Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Eindhoven.
17 dagen geleden geplaatst • 5x bekeken

Change Consultant

Eindhoven
Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

VDL Digital team

 • Gecontroleerde werkgever
 • 31 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • Fulltime
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Pensioenregeling
 • Winstdeling

Vacatureomschrijving

VDL is volop in beweging en staat aan het begin van een digitale bedrijfsbrede transformatie. De rol van ‘Organizational Change Consultant’ bij VDL biedt jou de kans om een bijdrage te leveren aan het ‘digital future ready’ maken van de top van de Nederlandse maakindustrie. Vanuit jouw rol ondersteun je VDL medewerkers bij het adopteren van een nieuwe (digitale) manier van werken. Wil jij als Change Consultant bijdragen aan de digitale transformatie van VDL Groep? Wil jij werken aan uitdagende veranderingstrajecten op het snijvlak van IT & digitalisering, bedrijfsprocessen en gedrag? Daarbij de mensen in een veranderingstraject centraal zetten om te zorgen dat zij kunnen en willen veranderen? Kun jij mensen op een enthousiaste wijze inspireren en motiveren om onze digitale transformatie te omarmen? En last but not least: wil je deel uitmaken van ons VDL Digital team? Dan is dit je kans: kom ons VDL Digital team versterken in de rol van Change Consultant!

Wat ga je doen?

Als Organizational Change Consultant begeleid je bedrijven en hun medewerkers bij de veranderingen die de digitaliseringsreis met zich meebrengt. Je brengt in kaart wat de impact is op bijvoorbeeld processen, rollen, verantwoordelijkheden en gedrag en je denkt mee over welke stappen en acties nodig zijn om de beoogde verandering te realiseren. Dit doe je door bijvoorbeeld Stakeholder Analyses, Change Impact Assessments en Change Readiness Assessments af te nemen en Change-, Communicatie- en Trainingsplannen op te stellen.

Je werkt samen met multidisciplinaire Agile teams in een internationale industriële omgeving. Je maakt deel uit van het Change & Adoptie-team, dat samenwerkt met de development teams die werkzaam zijn binnen de domeinen CRM, eCommerce, PIM, Portal en Integratie. Je werkt met hen samen aan verschillende digitale projecten om VDL ‘digital future ready’ te maken.

Wat verwachten we van jou?

 • Je ondersteunt de menselijke kant van technologie implementaties en de bijbehorende digitale transformaties;
 • Je brengt de impact in kaart van de IT-oplossingen en digitale transformaties op de organisatie, processen en medewerkers;
 • Je ontwerpt Change-, Communicatie- en Trainingsplannen en je voert deze uit;
 • Je zorgt voor het realiseren van de diverse deliverables zoals stakeholderanalyses, impact assessments, communicatiematerialen, demo’s en trainingen van de end-users. 

Jouw profiel

Je beschikt over hbo+/wo werk- en denkniveau en je hebt kennis op het gebied van verandermanagement. Je hebt 3-5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van grootschalige veranderingsprogramma’s op het snijvlak van business en IT. Je bent in staat om de impact van dergelijke veranderingstrajecten op de organisatie, processen en werkwijze te doorzien en in kaart te brengen. Je hebt kennis van en ervaring met het toepassen van verandermanagement methodieken en projectmanagement, zodat je bedrijven kunt begeleiden bij en helpen met het succesvol doorvoeren van de veranderingen.

Je hebt een kritische blik en je combineert analytisch denkvermogen met een pragmatische instelling. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, je weet de manier van communiceren aan te passen aan je gesprekspartner én je bent in staat om goed te luisteren. Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is een must. En tot slot: je vindt werken in een industriële omgeving boeiend.

Wat bieden wij jou?

Diversiteit en uitdaging in je werk, een hoog niveau van eigen verantwoordelijkheid en volop mogelijkheden om jezelf professioneel te ontwikkelen. Mooie beloftes die we graag waarmaken. Bovendien ontvang je:

 • Een marktconform salaris;
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen;
 • Flexibele werktijden;
 • Volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen;
 • Interne doorgroeimogelijkheden;
 • Winstdeling;
 • Een goede pensioenregeling;
 • PC-privéplan en fietsplan;
 • Een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep;
 • Diverse collectiviteitsregelingen en personeelsaanbiedingen;
 • Deelname aan sportactiviteiten.

Solliciteren?

Ben jij de Change Consultant die VDL ‘digital future ready’ gaat maken? Stuur ons dan je cv en motivatiebrief en laat ons weten waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Bedrijfsinformatie

Hou je van werken in een dynamische organisatie, met veel variatie en diversiteit? En ben jij dienstverlenend? Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven worden alle bedrijven binnen VDL Groep ondersteund door VDL Nederland op het gebied van financiële en juridische zaken, sociale zaken (HR, verzuimcontrole en salarisadministratie), (arbeidsmarkt)communicatie, ICT, milieu en veiligheid en subsidies. Het werk binnen VDL Nederland is veelzijdig; zo ben je betrokken bij de vele verschillende vestigingen van VDL Groep. Met ongeveer 130 collega's werken we in een informele sfeer binnen een vlakke organisatiestructuur met korte lijnen en open communicatie. Daarnaast bieden we jou ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Bij ons is geen dag hetzelfde, dus ben jij flexibel en kun je snel schakelen? Ben jij daarnaast een echte teamspeler? Dan zien we graag jouw motivatie tegemoet!

Het VDL Digital team is een afdeling binnen VDL Nederland, het bedrijf waar alle stafafdelingen van VDL Groep zijn vertegenwoordigd. Het VDL Digital team houdt zich bezig met het inrichten van productie- en bedrijfsprocessen onder de naam ‘de digitale fabriek’. VDL ‘digital future proof’ maken doen we met één geïntegreerd digitaal platform voor heel VDL Groep. Het platform wordt in de basis gevormd door verschillende applicaties in de domeinen Product Information Management (PIM), Customer Relationship Management (CRM), eCommerce, Enterprise Data Management (EDM) en Middleware die de bedrijfs- en productieprocessen van VDL end-to-end kunnen ondersteunen. Technologieën die ambities zoals big data, digital twin, artificial intelligence en virtual reality mogelijk maken, kunnen daarvoor worden ingezet. #LI-AL1

#LI-AL1

Meer vacatures op ICTerGezocht.nl

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in