+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
3 dagen geleden geplaatst | 21x bekeken

Service Level Manager Den Haag Ministerie van Buitenlandse Zaken

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Buitenlandse Zaken

11 - 50 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • 36 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Service Level Manager
Functieomschrijving
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is op zoek naar een Service level manager. Jij wordt ervoor verantwoordelijk dat de huidige en toekomstige IT dienstverlening aan de klantorganisatie wordt gerealiseerd en geleverd door de dienstverlener conform de overeengekomen kwaliteit (op de aspecten betrouwbaarheid, klantgerichtheid, efficiëntie, doorlooptijd en wendbaarheid).
Binnen het klantteam werk je nauw samen met de business consultant (die de focus meer heeft op innovatie), de service integratie manager en de contractmanager.
 • Jij vervult een antennefunctie voor de portfoliomanager en de business consultant voor wat betreft de innovatie van diensten. Dit betekent dat je vanuit de staande dienstverlening ideeën of wensen inventariseert gericht op vernieuwingsvraagstukken en deze doorgeeft aan de portfoliomanager en de business consultant.
 • Je vervult bij klantteams die meer gericht zijn op de lopende dienstverlening een meer trekkende rol, in nauwe samenwerking met de business consultant.
 • Je ondersteunt en adviseert de klant bij het formuleren van het gewenste diensten niveau en voert hierover de onderhandelingen met de leverancier(s) van deze diensten.
 • Je rapporteert over de totale kwaliteit van IV dienstverlening in jouw scope en adviseert/informeert de klant ten aanzien van opportunities gericht op het verbeteren van de dienstverlening door leveranciers.
 • Je analyseert samen met leveranciers en service integratie medewerkers knelpunten in de voortbrengingsketen en zorgt voor de implementatie van de oplossing.
 • Je legt verantwoording af over de continuïteit van de dienstverlening in de keten en voert daarover overleg met de contractmanagers.
 • Je richt een adequate communicatiestructuur in en treedt in samenspraak met de Service Integratie managers op bij major verstoringen en fungeert als escalatiepunt vanuit BZ vooral op het gebied van de dagelijkse praktijk.
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van IT diensten met specifieke, meetbare en interne afgestemde doelstellingen.
 • Je zorgt dat alle benodigde expertises en rollen zijn aangesloten op de (operationele) levering van de diensten zodanig dat kwaliteitsverbeteringen van de diensten kunnen worden ingevoerd.
Gamebased Assessment (GBA):
Voor deze vacature vragen we je een game-based assessment te maken. Wat betekent dat? In deze assessmentvorm speel je verschillende games. Aan de hand van jouw resultaten kunnen wij beoordelen of je over de competenties en/of vaardigheden beschikt die je nodig hebt om de functie goed te kunnen vervullen. Extraleuk voor jou: nadat je de game-based assessment hebt voltooid, krijg jij ook een mooi rapport.

Goed om te weten:
Nadat je jouw sollicitatie hebt ingestuurd, ontvang je (in de ontvangstbevestiging van je sollicitatie) een uitnodiging met een link naar het assessment. Je hebt tot 48 uur na het sluiten van de vacature de tijd om het assessment af te ronden.

Het resultaat van je assessment wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je account te verwijderen, zodat je resultaten niet meer zichtbaar zijn voor het ministerie.

Functie-eisen

Functie-eisen
Je beschikt over minimaal twee jaar relevante werkervaring en over de volgende relevante Opleidingen:

● WO Bestuurlijke Informatiekunde of vergelijkbare opleiding

● ITSM Foundation/ITIL Foundation

● ITIL Service Offerings and Agreements

● ITIL Service design

● Professional ITSM Alignment of IT and the Business (ISO 2000)

● ASL Foundation

● BiSL Foundation

● Prince2 Foundation

● Cobit


Aanbod

Bijzonderheden
Wij vragen je te solliciteren via de button ‘direct solliciteren'.
De selectieprocedure omvat de briefselectie, een vertrouwensonderzoek en (een) selectiegesprek(ken). Na iedere fase bepalen we welke kandidaten we toelaten tot de volgende fase van de selectieprocedure.
Gezien de huidige situatie kan het zijn dat de selectieprocedure langer duurt.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) is verantwoordelijk voor de I(CT)-voorziening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met ruim 100 medewerkers voert IDI regie op externe leveranciers (zowel commercieel als overheidspartijen) die I(CT)-diensten aan BZ leveren, zodat de 5000 collega's in binnen- en buitenland optimaal digitaal kunnen (samen)werken.

IDI is de strategisch partner van de departementsleiding op het gebied van digitalisering en ondersteunt het departement om digitaal professioneel te functioneren. Door de inzet van nieuwe technologieën wil BZ vooroplopen als wereldwijd digitaal opererende diplomatieke dienst.

Het wereldwijde ICT-netwerk dat ook in minder ontwikkelde landen goed moet werken, de hoge beveiligingseisen die gelden voor internationale samenwerking en een inspirerend Data Competence Centre met een state of the art dataomgeving zorgen voor een uitdagende werkomgeving voor een I(CT)professional.

Cluster Data Competence Centre BZ (DCBZ)
Het cluster Data Competence Centre BZ (IDI/DC) is onderdeel van IDI en verantwoordelijk voor de ondersteuning van het werken met data bij BZ. Dit wordt gedaan door de ontwikkeling van informatieproducten en rapportages, die alle processen van BZ raken. Of het nu gaat om een bijdrage leveren aan inzicht in en voorspellen van de veiligheidssituatie in een land of regio op basis van onder meer open datasets of het inzicht in de uitgaven van BZ voor ontwikkelingssamenwerking. Met data wordt dagelijks een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van BZ. Naast de ontwikkeling van producten staat het DCC ook aan de lat voor het ontwikkelen en implementeren van de kaders op het gebied van werken met data. Ook het adviseren over hoe te werken met data en het vergroten van het bewustzijn van de (on)mogelijkheden van werken met data behoren tot de taken van het DCC.

IDI voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. IDI streeft naar een evenwichtige verdeling van medewerkers naar leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties. IDI zoekt niet naar ‘standaardmedewerkers' volgens een sjabloon. Teams worden samengesteld uit een diversiteit van individuele medewerkers die elk vanuit hun specifieke persoonlijkheid, kennis, vaardigheden, ervaring en interesses iets bijzonders toevoegen. Het meebrengen van bijzondere persoonlijke voor BZ relevante eigenschappen eigenschappen wordt dan ook gewaardeerd.

De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) valt organisatorisch direct onder de Plaatsvervangend Secretaris-Generaal (PSG), met aan het hoofd de CIO van BZ. De directie is na een reorganisatie recent nieuw ingesteld. Doelstelling van het traject is digitalisering nog meer te positioneren als strategisch element in de primaire en ondersteunende processen van BZ. Naast het cluster Data Competence Centre omvat de nieuwe directie ook de andere clusters Advies en integratie, Informatiemanagement, Functioneel beheer, Security center en Strategie en Portfolio.

Salaris

Schaal 12
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in