Customer Journey Expert / Product Owner | Document & Content Services - Leeuwarden

Leeuwarden

ING
 • ING47 vacatures
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • Fulltime
 • 13e maand, Pensioenregeling
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Customer Journey Expert/ Product owner
Tribe Document & Content Services

Standplaats: Leeuwarden of Amsterdam

ING wil haar klanten een frictieloze en superieure klantervaring geven. De wijze waarop wij met onze klanten communiceren speelt daarin een belangrijke rol. Alle communicatie bewaren we compliant en stellen we zo intelligent mogelijk aan klant en medewerker ter beschikking met de juiste autorisaties. Uitgaande communicatie is zoveel mogelijk digitaal, maar ook persoonlijk, relevant en actionable. Inkomende communicatie verwerken we real-time en foutloos, waarbij we zoveel mogelijk informatie geautomatiseerd uit de communicatie halen.

De functie en je werkomgeving

We zoeken een ervaren Product Owner met een duidelijke klantfocus, een proactieve houding naar de business partners en andere medewerkers, met een grote wil om dingen gedaan te krijgen. Iemand die voortdurend wil verbeteren, die data-driven en IT-savvy is. Iemand die een duidelijk beeld heeft van de manier waarop klantcommunicatie kan worden ingezet om de klantervaring te verbeteren en graag een brugfunctie wil vervullen naar onze business partners..

Tribe Document & Content Services

Je werkt in een dynamische cross border tribe (Nederland en België), met de focus op inkomende en uitgaande klantcommunicatie, dossiermanagement en directe klant touchpoints. Onze ambitie is om de klantbeleving op het gebied van communicatie naar een hoger plan te brengen en zo bij te dragen aan een excellente klantreis. In de Tribe werken business en IT collega’s gezamenlijk aan dezelfde purpose: We deliver your message!”. Er heerst een fijne feedbackcultuur. Feedback vragen en constructieve feedback geven op het werk van je collega’s is vanzelfsprekend

Dit ga je doen

​​Je komt als Customer Journey Expert te werken in één van onze squads. Dit zal in de rol van Product Owner zijn binnen het zo genoemde Obelix squad. Binnen deze squad is het jouw taak om met verbeter ideeën te komen voor de communicatie met onze businesspartners en het bouwen van de juiste capability. Deze ideeën onderbouw je met feiten, stem je af met stakeholders binnen de Tribes en realiseer je samen met je squadmembers. Aangezien klantcommunicatie steeds meer digitaal verloopt en klantdossier al helemaal digitaal is, is IT kennis onwijs belangrijk. Je bent voortdurend bezig met het verbeteren, ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in de services, systemen en de bijbehorende processen op basis van de klantbehoefte. Daarnaast zoek je proactief de samenwerking met onze business partners op en wil je ze graag adviseren over het optimaliseren van de klantbeleving rondom klantcommunicatie. Dat je de samenwerking binnen de afdeling proactief op zoekt is vanzelfsprekend.

Wat verwachten we van je?

 • ​Je bent cultuurdrager: je bent een voorbeeld en stimulator in jouw squad van de nieuwe manier van werken: van “organisatie van praten” naar “organisatie van doen”

 • ​Je werkt samen in multidisciplinaire teams: je werkt samen met collega’s uit andere expertise gebieden in je squad en pakt zelfstandig de taken/activiteiten op die bijdragen aan de missie ook wanneer deze niet helemaal binnen jouw expertise gebied vallen

 • ​Je bent creatief: je komt met creatieve oplossingen om in een complexe en uitdagende omgeving snel resultaten te halen

 • ​Je zet jouw expertise zelfstandig in en ontwikkelt deze: je bent actief in het verkrijgen en delen van relevante inzichten en ontwikkelingen binnen je eigen expertise

 • ​Je zorgt voor het behalen van de squad missie: samen met je squad members ben je medeverantwoordelijk voor het behalen van de missie van het squad. Je helpt en denkt mee met andere squad members, je verantwoordelijkheid stopt niet bij je eigen professionele bijdrage / expertise.

Wie ben jij?

 • ​Je werkt graag en constructief samen in een multidisciplinair team en je zet dagelijks alles-op-alles om met je squad members een gezamenlijke missie succesvol te realiseren

 • Je kunt collega’s coachen naar een hoger niveau

 • ​Je bent analytisch en je neemt beslissingen op basis van data en feiten

 • ​Je adviseert pro actief zowel naar de business partners als binnen de afdeling en weet stakeholders te managen.

 • ​Je bent communicatief en organisatorisch sterk

 • ​Je bent nieuwsgierig, je hebt een duidelijke visie op je vakgebied en je hebt de ambitie om jezelf zowel professioneel als persoonlijk doorlopend te blijven ontwikkelen

 • ​Je hebt de persoonlijkheid om zowel in je squad als in je Expertise Team direct impact te maken​.

