+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
10 dagen geleden geplaatst • 20x bekeken

Functioneel Ontwerper Den Haag • Gemeente Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.090 - € 4.671 p/m
 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Functioneel Ontwerper
Ambieer jij een veelzijdige functie in een dynamische omgeving met veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Het team Ontwikkeling en Applicatiebeheer houdt zich bezig met het beheren van de applicaties binnen het belastingsysteem IBS van de sector Belastingzaken en van de dienst Stadsbeheer. Jij ondersteunt de gebruikersorganisatie in het dagelijks gebruik van deze applicaties. Samen met het team zorg jij ervoor dat wijzigingen in de applicaties vanwege veranderde eisen in wet- en regelgeving worden doorgevoerd. De nadruk ligt hierbij op systeemontwikkeling waaronder beheer- en onderhoudswerkzaamheden en het bouwen van nieuwe applicaties. De aanpassingen zijn mede gericht op het verder verbeteren van de efficiency en kwaliteit van de werkprocessen. Ook de (web)applicaties die gerelateerd zijn aan de applicatie IBS2000 vallen onder de verantwoordelijkheid van dit team.

Je zorgt daarnaast voor een goede communicatie en afstemming met de gebruikersorganisatie, maar ook met andere specialisten binnen het BEC-I (zoals o.a. informatiemanagers, architecten en information security officers), IDC/A, ketenpartners. Je zorgt ervoor dat de systeemdocumentatie en instructies bijgewerkt zijn.
De volgende ontwikkelomgevingen zijn hierbij van toepassing:
- het ontwerpen en programmeren in een IBM/Powersystem omgeving met Cobol/400
- het ontwikkelen en bouwen van applicaties in een web-omgeving

We zoeken een ontwerper die op basis van interviews met gebruikers functionele specificaties opstelt of bestaande functioneel ontwerpen aanpast. Je bent als ontwerper in staat om een business vraagstuk te vertalen naar een concreet IT-programma van eisen en specificaties. Daarnaast doe je voorstellen met betrekking tot begroting, planning en ureninschatting. Je beoordeelt aanpassingen in het datamodel en legt deze ter goedkeuring voor aan de informatieadviseur. Je voert systeem- en/of volumetesten uit en begeleidt de acceptatietest en de invoering van wijzigingen. Je treedt op als (deel)projectleider of neemt deel in werk- en projectgroepen met betrekking tot ICT.


Functie-eisen

Kenmerkend voor jou zijn je passie, plezier en vakmanschap. Maar ook: je vaardigheden als netwerker, de wil om continu te verbeteren, een proactieve en resultaatgerichte houding die je combineert met zelfstandigheid en creativiteit en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Met jouw analytisch vermogen en flexibiliteit weet jij je nieuwe (applicatie) omgevingen snel eigen te maken. Samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines gaat jou uitstekend af en waar nodig ben jij in staat om sturend op te treden. Je beschikt over een vlotte pen. Jouw Nederlands is zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.

Daarnaast beschik je over:
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Kennis van systeem ontwikkelmethodes, datamodel ontwerp en ervaring met informatieanalyse is een randvoorwaarde.
 • De bereidheid om opleidingen te volgen op het gebied van ontwikkel methodes en het testen van software.
 • Kennis en ervaring met werken in een agile omgeving is een pre.
 • Kennis van en ervaring binnen de (lokale) overheid, in relatie tot (gemeentelijke) dienstverlening en belastingzaken is een pre.


Aanbod

Een verantwoordelijke en veelzijdige functie in een dynamische omgeving met veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kun je rekenen op:
 • Een salaris van maximaal € 4.671, - bruto per maand (salarisschaal 10);
 • Een dienstverband voor één jaar met de mogelijkheid van verlenging of omzetting in een vast dienstverband;
 • Een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen (32 uur per week is ook bespreekbaar);
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) dat 17,05% van het maandsalaris bedraagt;
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Het beeld is dat je 50% op kantoor bent en 50% van de tijd werk je thuis;
 • Jouw werkomgeving aan de Leyweg is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Overdag kan je er gratis parkeren.
Wie zijn wij?
Het team en de omgeving.
Binnen onze organisatie, BEC-I Belastingteam, worden dienst specifieke applicaties ontworpen, gebouwd en beheert. De dienst DPZ-Belastingzaken, waarvoor het team werkt, is volop in verandering. Binnen het team werken om en nabij de 15 medewerkers op de locatie Leyweg in Den Haag. Het team bestaat uit (senior) informatiemedewerkers die verschillende rollen vervullen als Informatie Adviseur, Ontwerper, COBOL-programmeur, Web programmeur en beheerder.
Het team is verantwoordelijk voor het onderhoud/beheer en doorontwikkeling van het belastingsysteem IBS van de sector Belastingzaken. De dienstverlening door deze sector raakt de burger direct. De applicatie IBS en alle randapparatuur dat nodig is voor de uitvoering van de taken zijn bedrijf kritisch.
De gemeente Den Haag moet zich steeds meer en sneller aanpassen n.a.v. gebeurtenissen en eisen/taakstellingen. Dit heeft ook zijn reflectie op de informatievoorziening van de gemeente die aan haar gesteld worden. Om hier snel en effectief op te kunnen reageren heeft het BEC-I een plan voor een Agile Transformatie gemaakt dat in stappen wordt uitgerold.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Gavin Hiemcke, senior informatieadviseur, op 06-17904663. Vanaf 26 september kan je ook contact opnemen met Frank van Altena, manager Expertise, op telefoonnummer 06-20545664.

Extra informatie
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt bij externe sollicitanten deel uit van de procedure.
 • De sollicitatiegesprekken vinden op kantoor aan de Leyweg plaats. Indien noodzakelijk vindt het gesprek digitaal plaats met MS Teams. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in