+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
2 dagen geleden geplaatst • 71x bekeken

Data-engineer staatsschuld Den Haag • Rijksoverheid

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.503 - € 5.343 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Data-engineer staatsschuld
Ministerie van Financiën

Functieomschrijving
Krijg jij energie van pionieren? Dan zit je als data-engineer staatsschuld bij het ministerie van Financiën helemaal op je plek. Jij komt het team versterken dat de centrale datawarehouse gaat bouwen met daarin alle informatie over de Nederlandse staatsschuld. En extra uitdagend: je krijgt alle vrijheid om jouw splinternieuwe functie vorm te geven.

Uitdagingen genoeg voor jou bij het Agentschap van het ministerie van Financiën! Samen met het team Businessintelligence (BI) – dat bestaat uit jou, een product-owner en een scrummaster – zorg je voor de ontwikkeling van het datawarehouse. Dit is een zeer relevant onderdeel van ons verandertraject ‘Agentschap Expertisecentrum’ dat een andere omgang met IT en meer wendbare werkwijzen introduceert.

Het Agentschap stelt hoge eisen aan haar informatievoorziening. We produceren uiteenlopende informatieproducten, zoals stuurinformatie voor het management, beleidsinformatie voor het ministerie en statistische rapportages voor (internationale) stakeholders. Ons nieuwe datawarehouse gaat al deze producten helpen verbeteren.

Jouw doel? De wensen en eisen van alle toekomstige gebruikers van het datawarehouse vertalen naar een technische implementatie. Je structureert en verbindt complexe datasets. Je modelleert, realiseert en onderhoudt het datawarehouse en de relevante rapportages. Veel van de relevante functionaliteiten moeten vanaf het begin worden opgebouwd. Om de uitvoering voor elkaar te krijgen werk je nauw samen met de overige stakeholders in het bestaande IT-landschap van het ministerie van Financiën, zoals onze eenheid-I en externe leveranciers.


Functie-eisen

Je bent een echte teamspeler die anderen weet mee te nemen in de wereld van IT en gebruikers graag helpt met hun uitdagingen. Jouw pragmatische instelling en oplossend vermogen komen goed van pas. Je neemt graag initiatief en weet van aanpakken. Dat er nog een hoop te ontwikkelen en te verbeteren is vind jij alleen maar leuk. Daarnaast herken je jezelf in onderstaande:
 • Je hebt minimaal hbo-niveau en ervaring met het ontwerpen en realiseren van software.
 • Je hebt uitgebreide kennis van databases, SQL en datamodellering.
 • Je hebt kennis van DevOps, OTAP, versiebeheer en CI/CD.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met C#/.NET, SSIS, stored procedures, SSRS en/of Power BI.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met agile werken.


Aanbod

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kunnen we de vacature mogelijk eerder sluiten dan de aangegeven opstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De inschaling voor deze functie vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Dit betekent dat er ook sprake kan zijn van een aanloopschaal.
 • Bij het vervullen van deze functie word je aangewezen als insider op grond van het personeelsreglement van het ministerie van Financiën. Met het oog op het verbod op handel met voorkennis en het voorkomen van financiële belangenverstrengeling, is het bezit van en/of de handel in effecten (zoals aandelen en obligaties) van sommige ondernemingen niet toegestaan. Heb je vragen over wat dit voor jou inhoudt? Neem dan contact op met de compliance-officer via de solliciteerknop onder vermelding van ‘GT’ en dit vacaturenummer.
 • Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur per week.
Solliciteren?
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren door te klikken op de solliciteerbutton.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in