30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
7 dagen geleden geplaatst • 10x bekeken

Informatiemanager Den Haag • Rijksoverheid

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.503 - € 5.343 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Informatiemanager
Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Functieomschrijving
Het opzetten van projecten en invloed hebben op resultaten. Het vertalen van complexe informatievraagstukken naar werkbare oplossingen. Samenwerken, overleggen en adviseren. Word jij hier enthousiast van? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Informatiemanager!

Afwisselend werk? Zeker!
Als informatiemanager bij de ACM heb je een veelzijdige functie. Jij brengt de wensen en eisen op het gebied van ICT en informatiesystemen van de verschillende afdelingen in kaart. Je geeft advies en biedt oplossingen voor een juiste informatievoorziening. Samenwerken is belangrijk in deze functie. De afdeling ICT Beheer is een belangrijke stakeholder voor jou. Zij leveren de oplossingen aan waarmee jij jouw advies kan realiseren. Daarnaast ben je onderdeel van het CIO-office en samen met deze collega’s adviseer je de organisatie over de gewenste informatievoorziening en wat er nodig is om deze te implementeren.

In deze functie heb je nauw contact met je collega’s van de toezichtsafdelingen, maar je overlegt ook regelmatig met de functionele en technische beheerders binnen de ACM. Je stelt business cases op waarin een kosten-batenanalyse is opgenomen van de uit te voeren veranderingen. Ook heb je externe contacten, je begeleidt en ondersteunt aan- of inbestedingen van ICT-contracten en brengt daarbij functionele en technische eisen en wensen in kaart. Dit doe je samen met materiedeskundigen en leveranciers. Tot slot lever je een bijdrage aan het opzetten en ontwikkelen van het ICT-beleid. Kortom, een mooie functie waarbij samenwerken noodzakelijk is en teamwork voorop staat.

Wat het werk bij de ACM zo leuk maakt?
Dat zijn, naast de werkzaamheden, je collega’s. Je werkt samen met een team specialisten binnen het CIO-office van de ACM. Inhoudelijk bevlogen mensen die persoonlijke belangstelling hebben in elkaar. Mensen waarmee het leuk is om samen te werken! Er is aandacht voor de ontwikkeling van het team en jou als collega. Hoe meer jij gebruik maakt van je contacten binnen de organisatie en zelf initiatief neemt, hoe meer je leuke projecten naar je toe kan trekken. We staan open voor jouw inbreng en frisse blik. Iemand die verbetervoorstellen doet en in gang zet, daar worden we blij van!

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze vacature voordat je gaat solliciteren? Maak dan vrijblijvend kennis met toekomstige collega Sjoerd van der Meer (Informatiemanager, 06 21 20 25 68). Sjoerd staat je graag te woord!


Functie-eisen

Wie ben jij?
Je hebt een gezonde dosis inhoudelijke kennis op het gebied van ICT en informatiesystemen en bent in staat om de eisen en wensen van de diverse directies binnen de ACM in kaart te brengen. Door jouw kennis kun je deze eisen en wensen omzetten in mogelijke oplossingen. Je bent in staat je adviezen helder te communiceren en te onderbouwen met rapportages naar het management van de ACM. Jouw Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn daarbij uitstekend. Je bent resultaat- en servicegericht, deelt graag kennis en hebt samenwerken hoog in het vaandel staan. Verder ben je goed in het plannen en organiseren van je werk.

Wat je nog meer in huis hebt:
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur een relevante opleiding op het snijvlak van ICT en bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld HBO Bachelor Bedrijfskundige Informatica) en kennis van BISL, Informatie-, en/of Businessanalyses.
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als Informatiemanager of een vergelijkbare functie.
 • Kennis van en ervaring met IT-architectuur.
 • Kennis van en ervaring met, privacy, informatiebeveiliging (BIO) en bij voorkeur van ontwerpmethoden en –technieken, waaronder TOGAF, NORA en MARIJ.
 • Kennis van Lean en Agile werken is een pré. Zo ook kennis van en ervaring met Microsoft, Citrix en/of VMware infrastructuuroplossingen.
 • Ervaring met het begeleiden van een organisatie naar een cloud-omgeving. Of je hebt ervaring opgedaan binnen een omgeving met een duidelijke hybride structuur.
 • Uitstekende Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan ook en overtuig ons in jouw motivatiebrief!


Aanbod

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar met een vast contract bij goed functioneren
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wat bieden wij jou?
 • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren, etc.).
 • Een arbeidsovereenkomst voor twee jaar, daarna behoort een vast contract tot de mogelijkheden.
 • Salaris conform schaal 11 (min. €3503,53 en max. €5343,27), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.
 • Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, op loopafstand van het centraal station. De komende tijd werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten
Solliciteren & contact
Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en motivatiebrief. Vragen? Neem voor meer info contact op met Rosanne Sirre (Coördinator Recruitment) via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of 06 31 03 58 21. Rosanne vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Sjoerd van der Meer (Informatiemanager, 06 21 20 25 68).

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in