+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Cryptobeheerder Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.091 - € 4.921 p/m

Vacatureomschrijving

Cryptobeheerder
SSC-ICT

Functieomschrijving
Ben je cryptobeheerder bij SSC-ICT, dan is geen dag hetzelfde. De ene dag ben je bezig met beveiliging van diverse verbindingen en de andere dag beheer je bijzondere werkplekken. Je houdt je bezig met alle vlakken van ICT en je kunt dan ook een creatieve bijdrage leveren aan het verbeteren van onze diensten. Je komt ook regelmatig op verschillende locaties die voor anderen gesloten blijven.

Cryptobeheer bij SSC-ICT is geen standaard cryptobeheer. Het team van cryptobeheerders opereert in een bijzondere omgeving en is verantwoordelijk voor het gehele beheer van (hoog gerubriceerde) werkplekken. Van advisering richting de klant, aanschaf en installatie tot het onderhoud en de uiteindelijke vernietiging. Omdat deze werkplekken alleen door ons team beheerd worden, ben je verantwoordelijk voor de eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.

Ons team van cryptobeheerders is ook verantwoordelijk voor de lijnvercijfering van het dataverkeer naar vele rijksinstellingen in binnen- en buitenland. Als er een probleem is, moet je, na analyse waar het probleem in zit, soms op korte termijn naar een locatie reizen om apparatuur te vervangen of uit te plaatsen. Dit kan bijna letterlijk overal ter wereld zijn.

Het cryptobeheer zelf omvat het ontvangen, klaarmaken en uitgeven van de diverse cryptomiddelen. Hierbij moet alles natuurlijk goed geregistreerd worden, een precieze administratie is daarbij van cruciaal belang.

Concreet gaat het om de volgende belangrijkste kerntaken:

Cryptomiddelen: Je ontvangt, registreert en geeft de apparatuur uit aan geautoriseerde gebruikers van en controleert of deze goed beheerd worden. Daarnaast ben je bezig met de implementatie van cryptografische technieken conform vigerende wet- en regelgeving.
Hooggerubriceerde werkplekken: Het analyseren van klantwensen en hiervoor binnen regelgevingen creatieve oplossingen voor bedenken. Hierbij ben je van A tot Z betrokken.
Lijnvercijfering: Beveiliging van dataverbindingen naar diverse rijksoverheidslocaties in binnen- en buitenland.

Gevraagd

Functie-eisen
 • Je hebt hbo- werk en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring met Windows (server en werkplekken), en het installeren en beheren van eenvoudige netwerk omgevingen.
 • Bij voorkeur heb je relevante ervaring in een soortgelijke omgeving en/of kennis hebt van richtlijnen binnen het vakgebied van cryptobeheer, is dat een pre.
 • Je bent bereid een veiligheidstraining te volgen voor reizen naar minder veilige gebieden.
 • Je hebt een sterk bewustzijn voor IT-security.
Competenties
 • Je werkt graag zelfstandig en neemt je verantwoordelijkheid hoog op.
 • Je bent ben assertief.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, in Nederlands en Engels.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Salarisomschrijving: Binnen schaal 10 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 3.092 en € 4.922 afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 68.733.
Maandsalaris: Min €3.091 – Max. €4.921 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Deze functie valt in de Functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering.
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?
SSC-ICT nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in