+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.

Functioneel Beheerder HR Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior

Aanbod

 • Vast contract

Vacatureomschrijving

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren voor meer klantgerichte HR dienstverlening? Sneller, slimmer en beter werken. Samen met een procesadviseur, informatieadviseurs en een HR data specialist faciliteer je de HR-afdeling bij het beheren, optimaliseren en digitaliseren van HRprocessen en informatiesystemen. Kerntaken van de functie omvatten het beheren van de informatievoorziening en je helpt bij het vertalen van eisen en wensen t.a.v. de applicaties op een begrijpelijke manier voor HR medewerkers en leveranciers. Als Functioneel Beheerder draag je bij aan een veilig en functioneel digitaal werkklimaat. Je hebt een actieve rol bij testspecificatie en -uitvoer van nieuwe en bestaande functionaliteit. Naast het beheer zorg je voor kennisborging en lever je gebruikersondersteuning t.a.v. verschillende HR IT-systemen. Als beheerder neemt je HDPO-collega's daarin pro-actief mee en adviseer je HDPO-teams bij knelpunten.
IHRA (Informatievoorziening HR en Analytics) is een relatief nieuw en multidisciplinair team. We zijn daarom op zoek naar een fijne en pragmatische collega die HDPO helpt bij het realiseren bij de ambitie om te groeien naar meer datagedreven HR. Professionaliseringsslagen en vernieuwingen op IT gebied zorgen voor uitdagingen voor het IHRA team. Er zal capaciteit vrijgemaakt moeten worden voor I-projecten. Daar waar mogelijk zul je een rol krijgen bij vernieuwingstrajecten.

Taken betreffen:
 • Je bent hét interne aanspreekpunt als het om het beheer en ontwikkeling van HR applicaties gaat.
 • Je analyseert en adviseert over configuraties en functionele wijzigingen en kan de wens van de klant vertalen naar de techniek.
 • Je ondersteunt bij het ontwikkelen en leveren van HR management informatie.
 • Je stuurt leveranciers operationeel aan en werkt samen om optimale functionele dienstverlening te borgen.
 • Je bent in staat complexe incidenten af te handelen en zorgt hierbij voor juiste communicatie.
 • Je benadert grote aanpassingen in een applicatie op een projectmatige manier.
 • Je communiceert over mogelijke risico’s en lost storingen op.


Gevraagd

HDPO zoekt een functioneel beheerder met affiniteit en bij voorkeur ervaring met personeelsprocessen. We zoeken een collega die goed thuis is de BZ-systemen en kritisch kan meedenken over de hieruit voortvloeiende werkwijzen en de verbetering hiervan. De gezochte medewerker is verbetergericht en vindt het leuk om met andere HDPO-collega's samen te werken en het beheer van de systemen door te ontwikkelen. Kortom een teamspeler die graag projectmatig werkt.
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Ook heb je een relevante opleiding afgerond, een aantal jaar ervaring met functioneel beheer en gebruikersondersteuning.
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je krijgt je collega’s zonder moeite enthousiast mee in het gebruik van de bedrijfsapplicaties.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, neemt initiatief én kan in teamverband door samenwerking resultaten realiseren.
 • Je hebt kennis van beheerprocessen, Office 365 en sharepoint.
 • Ervaring op het gebied van HR is een pré.


Aanbod

Bijzonderheden
We vragen je te solliciteren via de button ‘solliciteren op externe site’.
 • De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie, (een) selectiegesprek(ken) en een selectieassessment. Na elke fase bepalen we welke kandidaten doorgaan naar de volgende fase van de selectieprocedure.
 • Deze vacature staat voor langere tijd open. Sollicitaties worden lopende de vacature beoordeeld.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De Hoofddirectie Personeel en Organisatie (HDPO) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het personeelsbeleid van de BZ-organisatie in de breedste zin van het woord. HDPO ontwikkelt zich naar een relevante HR-business partner die op basis van data-analyse en multidisciplinaire samenwerking binnen de HDPO-directie, de lijn ondersteunt met informatie en advies t.b.v. een personeelsbeleid dat het beschikbare talent in de BZ-organisatie optimaal inzet ten behoeve van het behalen van de organisatiedoelen.

Het specifieke karakter van de BZ-organisatie met veel vertegenwoordigingen in het buitenland en wisselende functies, geeft enerzijds heel veel mooie kansen aan medewerkers en vereist anderzijds ook veel flexibiliteit van de individuele medewerker. Een steeds sneller veranderende context in de
wereld om ons heen heeft daar direct voelbare impact op. De inzet van data en data analyse - en waar nodig van specifiek onderzoek - is van belang om op een gestructureerde en professionele manier de organisatie en haar medewerkers te kennen en te kunnen aansluiten bij de behoeftes die er
zijn. Daarmee wordt ons personeelsbeleid meer datagedreven en sluit het beter aan bij de huidige maatschappelijke en internationale context waarin BZ opereert. HDPO is kadersteller voor 3W waar de uitvoering van de regelgeving op HR-gebied is belegd. Nauwe samenwerking en afstemming met 3W is dan ook cruciaal.

HDPO maakt deel uit van de PSG-sector die zich als geheel voor een aantal grote uitdagingen geplaatst ziet. De bedrijfsvoering maakt een kwaliteitsslag naar een meer klantgerichte dienstverlening, sneller, slimmer en beter werken, meer transparantie, professioneler en zakelijker.
HDPO is een van de 3 hoofddirecties (naast HDBV en HDPN) die waar mogelijk en nodig samen optrekken waar het gaat om vormgeven van een integrale bedrijfsvoering die zowel voor het departement als voor de posten werkbaar is. Naast de samenwerking met interne partijen wordt er
ook nauw samengewerkt met Rijksbrede partijen zoals O&P Rijk en P-Direkt. HDPO bestaat uit verschillende afdelingen waaronder HR Advies, Werving & Selectie, Informatiemanagement en Control, Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie, de Academie voor Internationale Betrekkingen, Vitaliteit en Gezondheid, en de Nationaal Coördinator Internationale Functies.

Het team IHRA maakt onderdeel uit van de afdeling Informatiemanagement en Control. Binnen IHRA maak je deel uit van een team van een achttal medewerkers werkzaam op het gebied van procesbeheer, informatiemanagement en HR analytics.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in