 • Je hebt de kennis en ervaring om een cloud-based platform naar een hoger plan te tillen

 • Ervaring met full-stack applicaties (database, APIs en front-end)

 • Ervaring met SRE tooling: Prometheus, Grafana, ELK

 • Basiskennis IT: Java, Linux

 • Basiskennis ITIL

​Daarnaast heb je:

 • ​­Een afgeronde bachelor of academische opleiding

 • ​Grote affiniteit met IT en met Agile werken

 • ​Passie voor innovatie in klantcommunicatie

 • ​Je hebt kennis van de data analyses op een uitgebreid vlak

 • Je spreekt en schrijft perfect Nederlands en Engels

​​Verder onderschrijf je uiteraard de Orange Code van ING en vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen.

Arbeidsvoorwaarden & voordelen

Wij willen ervoor zorgen dat je het juiste evenwicht kan vinden tussen je carrière en je privéleven. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

De voordelen van werken bij ING zijn onder meer:

 • Een salaris afgestemd op je kwaliteiten en ervaring

 • 24-27 vakantiedagen afhankelijk van het contract

 • Pensioenregeling

 • 13e maand salaris

 • Individuele spaarbijdrage (BIS), 3,5% van je bruto jaarsalaris

 • 8% vakantiegeld

 • Persoonlijke groei en uitdagend werk met eindeloze mogelijkheden

 • Een informele werkomgeving met innovatieve collega’s

 • Flexibel werken zodat nieuwe ideeën sneller tot leven komen

 • ​Standplaats is bij voorkeur Leeuwarden, maar Amsterdam is ook een mogelijkheid (je zit wekelijks een dag op de andere locatie)

Wil je direct solliciteren?

​Ben je enthousiast? Klik dan op solliciteren. Je kunt je interesse kenbaar maken door middel van je sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. We ontvangen ook graag jouw actuele CV en maken graag kennis met je!
Heb je vragen? Neem dan contact op met Shalini Jangbahadoer Sing, Talent acquisition: [email protected]

Over ons

Met 57.000 werknemers en activiteiten in ongeveer 40 landen zijn er bij ING kansen voor zij die het initiatief nemen om mensen te helpen een stap vooruit te zetten in het (bedrijfs)leven. Zet jij daarnaast ook de klant centraal en ben jij integer? Wil je omringd worden door vooruitstrevende, inspirerende, diverse en ondersteunende collega’s? Dan is er geen betere plek om je talenten in te zetten dan bij ING. Solliciteer vandaag nog.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 8,00 p/u
Bedrijfsomschrijving Over ING
ING (onderdeel van ING Groep N.V.) kwam in 1991 tot leven door een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De naam is een afkorting van Internationale Nederlanden Groep. Sinds de fusie is ING een bank voor jong en oud, arm en rijk, ZZP'ers, MKB'ers, grootbedrijven, instellingen en corporate clients. Het is ons doel om zowel consumenten als bedrijven de mogelijkheid voor een betere toekomst te bieden via een ruim aantal financiële producten. Ons aanbod bestaat uit betalen en creditcards, sparen, hypotheken, beleggen, lenen, verzekeren, pensioenen en (mobiel) internetbankieren. ING zet zich actief in voor veilig bankieren en voor duurzaamheid. Duurzaamheid is voor de Nederlandse samenleving, onze klanten en onszelf een belangrijk onderwerp. Door op duurzame wijze te financieren en beleggen, helpen we klanten ‘financieel fitter' te zijn.

Werken bij ING
Bij ING kies je voor een geweldige plek om te werken, maar je moet natuurlijk ook geen Utopia verwachten. We zijn er heel realistisch in dat niet iedereen zich volledig thuis zal voelen bij ING, en ook in onze ogen kan niet elke persoon even geschikt zijn. Bij ons is het namelijk niet belangrijk hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt zijn. Heb jij de ambitie om je best te doen bij een duurzaam bedrijf waar we erin geloven dat we onze medewerkers in staat moeten stellen om een stap voor te blijven in zowel het persoonlijke als het zakelijke leven? Dan ben jij een persoon die we graag uit willen dagen om dit bij ons te komen bewijzen. ING is ambitieus en vraagt dan ook veel van je. Het is daarom alleen maar eerlijk om daar ook veel voor terug te geven. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed en op een aantal gebieden zelfs onderscheidend. Naast een uitstekend salaris kun je ook standaard rekenen op een goed pensioen.

Vacatures ING
In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland zoekt ING met regelmaat nieuwe ICTers voor traineeships of een parttime of fulltime dienstverband. Via de meeste vacatures wordt gezocht naar ervaren professionals in de Informatie Technologie. Dit kunnen CISO specialisten zijn, maar ook kunnen er mogelijkheden tussen de vacatures staan voor bijvoorbeeld business analisten, product owners, OPS engineers, IT workplace engineers, DevOps engineers, .NET developers en data analisten. Voor traineeships en stages worden eveneens kansen aangeboden.

lees meer

Contactpersoon Shalini Jangbahadoer Sing
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!