Skilled Support workspace engineer! - Gouda

Gouda

CareerValue B.V.
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Een greep uit een willekeurige dag bij onze klant:
Tijdens een kop koffie in de ochtend open je het Topdesk systeem om te kijken welke tickets er open staan. Een van de klanten heeft een nieuwe locatie waar connectiviteit problemen zijn. Deze ticket koppel je aan een van de Network Engineers met een beschrijving van wat je hebt gevonden. Tijdens de dagelijkse stand-up vertel je jouw collega’s van het team jouw bijzonderheden voor de dag. Daarnaast geef je een collega wat extra informatie omtrent een lopend probleem die gemeld wordt. 

Na de stand-up ga je aan de slag met je eigen tickets. Vandaag moet er een belangrijke change uitgevoerd worden. Na grondig onderzoek weet je deze in één keer goed door te voeren. Daarna informeer je de klant dat het verzoek succesvol is uitgevoerd en stem je af dat als er weer problemen zijn, zij direct bij je aan de bel kunnen trekken. De tijd vliegt voorbij en na een aantal uitdagende telefoontjes van klanten eindigt de ochtend. Na een uitgebreide en goedverzorgde lunch, ga je in de middag aan de slag met nieuw binnengekomen tickets. De telefoon gaat af en je vraagt in detail uit wat het probleem is en wat de gebruiker al geprobeerd heeft om het op te lossen. Direct heb je het door: dit is een Prio 1 storing die per direct moet worden opgelost. Je maakt het ticket aan en informeert de klant dat je dit gaat escaleren. Tegelijkertijd informeer je jouw collega’s dat ze aan de bak moeten. Binnen 15 minuten hebben jullie het probleem gevonden en 5 minuten later is het probleem opgelost. Tevreden belt de klant dat alles weer naar behoren werkt en sluit jij het openstaande ticket.

Zojuist heb je gezien hoe een dag bij deze organisatie eruit ziet. Onderstaand zie je nog wat aanvullende werkzaamheden die wij je graag zien uitvoeren.
- je bent de eerste schakel tussen dit bedrijf en haar klanten;
- je analyseert en bewaakt de dashboards;
- je ondersteunt de operationele afdeling bij uitdagende projecten;
- je denkt mee over hoe we dingen slimmer, beter of gewoon anders kunnen doen;
- je hebt afwisselend contact met verschillende gebruikers van een klant, van key-users tot eindgebruikers. Je ondersteunt hen telefonisch of op locatie. Daarbij ben je klantgericht en vriendelijk en je bent in staat om rust te creëren bij de klant als de spanning hoog is;
- stand-by dienst draaien is onderdeel van de functie.

lees meer

Functie-eisen

Dit verwachten wij van je:
- je hebt mbo niveau 4 denk en werkniveau;
- minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
- je denkt in oplossingen en niet in problemen;
- je hebt kennis van Operating Systems, Office365, Active Directory, GPO, DHCP, DNS en Routing;
- je bent in het bezit van een rijbewijs B;
- communiceren met de klant gaat je goed af;
- je kunt snel schakelen tussen diverse werkzaamheden en omgevingen;
- je kan goed de rust bewaren bij storingen of calamiteiten;
- je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, zoekt verbetermogelijkheden en je deelt deze actief.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info Arbeidsvoorwaarden

Qua arbeidsvoorwaardenpakket houden zij niet zozeer van een bonuscultuur, maar hebben in plaats hiervan gewoon goede salarissen. Hierin vinden zij dat je jouw vaste lasten moet kunnen betalen en nog lekker kunnen leven.

Kortom: bij deze organisatie ga je er altijd op vooruit, ongeacht welke arbeidsvoorwaarden je momenteel hebt of zoekt.

Interesse? Ik ontvang graag je CV + motivatie naar [email protected]

Inhoudelijke vragen? Mail uw CV naar: [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Ik hoef je niet meer te vertellen dan nodig is, de titel zegt het al.

Onze klant is over de gehele wereld bekend. Deze multinational zoekt jouw hulp. Inmiddels is zij zo immens gegroeid dat het het personeel collega's tekort komt. Zij levert diensten zij aan organisaties binnen sectoren die niet zonder een veilige en betrouwbare IT-omgeving kunnen. Het bieden van maatwerkoplossingen en het verhogen van de klanttevredenheid is waar zij zichzelf 24/7 voor inzetten. Deze organisatie pakt gelijk je interesse gezien je in een snelgroeiende organisatie komt te werken waar je jezelf mag zijn en vooral bezig bent met dingen die jij leuk vindt en die er echt toe doen.

Ben jij een topper in support en ben je bekend met termen zoals operating systems, Office365, Active Directory, GPO, DHCP, DNS en Routing en wil je dit dagelijks toepassen in je werk?

Dan is dit het bedrijf voor jou!

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Helpdesk Medewerker ICT in Gouda Bekijk alle soortgelijke vacatures