+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
Laad meer vacatures

Medior Security Analist Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 4.278 - € 6.320 p/m

Vacatureomschrijving

Medior Security Analist
SSC-ICT

Functieomschrijving
Als medior security analist kun je bij SSC-ICT een geweldige stap maken in je carrière. Wij werken in het hart van het Rijk en ons geavanceerde Security Operations Center (SOC) beschermt de overheid tegen hackpogingen en cyberdreigingen. Jij draagt daar op elke mogelijke manier aan bij en werkt hierin samen met belangrijke partijen.

Ons SOC beschermt met een team van security analisten de vertrouwelijke data van 7 ministeries. We monitoren proactief alle systemen en de netwerken waarop de systemen draaien. Jouw rol als medior security analist heeft drie belangrijke pijlers.

Identificeren van dreigingen
Je richt je op specifieke dreigingen, zoals kwetsbaarheden en malware, die vermeld staan in rapportages van externe partijen zoals certdiensten (NCSC), leveranciers en externe bronnen, en daarnaast uit interne rapportages van beheerteams en security management. De analyse van deze dreigingen vormt het dreigingsbeeld voor de organisatie.

Security incidenten en meldingen
Je volgt security meldingen en incidenten op die verder gaan dan de expertise van de junior collega’s. Dit doe je met behulp van het veiliggestelde materiaal, meestal logfiles of malware. Met behulp van het dreigingsbeeld en het veiliggestelde materiaal onderzoek je de oorzaak en bepaal je de impactanalyse. De bevindingen worden gedocumenteerd en bijgehouden in een knowledge base.

Actualisatie van de SIEM tooling
Je zorgt ervoor dat de SIEM tooling actueel blijft op basis van het dreigingsbeeld. Dit leidt bijvoorbeeld tot nieuwe dashboards binnen de SIEM tooling en verbeterde werkinstructies. Door middel van kwetsbaarhedenanalyses en red teaming opdrachten breng je technische zwakheden aan het licht. De resultaten analiseer je en zet je om in security problems, meldingen of incidenten.

Binnen SSC-ICT heb jij de vrijheid om je rol binnen het SOC op jouw eigen manier te ontwikkelen, waarbij jouw persoonlijke voorkeuren en vaardigheden centraal staan.

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 4.1.3 CYBERSECURITY MANAGEMENT

Meer informatie over KWIV-profielen vind je op: Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV).

Gevraagd

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van ICT of security behaald, aangevuld met relevante ervaring in een vergelijkbare functie of in verschillende operationele functies binnen het domein van ICT-beveiliging.
 • Je hebt kennis van dreigingen en risico’s met betrekking tot computernetwerken en ervaring met Security Monitoring, SIEM-Tooling (zoals Splunk), Linux en Windows systemen.
 • Je begrijpt de wet- en regelgeving, duikt er als het nodig is in om regels beter te kunnen duiden én kunt al deze info toepassen op de techniek.
 • Kwetsbaarheden en aanvalsmethodieken staan op jouw radar, zowel technisch (botnets, wormen, DDos-aanvallen) als in de vorm van social engineering en je weet deze kennis over te dragen aan collega's.
 • Als je beschikt over security certificeringen zoals GIAC GSEC, GCIH, GMON, GCIA, is dat een pre.
Competenties
 • Je lijkt van nature een goed analytisch vermogen te hebben.
 • Je kunt doorzetten en wil steeds dieper doordringen tot computers, systemen en netwerken.
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken en bent innovatief.
 • Zelfontwikkeling is belangrijk voor jou.
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat je bij een groot incident alle zeilen bijzet, samen met het team.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Binnen schaal 12 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 4.278.- en € 6.320.- afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 88.255.-
Maandsalaris: Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Deze functie valt in de Functiegroep Senior Adviseur Bedrijfsvoering.
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op .

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.

Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Een AIVD B-veiligheidsonderzoek is onderdeel van de procedure.

Goed om te weten: in alle lagen van ons SOC hebben we een bereikbaarheidsdienst. Het betekent dat iedereen af en toe een piketdienst draait. Bij een groter incident wordt de inzet van het hele team opgeschaald. Uiteraard blijft het bij incidentele gevallen en onze ervaring is dat onze professionals erbij willen zijn, als de nood aan de man is.

Solliciteren?
SSC-ICT nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in