+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
15 dagen geleden geplaatst | 10x bekeken

Testautomatiseerder forensische software Den Haag Ministerie van Justitie en Veiligheid

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 2.957 - € 4.707 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Auto (B)

Vacatureomschrijving

Testautomatiseerder forensische software
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederlands Forensisch Instituut

Functieomschrijving
Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag ontwikkelt software die van groot belang is in forensisch onderzoek. Als testautomatiseerder forensische software ontwikkel jij geautomatiseerde tests om de kwaliteit van applicaties en libraries te bewaken.

Bij Forensische Software-engineering Applicaties (FSE-A) test jij diverse applicaties die worden gebruikt voor opsporing en bewijsvoering. Jij zou bijvoorbeeld de ondersteuning van een nieuw bestandsformaat of cryptografische aanval kunnen testen en deze uitwerken in JBehave stories. Of je denkt mee over het testen van nieuwe functionaliteit van een expertapplicatie waardoor DNA-analisten hun werk sneller kunnen uitvoeren.

Binnen ons team werken wij in kleine groepjes aan het uitwerken en beschikbaar maken van nieuwe forensische analysetechnieken op het gebied van datarecovery, data-analyse, DNA, chemische analyses, (kogel)krassporen, verkeersongevallen, cryptografie, exploits en statistiek. Deze software ontwikkelen we voornamelijk in Java, maar ook in C++, OpenCL en diverse webapplicatie-frameworks. Jij werkt afwisselend mee aan verschillende applicaties en neemt er voor de testautomatisering een of meerdere onder je hoede. Je bewaakt de kwaliteit en neemt ook organisatorische taken op je. Jij bent betrokken bij het gehele ontwikkeltraject, van innovatief idee en ontwikkeling tot de hulp bij het gebruik van de software.

Jij ontwikkelt geautomatiseerde tests om de kwaliteit van applicaties en testlibraries te bewaken. Jij houdt je bezig met de voorbereiding, specificatie, uitvoering en afronding van de testactiviteiten en communiceert hierbij open en eerlijk. Je bent niet bang om onopgemerkte fouten te benoemen en het initiatief te nemen om deze adequaat op te lossen. Jij bent gedreven in het testvak en denkt graag mee over verbetering en uitbreiding van onze testframeworks.

Jij bent een belangrijke spil in ons testproces en hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf invulling te geven aan je werk. Waar nodig zorg je (op eigen initiatief) voor aanpassingen en uitbreidingen in de testsuite. Voor het testen van onze applicaties maken we gebruik van behaviour driven development met onder andere JBehave. De testen maken deel uit van een continuous integration- en deliveryproces dat is opgezet met Bamboo en Jenkins. Hierdoor kun je applicaties met een druk op de knop bouwen, testen en uitrollen.

Als team hechten wij waarde aan ‘slimmere' software-engineering en proberen onszelf altijd te verbeteren op softwaregebied. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe tooling om forensische testen uit te voeren of mee te denken over het uitbouwen/verbeteren van onze test-frameworks en om het buildproces verder te optimaliseren. Onze applicaties worden zoveel mogelijk geautomatiseerd gebouwd en getest. Wij maken daarbij gebruik van Open Source en commerciële producten en ontwikkelen hiernaast zelf (test)frameworks die hier mooi op aansluiten. Hiermee zorgen wij voor uniforme, compacte en prachtige code voor onze testsuites en buildplannen.

Wil je meer weten over ons werk? Bekijk dan hoe gepassioneerd onze mensen zijn!

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van informatica, wiskunde of software-engineering.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van functionele testen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de testmethodiek TMap Next en/of ISTQB Foundation en/of risk-bases testing.
 • Je hebt ervaring met softwaretools voor behaviour driven development.
 • Je hebt ervaring met het testen van applicaties of testframeworks.
 • Je hebt enige ervaring met programmeertalen, bij voorkeur Java.
Competenties
 • analyseren
 • accuraat
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling
Wat vinden wij nog meer belangrijk?
We zien je graag verantwoordelijkheid nemen voor een correcte uitvoering van de opdrachten. Je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat. Met je collega's en/of externen wissel je actief ideeën uit over methoden, technieken en inzichten. Je bent nieuwsgierig naar de ideeën van anderen. Je denkt vooruit en weet de benodigde acties daarvoor in te zetten en kan goed met deadlines omgaan. Je hebt kennis van relevante voorschriften en procedures en past deze toe.

Je bent een enthousiaste puzzelaar die zich graag vastbijt in complexe uitdagingen. Daarnaast heb je een passie voor software-engineering waarbij je eigen ervaring inbrengt en een expertiserol kan vervullen. Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent kritisch en in staat om de haalbaarheid van de wens te onderzoeken en onderbouwen.

Aanbod

Salarisniveau: schaal 10
Salarisomschrijving: Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.
Voor de functie geldt een tijdelijke markttoelage van 8% die aan het vermelde maandsalaris wordt toegevoegd.
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 1 jaar om de geschiktheid te beoordelen
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Solliciteren? Nadat je via de sollicitatie-button hebt gereageerd, kun je jouw motivatie en cv als Word- of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit om in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.
 • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega's is voor het NFI van groot belang. Om die reden en omdat dit een vertrouwensfunctie betreft, wordt een Veiligheidsonderzoek B van en door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst uitgevoerd. Tevens maakt een geheimhoudingsverklaring deel uit van het sollicitatieproces.
 • Daarnaast is een kleine testautomatiseeropdracht om jouw testervaring aan te tonen een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Wanneer je als Rijksambtenaar een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van je beschikking mee.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Aan deze vacaturetekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Solliciteren?
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in