+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.

Senior Technisch Projectleider Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Senior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 4.758 - € 7.094 p/m (bruto)
 

Locatie

Den Haag
 

Vacature in het kort

Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst hebben we een spannende rol voor een Senior Technisch Projectleider. In deze functie werk je met veel verschillende IT-systemen en ben je betrokken bij belangrijke technische projecten. Je helpt bij het verbeteren van de organisatie en werkt samen met een team van experts. Ook geef je advies aan het management over technische zaken. Dit is een kans om je vaardigheden te gebruiken en te groeien in een omgeving. Wil je meer weten? Lees verder voor het complete beeld!
 

Volledige vacaturetekst

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Informatievoorziening (IV) één vacature voor de functie van Senior Technisch Projectleider (FGR: Senior Project-/Programmamanager S13). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, locatie Den Haag.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op locatie in Den Haag aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende.

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Een belangrijke uitdaging voor de IND is het kunnen omgaan met de continu veranderende migratiestromen en de gevolgen die dit met zich meebrengt voor Nederland.

Wil jij een uitdagende rol vervullen binnen een dynamische omgeving? Ben jij een ervaren Senior Technisch Projectleider die graag betrokken is bij upgrades, migraties en andere technische projecten? Dan hebben wij dé functie voor jou bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)!

Wat ga je doen?
“De IND en haar omgeving zijn continu in beweging, waardoor het uitvoeren van projecten altijd uitdagend en interessant is.”

Je werkt in een zeer gevarieerde IT omgeving: een eigen infrastructuur met eigen applicatie ontwikkeling en beheer, diensten die bij overheidsdienstverleners of externe partijen worden afgenomen en koppelingen met ketenpartners.

Als Senior Technisch Projectleider binnen de Directie Informatievoorziening (IV) vervul jij een cruciale rol in het realiseren van complexe technische projecten en het coördineren van de technische aspecten binnen grotere (business) projecten en programma's. Daarnaast denk je op strategisch niveau mee over project overstijgende vraagstukken. Je hebt oog voor wat er binnen de organisatie gebeurt, kan goed verbanden leggen tussen verschillende projecten of ontwikkelingen en vindt makkelijk je weg binnen en buiten je eigen directie.

Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere het proactief afstemmen met stakeholders zoals Release- en de Deploymanagers, het rapporteren aan opdrachtgevers zoals MT-IV of business programmamanagers en het onderhouden van contacten op verschillende niveaus. Je zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen, bewaakt de kwaliteit van projectproducten en spreekt betrokkenen aan als deze in gevaar dreigt te komen.

Daarnaast adviseer je het MT-IV over technische vraagstukken, lever je vanuit je projecten input voor de jaarbegroting IV en vertegenwoordig je IV in werkgroepen op departementaal niveau. Je bent onderdeel van een team van projectleiders en levert met dit team een bijdrage aan het continu verbeteren en professionaliseren van het projectmanagement binnen de IND.

Werkzaamheden:
Verantwoordelijk voor technische projecten, zoals upgrades en migraties van diverse applicaties of infrastructuur componenten;
 • Verantwoordelijk voor de technische componenten binnen grotere (business) projecten/programma’s als technisch coördinator of deelprojectleider;
 • Adviseren MT-IV over technische vraagstukken;
 • Technische trajecten en vraagstukken oppakken en coördineren vanuit IV-Beheer;
 • Deelnemen aan werkgroepen op departement niveau met een IT-component als vertegenwoordiger van IV;
 • Afstemming binnen je projecten met Business Control over je financiën, met ketenpartners en de aansturing externe leveranciers;
 • Je rapporteert naar opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld MT-IV of business programmamanagers;
 • Op verschillende niveaus vertegenwoordigen, netwerken en onderhouden van contacten.


Gevraagd

Herken jij jezelf hierin?
 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • Technische kennis van IT-onderdelen zoals servervirtualisatie, operating systemen, netwerken, authenticatie en middleware;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring met IT-projecten en projectleiding in een Agile omgeving;
 • PRINCE2 Practitioner gecertificeerd;
 • Bij voorkeur ervaring binnen een complexe organisatie en/of (Rijks)overheid;
 • De aard van de werkzaamheden brengt met zich mee dat er soms ook buiten kantooruren wordt gewerkt (avond en weekend).
Competenties
 • Zelfstandig én een teamplayer;
 • Resultaatgericht;
 • Uitstekende communicatievaardigheden (zowel met de business als met de techneuten);
 • Verbinder;
 • Netwerken;
 • Plannen en organiseren;
 • Leiderschap.
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie binnen een inspirerende werkomgeving waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Bij de IND kom je terecht in een team van enthousiaste professionals die zich dagelijks inzetten voor een efficiënte en effectieve dienstverlening.

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Ben jij klaar voor deze uitdagende rol als Senior Technisch Projectleider bij de IND? Solliciteer nu en maak deel uit van ons ambitieuze team.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 13
Maandsalaris Min €4.758 – Max. €7.094 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 11 juni 2024. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Solliciteren?
De Immigratie- en Naturalisatiedienst nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in