+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.

Senior Test Engineer Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Immigratie- en Naturalisatiedienst

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Immigratie- en Naturalisatiedienst

Gevraagd

 • 36 uur
 • Universiteit of hoger
 • Senior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 4.024 - € 6.110 p/m (bruto)
 

Locatie

Den Haag
 

Vacature in het kort

Duik in de wereld van softwareontwikkeling bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst als Senior Test Engineer. In deze rol ben je de spil in het waarborgen van kwaliteit binnen een omgeving die volop in ontwikkeling is. Met de kans om hybride te werken en een belangrijke rol te spelen in het vernieuwen van het IT-landschap, bieden we een unieke kans om je testexpertise te delen en verder te ontwikkelen. Lees verder om te zien of deze functie echt bij jou past.
 

Volledige vacaturetekst

Senior Test Engineer
De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Functieomschrijving
De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Informatievoorziening een vacature voor Test Engineer (FGR: Senior Adviseur Bedrijfsvoering S11). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op locatie in Den Haag aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende en je team.

Wij zijn op zoek naar een Test engineer die in staat is om als een ambassadeur voor het testen binnen de IND te opereren. Natuurlijk heb je kennis en hands-on ervaring met testen, inclusief automatiseren. Als Test engineer ben je onderdeel van een (scrum)team en draai je mee met alle werkzaamheden van het team. Je denkt mee en werkt mee met de andere teamleden vanuit het perspectief van kwaliteit. Dat betekent onder andere dat je helpt risico’s te controleren en de testautomatisering in te richten en te onderhouden. Daarnaast verwachten we dat je het ambassadeurschap vormgeeft door de verbinding te maken met onze experts op het gebied van softwareontwikkeling. De Scrum teams bestaan uit een scrummaster, een product owner, één tester, business analisten, en twee of drie ontwikkelaars. Je moet stevig in je schoenen kunnen staan en af en toe weerstand kunnen bieden. Verder is het belangrijk dat je je stakeholders kan overtuigen van de vereiste werkmethodes op het gebied van testen en hen meenemen in jouw test verhaal.

De komende jaren gaan we het IT-landschap van de IND grootschalig vernieuwen. Dit doen we onder architectuur en in beheersbare en overzichtelijke stappen. Het werk van de IND staat echter nooit stil en dus zal de vernieuwing plaats moeten vinden in nauwe samenhang met het lopende werk. Als Test engineer heb je een belangrijke rol bij het in kaart brengen en beheersbaar houden van de risico’s die we zullen tegenkomen. Je weet (verborgen) aannames zichtbaar te maken door vragen te stellen en kritisch te denken. In het team word je gewaardeerd om de constructieve manier waarop je feedback geeft en hoe je je creativiteit inzet om oplossingen te ontwikkelen die recht doen aan de aard van de risico’s. Dit geeft jouw team en de omgeving niet alleen inzicht en overzicht, maar ook een handvat om vooruit te kunnen. Door je ruime ervaring ben je een voorbeeld voor je collega’s en weet je hoe je elkaar kunt inspireren en je test vak verder binnen de IND te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
De IND heeft een flink aantal eigen scrumteams (20+) die verantwoordelijk zijn voor het opleveren van wensen, changes en bugfixes voor verschillende systemen en ketenkoppelingen. Daarbij vorm jij als tester een belangrijk onderdeel van de softwareontwikkeling en ben je de spil om de uiteindelijke kwaliteit van de releases inzichtelijk te maken, zodat er bewuste keuzes in kwaliteit gemaakt kunnen worden. Een ontwikkelaar kan de kwaliteit beïnvloeden en een tester maakt de kwaliteit inzichtelijk. Met goed geteste software voorkom je zo additionele kosten en verstoringen in de productieomgeving. Door middel van een gestructureerde (en deels geautomatiseerde) testaanpak verklein jij met jouw team de risico’s en maakt deze inzichtelijk.

Verder hebben we een vakgroep ’Test’, waarin alle testers bijdragen aan de professionalisering van ons vak. In de vakgroep komen onderwerpen voorbij zoals: Professionalisering test werk processen, test automatisering, test metrics etc. Het is de rol van de Senior tester om hierin de leiding te nemen binnen de vakgroep en de medior testers te begeleiden. Verbinding staat hoog in het vaandel van onze test vakgroep. Om deze te versterken organiseren we meerdere malen per jaar workshops voor het hele team. Dit draagt bij tot een betere samenwerking en meer werkplezier.

INDiGO is de primaire applicatie van de IND, dat bijna al het werk dat in het primaire proces wordt uitgevoerd, ondersteunt. Hierin verwerken (beslis)medewerkers alle verblijfsaanvragen van onze aanvragers. Vanuit INDiGO vindt informatie-uitwisseling plaats met verschillende interne en externe organisaties. Zoals het COA, Dienst Terugkeer & Vertrek, Gemeentes, het UWV, de politie, de Koninklijke Marechaussee en nog vele andere ketenpartners en partijen. Er is dus een scala aan softwarecomponenten die nodig is om INDiGO te laten functioneren. Deze componenten worden gebouwd en ge(unit)test door verschillende scrumteams. Jij, als tester, voert zelf vele soorten testen uit of coördineert die. Daarnaast vindt er ook veelvuldig afstemming plaats met de business.

Om de snelheid van software oplevering te verhogen en de kwaliteit te verbeteren willen we meer focus hebben op test automatisering en CI-CD. Daarom is een belangrijk onderdeel van je werk het automatiseren van regressie tests en het inrichten van CI-CD.

Wat speelt er nu? Een blik op de actualiteit
 • We zijn enkele jaren geleden begonnen aan een Agile werkwijze en blijven onszelf daarin verbeteren en ontwikkelen;
 • We hebben de ambitie om kort cyclisch te releasen en we zijn hiervoor veranderingen en verbeteringen aan het doorvoeren in het ontwikkel-, test en deployment proces;
 • Op gebied van testautomatisering zijn we bezig met een strategie waarmee we test automatisering nog efficiënter in kunnen zetten;
We werken aan een jaarplan met onder andere de volgende onderwerpen:
 • Rapid software testen implementeren bij alle teams;
 • Test automatisering verder uitbreiden en inrichten van CI-CD pipeline;
 • Test metrics om meer inzicht te krijgen op proces en kwaliteit.


Gevraagd

Functie-eisen
Herken jij jezelf hierin?

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Test Engineer. Je bent bekend met het uitvoeren van product en project risicoaduitnalyses, het opzetten van een teststrategie op basis van geïdentificeerde product risico’s en het ontwerpen en uitvoeren van functionele en niet functionele testen. Je bent gedreven om verbeteringen te identificeren en verbetervoorstellen te doen om het softwareontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Verder heb je een ruime technische bagage in test automatisering en inrichting van CI-CD.

Daarnaast beschik je over:
 • ISTQB en/of TMAP foundation gecertificeerd;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Senior Test Engineer binnen een Agile of DevOps omgeving;
 • Ruime ervaring met Rapid Software Testing en geautomatiseerde (regressie) testen;
 • Ruime ervaring met softwaretesttools zoals: Fitnesse/Selenium/HSAC, Javascript framework en containerplatforms;
 • Ervaring met de inrichting van CI/CD in samenwerking met relevante partijen.
Competenties
 • Assertief;
 • Proactief;
 • Teamplayer;
 • Overtuigen;
 • Vasthoudend;
 • Communicatief sterk.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €4.024 – Max. €6.110 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
De Immigratie- en Naturalisatiedienst nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in