+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
25 dagen geleden geplaatst • 13x bekeken

Privacy adviseur Den Haag • Rijksoverheid

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 4.092 - € 6.045 p/m
 • 32 - 36 uur
 • Universiteit of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Privacy adviseur
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Als privacy adviseur bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ben je direct betrokken bij beleidsthema’s die de bestaanszekerheid van mensen raken. Beleid waarbij het van groot belang is dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de verwerking van persoonsgegevens van burgers. Met jouw diepgaande kennis van de AVG en UAVG pas je als privacy adviseur de privacywet- en regelgeving direct toe op nieuw te ontwikkelen beleid. Je bent dus van grote waarde voor de directoraten-generaal Werk (DG Werk) en Sociale Zekerheid en Integratie (DG SZI) binnen het ministerie.
Je werkterrein richt zich als adviseur uitsluitend op privacy. Privacy staat sterk in verbinding met andere aandachtsgebieden zoals procesinrichting, informatiemanagement en informatiebeveiliging. Daarom werk jij als adviseur nauw samen met de specialisten van deze aandachtsgebieden.
Omdat je werkt in een politieke en dynamische omgeving, krijg je soms te maken met piekmomenten. Maar we zorgen altijd voor een gezonde werk-privé balans. Wil je je verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Binnen de Rijksoverheid zijn er volop mogelijkheden voor je persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als privacy adviseur?
 • Je ondersteunt en adviseert de beleidsmedewerkers bij het toepassen van de privacywet- en regelgeving in het beleid en in de uitvoering daarvan;
 • Je adviseert bij de uitvoering van complexe data protection impact assessment (DPIA’s) en de inhoud van verwerkersovereenkomsten;
 • Je voert overleg met verschillende uitvoeringsorganisaties en partijen;
 • Je bent het aanspreekpunt voor de directies voor diverse privacyvraagstukken en geeft gevraagd en ongevraagd advies;
 • Je levert input aan voortgangsrapportages en de jaarlijkse zelfevaluatie Veiligheid & Privacy;
 • Je draagt bij aan de privacy-awareness onder de beleidsmedewerkers en draagt zorg voor de totstandkoming en implementatie van de benodigde processen.
Kortom, een verantwoordelijke en veelzijdige functie binnen een organisatie met grote maatschappelijke vraagstukken.

Jouw team
Jij maakt onderdeel uit van een enthousiast, gezellig en professioneel team, waarin meerdere adviseurs privacy, adviseurs informatiebeveiliging en informatiemanagers werkzaam zijn. Samen zorg je ervoor dat de directies van beide beleidsvelden adequaat worden geadviseerd en ondersteund.
Dit zeggen je aankomende collega’s over jouw werk:
“Als privacy adviseur ben ik betrokken bij de totstandkoming van beleid dat een grote impact heeft op de privacy van burgers. Het feit dat mijn advies direct bijdraagt aan de bescherming van de privacy geeft mij veel voldoening.”

“Ik krijg regelmatig juridisch inhoudelijk complexe vraagstukken over de toepassing van de AVG in nieuw te ontwikkelen beleid. Je adviseert dus over de privacy by design. Dat maakt mijn werk zeer uitdagend en interessant.”

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie
Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen. Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid;
 • Aantoonbare kennis van de AVG en UAVG en overige relevante privacywet- en regelgeving;
 • Minimaal drie tot vijf jaar praktische werkervaring in AVG-compliance bij een (grote) overheidsorganisatie met grootschalige verwerkingen van persoonsgegevens;
 • Ervaring met borging van privacy in complexe samenwerkingen;
 • Affiniteit met informatiebeveiliging is een pré.
Competenties
 • Zelfsturend en zelfstartend;
 • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
 • Overtuigingskracht;
 • Plannen en organiseren;
 • Samenwerken;
 • Analytisch vermogen;
 • Stressbestendig.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6045,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 12 van de CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Aanbod

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in