+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
2 dagen geleden geplaatst | 117x bekeken

Applicatiebeheerder IdM (MIM) Den Haag Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.608 - € 5.503 p/m
 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Team Identity Management van SSC-ICT in Den Haag beheert de identificatie- en toegangssystemen van meerdere ministeries. Als applicatiebeheerder draag je eraan bij dat meer dan 40.000 rijkscollega's – van administratief medewerkers tot ministers en staatssecretarissen – toegang hebben tot onder meer gebouwen, werkplekken en applicaties.

Samen met je collega's beheer je de departementale identitymanagementsystemen en de bijbehorende koppelingen, waarlangs identiteiten aangeleverd worden aan doelsystemen. Zodat persoonsgegevens uit de gigantische database steeds veilig en correct worden doorgezet naar de juiste applicaties in de ketens. Ook na mutaties in persoonsgegevens. Daarmee zorg je voor goede ondersteuning van de indienst-, doorstroom- en uitdienstprocessen. De verschillende technieken die met de koppelingen gemoeid zijn, maken je werk nog eens extra uitdagend.

Als een gebruiker bijvoorbeeld niet kan inloggen in een applicatie, meldt hij of zij het incident bij de helpdesk. Kunnen zij het euvel niet oplossen, dan zoek jij uit wat er aan de hand is. Daarbij schakel je met de gebruiker, de beheerders van andere systemen en de beheerders van technische componenten in de keten. Denk aan netwerk-, database- en serverbeheerders.

Omdat je inzicht hebt in de (informatie)ketens ben je de brug tussen onze klanten en de ontwikkelaars. Wil een klant een koppeling naar een nieuwe voorziening of bijvoorbeeld extra functionaliteiten in een applicatie? Dan vertaal jij de klantvraag naar een functionele beschrijving en een technisch ontwerp. Je houdt daarbij rekening met de vastgestelde architectuur. Als de ontwikkelaar de oplossing gebouwd heeft, verzorg je samen met de tester de opstelling, uitvoering en beoordeling van de acceptatietests.
Ook het onderhoud aan de verschillende identitymanagementsystemen is bij jou in goede handen. Je rolt nieuwe release in de OTAP-straat uit en verzorgt updates aan bijvoorbeeld applicaties, servers en databases.

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 3.1.6 APPLICATIEBEHEER
Meer informatie over KWIV-profielen vind je op: Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV).

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau en ervaring als applicatiebeheerder
 • Je hebt ervaring met identity management, complexe informatieketens of indienst-, doorstroom- en uitdienstprocessen.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Identity Manager (MIM)
 • Je hebt ervaring met Powershell en het lezen en schrijven van SQL-query's.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de Active Directory, Internet Information Services (IIS), SOAP, XML en LDAP. Het is een pré als je code kunt lezen van bijvoorbeeld .NET en C#.
Competenties
 • Je kunt klantvragen vertalen naar functionele beschrijvingen en technische oplossingen.
 • Je kunt zowel op het niveau van technici en leveranciers als gebruikers schakelen over ICT-zaken.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Binnen schaal 11 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 3.503 en € 5.343 afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 74.616.
Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Deze functie valt in de Functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering. Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.
Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?
SSC-ICT nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in