Servicedesk medewerker - Heerlen

Heerlen

RGN-hoofdkantoor Randstad
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Vind jij het belangrijk dat klanten een juist advies krijgen en binnen een bepaalde tijd? Denk jij in oplossingen? Ben jij stressbestendig en lever jij graag maatwerk? Heb jij daarnaast een technische achtergrond? Lees dan snel verder!

Voor onze klant in Heerlen zijn wij op zoek naar een sevicedesk medewerker met een technische achtergrond. Onze klant ontwerpt, levert en installeert zonne-energie installaties door geheel Limburg.

wat bieden wij jou
  • Een goed salaris
  • Contract voor de lange termijn
  • Fulltime werkweek (08:30 - 17:00)
  • Meerdere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
wie ben jij

Jij hebt ervaring als een servicedesk medewerker of hier een grote interesse en sowieso een technische achtergrond. Jij kan goed onder druk werken en weet snel te schakelen en bepaalde factoren te prioritiseren. Jij denkt in oplossingen en niet in problemen. Verder beschik je over de volgende eigenschappen;

  • Jij hebt een technische opleiding gedaan met minimaal MBO niveau 2 of veel werkervaring met een technische achtergrond
  • Je hebt ervaring en kennis van (elektrotechnische) installaties, je denkt in oplossingen en niet in problemen , bent innovatief en stress bestendig
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre
  • Je hebt kennis van geldende normen zoals de NEN1010 en NEN3140
wat ga je doen

Als servicedesk medewerker sta je klanten telefonisch te woord als 1e of 2e lijn support. Hierbij dien je snel en concreet het vraagstuk in beeld te brengen en weet jij direct de klant op weg te helpen bij algemene vragen, storingen of onderzoeken. Na een uitgebreide inwerkperiode zal je volledig zelfstandig aan de slag gaan. Hierbij heb jij affiniteit met het (elektro) technische aspect van storingen en onderzoeken.

waar ga je werken

Je gaat werken bij onze klant in Heerlen. Hierbij zal je een uitdagende en gevarieerde baan hebben in een prettige werkomgeving. Gedurende de inwerkperiode is er veel aandacht voor training en opleiding, zodat je zo snel mogelijk over de benodigde expertise beschikt om je werk goed te kunnen uitvoeren. Persoonlijk contact is hierbij zeer belangrijk. Hierbij maak jij echt deel uit van een groot en stabiel internationaal concern.

sollicitatie

Enthousiast over deze functie als servicedesk medewerker in Heerlen? Solliciteer dan direct met een recent cv!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Handig om te kunnen: Duits
Salarisinformatie Bruto € 2.400 p/m
Overige info Sollicitatieprocedure
Je maakt een 'mijn Randstad' account aan om te kunnen reageren op onze vacatures. Dit doe je automatisch wanneer je voor het eerst een sollicitatie afrondt bij Randstad, heel eenvoudig dus. Via je 'mijn Randstad' account beheer je gemakkelijk je gegevens en gaan je volgende sollicitaties nog sneller!

lees meer

Bedrijfsomschrijving Al meer dan 52 jaar speelt Randstad actief een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Wij helpen mensen bij het vinden van een baan en geven hun carrières vorm. We staan bedrijven bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste mensen en de meest innovatieve maatwerkoplossingen.

Wij hebben een landelijk dekkend vestigingsnetwerk van waaruit onze medewerkers dagelijks in gesprek staan met onze klanten en kandidaten. Wij denken graag met u mee. Net zoals we dat doen met de duizenden mensen die dagelijks via Randstad aan de slag zijn en de organisaties die van onze diensten gebruikmaken.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedesk Medewerker ICT in Heerlen Bekijk alle soortgelijke vacatures