+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
6 uur geleden geplaatst | 43x bekeken

Chief Information Officer Den Haag Algemene Rekenkamer

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 5.984 - € 8.404 p/m
 • 32 - 36 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

De Algemene Rekenkamer (AR) zoekt een Chief Information Officer (CIO) die de digitale vernieuwing en innovatie stimuleert en richting geeft aan het AR brede portfoliomanagement en de architectuur.
Je maakt onderdeel uit van het team Kwaliteit & Control en adviseert rechtstreeks aan de Secretaris.

Wat ga je doen?
Als CIO ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van informatievoorzienings- en digitaliseringsbeleid en het toetsen dat de ontwikkeling en het beheer van de informatiesystemen conform dit beleid en de richtlijnen wordt uitgevoerd. De digitalisering moet aansluiten op het primaire onderzoeksproces van de AR en voorzien in toekomstige ontwikkelingen. Dit vraagt niet alleen om andere systemen, maar ook om een nieuwe infrastructuur en architectuur. Van de nieuwe CIO verwachten we dat je de reeds in gang gezette ontwikkelingen op dat vlak verder brengt, en op basis van je eigen kennis en ervaring adviseert over de volgende stappen.
Verder:
 • Heb je een strategische adviestaak richting Secretaris, MT en college op het gebied van informatievoorziening en informatiehuishouding;
 • Ben je namens de secretaris voorbereider en regisseur van het Strategisch Portfolio Board, dat als doel heeft de samenhang tussen alle strategische IV / digitaliseringsprogramma’s / projecten en lijnactiviteiten te bewaken en de onderlinge prioriteiten te bepalen. Ook zit je het Change advisory board voor;
 • Je vertaalt – in samenwerking met de Manager Informatievoorziening en Organisatie (IO) - het meerjarig informatiebeleid naar een IV/ICT landschap en architectuur en stuurt vernieuwingen en verbeteringen aan. Onderdeel van de veranderingen die je aanjaagt is het Programma Open op Orde;
 • Je investeert in samenwerking met de Manager IO in een cultuur van kennisdeling en het bevorderen van het lerend vermogen op het gebied van IV, digitalisering en ICT;
 • Je geeft kaders aan waarbinnen het informatiebeleid van de AR zich ontwikkelt;
 • Je zoekt actieve uitwisseling en samenwerking met CIO Rijkscollega’s en gremia en koppelt inzichten terug aan AR;
 • Je legt met je kennis, inzicht en communicatiestijl verbinding tussen alle verschillende soorten collega’s (staf, onderzoek, bestuur, technisch, inhoudelijk etc.).


Functie-eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde universitaire opleiding en ruime ervaring op het gebied van informatiemanagement;
 • Je hebt ervaring met digitale veranderopdrachten, project- en programmamanagement binnen de Rijksoverheid;
 • Je bent oplossingsgericht en je weet mensen te enthousiasmeren en te overtuigen;
 • Je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin de Algemene Rekenkamer opereert en je kent hierin de weg.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 15
Maandsalaris: Min €5.984 – Max. €8.408 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Jaarcontract, daarna uitzicht op een vast dienstverband.
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Voor de ondersteuning van je professionele vorming kun je diverse opleidingsprogramma’s volgen. Deelname aan internationale projecten, zowel binnen als buiten Europa, geeft het werk bij de Algemene Rekenkamer een extra dimensie. Wij streven naar een gezonde balans tussen werk en privé.

Daarnaast verzorgen wij een intensief introductietraject en een interne leerkring met andere nieuwe collega’s. De leerkring zal gedurende het eerste jaar na indiensttreding meerdere dagen bijeenkomen om jouw kennis over de Algemene Rekenkamer te vergroten en wordt gegeven door meer ervaren collega’s.

Bijzonderheden
Bezoek voor meer informatie onze website

Solliciteren?
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in