicegerichte, regionale organisatie. Met een nuchtere en flexibele instelling werken we in een prettig informele sfeer voor verschillende gemeenten. We ondersteunen gemeenten bij hun maatschappelijk relevante taken. Wij maken het verschil door te faciliteren met professionele dienstverlening. Op basis van onze vakkennis en ervaring adviseren we praktisch en inventief over uiteenlopende zaken. Het werken voor verschillende gemeenten is veelzijdig, het vraagt om overtuigingskracht en het geeft werkplezier. We nemen de regie, brengen onze verschillende disciplines bij elkaar en we zoeken verbinding met de business, altijd gericht op een succesvol eindresultaat. Onze ambitie is inzicht en overzicht bieden, daadkracht creëren. Resultaten behalen door snelle en passende service te verlenen. Want alleen met goede, slimme oplossingen kunnen we samen werken én samen bouwen.

We zoeken mensen die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.

Wij zijn Servicepunt71.
Wie ben jij?

Bekijk de vacature ook op Werken in de Leidse Regio.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Incident Manager, Incident Management, Problem Manager, IT Service Manager, ITIL, Problem Management
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in