+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Senior Security Analist Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 4.758 - € 7.094 p/m

Vacatureomschrijving

Als ervaren security analist bij SSC-ICT bescherm je het Rijk tegen hackpogingen en cyberdreigingen. Ons Security Operations Center (SOC) mag niet falen en is voortdurend in ontwikkeling, met behulp van de nieuwste technieken. Jij werkt hierin samen met belangrijke partijen en jouw advies wordt meegenomen op het hoogste niveau. Een prachtige uitdaging voor iemand met veel kennis en gevoel voor leiderschap.

De kern van jouw functie is het uitvoeren van diepgaand (forensisch) onderzoek door het verzamelen van extra log-informatie. Daarnaast stuur je als senior security analist externe partijen aan en neem je deel aan het CSIRT. Je hebt uitgebreide kennis van een of meerdere SOC functies. Als security analist houd je je primair bezig met een aantal werkzaamheden

Advisering
Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de organisatie over de (technische) implementatie van Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst TNK/OB, VIR-BI en ISO-normen (ISO27001/27002) op basis van het dreigingsbeeld voor de organisatie. Dit advies loopt via de manager van het SOC.

Begeleiding van forensisch onderzoek
Je neemt deze taak op je wanneer bij een groot security incident verregaand onderzoek noodzakelijk is, zoals langdurige diepe infiltratie in het netwerk. Ook kan deze functie worden ingezet om Indicators of Compromise te onderzoeken van kwaadaardige software binnen het netwerk en op basis hiervan bruikbare inzichten te genereren voor het SIEM door middel van het Threat Intelligence-platform.
Ontwikkeling SOC
Je werkt aan het uitbreiden van de informele contacten van een SOC en onderhoudt de kennisdeling tussen interne, departementale of interdepartementale, of externe partijen.

Bepalen van dreigingsbeeld
Welke dreigingen zijn van toepassing op de organisatie? Bij jou ligt (mede) de verantwoordelijkheid om deze te identificeren. Als security adviseur sluit je aan bij specifieke projecten als dit noodzakelijk is.

Binnen SSC-ICT heb jij de vrijheid om je rol binnen het SOC op jouw eigen manier te ontwikkelen, waarbij jouw persoonlijke voorkeuren en vaardigheden centraal staan.

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 4.1.3 CYBERSECURITY MANAGEMENT
Meer informatie over KWIV-profielen vind je op: Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV).

Gevraagd

 • Je hebt een hbo- of wo- opleiding op het gebied van ICT of security behaald, aangevuld met relevante ervaring in een vergelijkbare functie of in verschillende operationele rollen binnen een SOC.
 • Je hebt ruime ervaring met Security Monitoring, SIEM-Tooling (zoals Splunk) en bent bekend met Linux en Windows systemen. Je beschikt over meerdere security certificeringen zoals GIAC GCIH, GCFE, GCFA, GCTI, GREM of CSOC.
 • Je begrijpt de wet- en regelgeving, duikt er als het nodig is in om regels beter te kunnen duiden en kunt al deze info toepassen op de techniek.
 • Het coachen en begeleiden van medewerkers binnen een SOC is jou niet vreemd.
Competenties
 • Je hebt een onovertroffen analytisch vermogen waar anderen blind op durven varen. Je kunt doorzetten en hebt de wens om steeds dieper door te dringen tot computers, systemen en netwerken.
 • Vanuit je status als kennishouder heb je ook een sociale functie. Je bent een aanjager en een coach en zowel collega’s als externe relaties trekken zich graag aan jou op.
 • Je bent altijd bezig met de doorontwikkeling en kijken hoe de snel veranderende techniek van impact is op security. Je staat nooit stil en bent een voortrekker in het maken van de kwaliteitsslag.
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat je bij een groot incident alle zeilen bijzet, samen met het team.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 13
Salarisomschrijving Binnen schaal 13 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 4.758,- en € 7.095,- afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 99.077.
Maandsalaris Min €4.758 – Max. €7.094 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 12 maanden
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Deze functie valt in de Functiegroep Senior Adviseur Bedrijfsvoering.
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op .

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.

Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Een AIVD B-veiligheidsonderzoek is onderdeel van de procedure.

Goed om te weten: in alle lagen van ons SOC hebben we een bereikbaarheidsdienst. Het betekent dat iedereen af en toe een piketdienst draait. Bij een groter incident wordt de inzet van het hele team opgeschaald. Uiteraard blijft het bij incidentele gevallen en onze ervaring is dat onze professionals erbij willen zijn, als de nood aan de man is.

Solliciteren?
SSC-ICT nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in